26 Haziran 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara17°C

SU GÜNDEMİNDE ŞAŞIRTAN SONUÇLAR

Damacanalar tartışıldı...

Su gündeminde şaşırtan sonuçlar

12 Haziran 2024 Çarşamba 12:51

Küresel iklim değişikliğiyle birlikte, dünyanın gündeminde olan “temiz su” konusu, Türkiye’de de çeşitli başlıklarla birlikte konuşuluyor.

Damacanadan, plastik şişelere, belediyelerin içme suyu yatırımlarından su fiyatlarına kadar, birçok konu sosyal medyada da yorumlandı.

MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel dijital medya dinleme platformu DigiLUP verilerine göre, sosyal medya kullanıcıları, su ile ilgili birçok konuyu paylaşımlarına yansıttı.

DigiLUP ekibinin hazırladığı, Mayıs ayını kapsayan, yeni araştırmada, sosyal medyadaki “su” yorumlarının öne çıkan detayları var.

Damacanalar tartışıldı

Araştırmaya göre, Mayıs ayında, su ile ilgili binlerce paylaşım yapıldı. En fazla paylaşım yoğunluğu, 22 Mayıs’ta gerçekleşti. Bu tarihte yapılan paylaşımlarda; TBMM'de tasarruf tedbirleri kapsamında mutfaklarda ve çay ocaklarında damacana su yerine arıtılmış musluk suyu kullanılmasına dönük karar yorumlandı.

Damacana ile ilgili bir diğer konu, Damacana fiyatlarına gelen zam oldu. Yorumlarda, 19 litrelik Damacana suyun fiyatının 100 TL'ye ulaştığı, 1 bardağının 1 TL'ye geldiği vurgulandı.

Bununla birlikte, tüm ambalajlı su fiyatları, sosyal medya paylaşımlarında yorumlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri