SEYAHAT ACENTALARI BURSA'DA BULUŞTU
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu, buna karşın Almanya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısının arttığını söyledi.
Bursa'da TÜRSAB'a bağlı Bölge Seyahat Acentaları ile bir araya gelen Başaran Ulusoy, gazetecilerin sorularını cevapladı. Geçen yıl Türkiye'ye 42 milyon 156 bin turistin geldiğini belirten Ulusoy, bu yıl yüzde 3-4 olan artış hedefini tutturamayacaklarını kaydetti. Bu sene yüzde 1,5-2 artış sağlamalarının bile başarı olacağını dile getiren Ulusoy, ülkenin bir ateş çemberinde bulunduğuna dikkat çekti.
"SURİYE'DEKİ SAVAŞ BİZİ ETKİLİYOR"
"IŞİD'le bir alakamız yok" diyen Ulusoy, şöyle konuştu: "Suriye hududuna Urfa yakın ama neredeyse İstanbul'u savaşın içinde gösteriyorlar. Bunlar rakiplerin yaptığı uygulamalar. Suriye'deki savaş bizi oradan gelecek olanlar yönüyle etkiliyor. Ürdün'den gelecek olanları, Lübnan'dan gelecek olanları etkiliyor. Sağda İran, solunda Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, yukarda Kırım ve Ukrayna ile uğraşan Rusya, aşağıda Suriye, Irak, Lübnan ve bunların içinde Türkiye bir ateş çemberinin içinde 42 milyonu yakalamaya çalışıyor. Meslektaşlarımızın yine de başarılı olduklarına inanıyorum. Bu sene 43,5 milyon turist rakamını yakalayabiliriz."
"LASTİĞİ BİZ PATLATMADIK, LASTİĞİ PATLATAN RUSYA"
Rus turist sayısındaki azalmanın altını çizen Ulusoy, şöyle devam etti: "İngilizlerde, Amerikalılarda artış var. Bir tek Ruslarda düşüş var. Bu arabanın lastik patlatmasına benzer. Lastiği de biz patlatmadık. Lastiği patlatan başkası, yani Rusya'dır. Ekonomik krizin getirdiği nedenlerden dolayı maalesef Rusya pazarında yüzde 20'lik kaybımız var. Ama Alman pazarında yüzde 13 artışımız var. Ortadoğu pazarında artışımız var. Ben geçen seneki rakamı tutturacağımıza inanıyorum. Erken rezervasyonla kendi vatandaşlarımıza tatil yapma imkanı sunduk. Gayet başarılı şekilde devam ediyor. İnanıyorum ki bu sene de yine geçen seneki rakamları yakalayarak belki biraz daha artış göstererek elde etmiş olacağız."
Antalya ve İstanbul gibi turizm bölgelerinde 50 bin yatağın devreye girdiğini hatırlatan Ulusoy, bunun da artışta düşüşler sağladığını savundu. Ulusoy, Arapların Türkiye'ye olan ilgisinin, Türkiye'nin Müslüman ve laik olmasının yanı sıra iklimsel özelliklerinden kaynaklandığını ve artarak devam ettiğini sözlerine ekledi.
BURSA İTFAİYESİ REÇETEYİ VATANDAŞA KESİYORBelediyelerin bünyesinde hizmet veren itfaiye teşkilatlarına tepkiler sürüyor
TOFAŞ SAĞIR DİLSİZ İŞÇİLERİ BİLE İŞTEN ÇIKARDIOtomotiv devi Tofaş´tan, eylemlere katılarak slogan attıkları gerekçesiyle işten çıkartılan sağır ve dilsiz işçiler, işaret diliyle açıklama yaparak tepki gösterdi.
BURSALI ÖĞRENCİLER YURTDIŞINDA Erasmus projeleri kapsamında yürüttüğü `AB´de CNC Eğitimi´ projesini tamamladı.
BURSA'NIN TESCİLLİ 7 LEZZETİOsmanlı şehri bursa'nın 7 lezzeti
BURSA'DA 4. KATTAN ÇOCUK DÜŞTÜMucize eseri burnu bile kanamadı
BURSA UÇMAYI SEVDİSeferlerde doluluk oranı yüzdeyüz oldu
BURSALI İŞADAMLARI UZLAŞMA İSTİYORBalkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği, toplantı düzenledi.
BURSA'DA SULAR KESİLECEK BUSKİ Ramazan'da su kesintisi yapacak.
UYGUR TÜRKLERİ İÇİN CENAZE NAMAZIBursa Ulu Camii'nde öldürülen 28 Uygur Türkü için gıyabi cenaze namazı kılındı.
DEMİRTAŞ YENİ CAMİ AÇILDI Bursa Osmangazi Belediyesi´nin desteğiyle inşa edilen Demirtaş Camii ibadete açıldı
SEYAHAT ACENTALARI BURSA'DA BULUŞTUTÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu söyledi.
300 EURO HEYECANI!Anne desteği almak isteyenler internet ve telefona sarıldı.
BURSA MİLLİ EĞİTİM'E ATAMA TEPKİSİMilli Eğitim Bakanlığı'nın zamansız atamalarına tepki sürüyor.
METEOROLOJİ'DEN BİR UYARI DAHASağanak yağmur geliyor.
OTOMOBİL SAHİPLERİ DİKKAT! SON BİR HAFTA 30 Haziran'da sona erecek
SURİYELİLER BURSA'DA FİYATLARI UÇURDUBursa'ya adeta akın eden Suriyeliler, konut fiyatlarının artmasına neden oldu.
BURSA'NIN EN ESKİ MAHALLELERİ KAYIYORkimse sahip çıkmıyor
ÖCALAN, ÇELİK'İN MORALİNİ BOZDUSuratı asıldı.
BURSA'DA EKMEK SIRASI KAVGASIO anlar ise saniye saniye görüntüledi.
REZALETİN HESABI VERİLSİN!Gençlik Müdürlüğü gençleri zehirledi, hesap soran yok.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.