17 Mayıs 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

THY PİLOTLARI UFO GÖRDÜ!

İki pilot birden gördü

THY pilotları UFO gördü!

20 Mayıs 2016 Cuma 18:15

Türk Hava Yolları (THY) Bodrum-İstanbul seferini yapan uçağın pilotu, kuleye "UFO" uyarısında bulundu. Pilot, "Üzerimizden 2 bin veya 3 bin Feet'ten tanımlanamayan bir cisim geçti ve birden bire kayboldu. Muhtemelen UFO diye tahmin ediyoruz. Her iki pilot birden gördük." diyerek kuleyi uyardı.

THY'nin TK2525 sefer sayılı Bodrum-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağı, yolcularını aldıktan sonar 23.30'da havalandı. Boeing 737-800 tipi uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalmaya başladı. Bu sırada uçağın pilotları, tanımlayamadıkları bir cisim gördü.

İKİ PİLOT BİRDEN GÖRDÜK

Olay üzerine pilot hemen Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol kulesi ile bağlantıya geçti. Pilotun uyarısı kayıtlara şöyle geçti: "Üzerimizden 2 bin veya 3 bin Feet'ten tanımlanamayan bir cisim geçti ve birden bire kayboldu. Muhtemelen UFO diye tahmin ediyoruz. Her iki pilot birden gördük."

THY'de yıllarca görev yaptıktan sonra son uçuşunu yaparak emekli olan kaptan pilot İbrahim Bilir de 6 yıl önce Osaka-İstanbul uçuşu sırasında UFO gördüklerini söylemişti. 2010'daki Osaka-İstanbul seferinde yaşadıklarını İbrahim Bilir, gazetecilere şöyle anlatmıştı: "3 pilot uçuyorduk. Kalkıştan 6 saat sonra 38 bin feet'te (11 bin metre) 4 uçak aynı yönde uçuyorduk. Önümdeki yine THY'nin Şangay'dan gelen uçağı, arkamdaki Lufthansa uçağı vardı. Yaklaşan kuvvetli bir ışık gördük. Çok yakınımıza geldi. Gümüş renginde ve bakamıyorsunuz; gözlerinizi açamıyorsunuz. İnanılmaz bir güç, kuvvet vardı onda. Değişik bir şey, yakıyor gözünüzü. Bizim uçaktaki her 3 pilot da gördü. O geldi üstümüze çıktı. Sağ çaprazda üstümüzde devam etti. Bunlar 35-45 saniye arasında gerçekleşti"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri