REZALETİN HESABI VERİLSİN!
Gençlik Müdürlüğü gençleri zehirledi, hesap soran yok.

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne ait Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu'nda öğrencilerin zehirlenmesinin yankıları sürüyor. Veliler, 20 çocuğun hastanelik olduğu olayda ihmali bulunanlardan hesap sorulmasını istiyor.
20 Haziran günü sabah saat 11.30 sıralarında Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne ait Olimpik Yüzme Havuzu'na meydana gelen olayda, havuzda antrenman yapan yaklaşık 10 genç ile onlarca çocuk zehirlenerek, hastanelik olmuşlardı. Bir anda ortaya çıkan ağır koku sebebiyle nefes almakta zorlanan öğrenciler, ambulans ve özel araçlarla hastaneye kaldırılmışlardı.
Çocuklarının zehirlendiğini ancak kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ifade eden veliler yetkililere tepki göstermişti. Veliler, tepkilerini şu sözlerle dile getirmişlerdi: “Çocuklarımız zehirlendi, buna bir çare bulsunlar, incelesinler. Ne olduğu belli değil deyip işin içinden çıkıyorlar. Bakın çocuğum astım hastası. Allah korudu. Havuza kimyasal madde karıştırmışlar. Biz veliler olarak şikayetçi olacağız, soruşturma açılmasını istiyoruz. İçerisi leş gibi kokudan giremiyoruz. Yetkili kimse yok. İçeride çamaşır suyu gibi ağır bir koku var. Burada küçük çocuklar vardı.”
Çocuğunun 6 aydır burada yüzdüğünü belirten bir baba da, “Çocuğum giyinemiyordu, halsizdi, içeri girip yardım edeyim diyorum domuz muamelesi yapıyorlar, içeri almadılar bizi. Adi bunların hepsi, Allah’a şükür çocuğa bir şey olmadı, yoksa yıkardım burayı onların başına.” diye konuşmuştu.
Skandalın yayımlamamızın ardından, www.olaybursa.com'a Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hakkında çok sayıda şikayet ve ihbar gelmeye başladı. Söz konusu tesisteki olayda sorumluların ortaya çıkarılmasını isteyen veliler, şu iddialarda bulundular:
" Tesiste bir yıldır teknik personel yok. Mevcut teknik personeli müdür işten çıkardı. İl müdürünün baskıları sonucu 10'a yakın personel istifa etti veya başka yere tayin oldu. Temizlik işçilerine teknik hizmetler yaptırılıyor. Temizlik işçisi havuza ne kadar kimyasal madde atılacağını bilmiyor. Bidonla, rastgele kimyasal atıyorlar. Bunun sonucunda çocuklarımız zehirlemek durumunda kaldılar.
İl müdürünün, 'Tasarruf yapın' talimatları doğrultusunda, kış boyunca suyun derecesi düşürüldü ve sporcular soğuk suda yüzmek zorunda kaldı. Bu nedenle çok sayıda kulüp, o tesisteki antrenmanlarını bıraktı.
Havuzdaki aydınlatmalar çalıştırılmıyor. Duşlardan soğuk su akıyor. Görevliler, yurttaşların bu konudaki şikayetlerini dinlemiyor. Tesisin çatısı bile aylar önce lodostan uçtu. Aylardır onarılmadı. Yaklaşık 40 milyon liraya malolan tesis, il müdürünün ihtiraslarına kurban edildi. Son skandaldan da başta il müdürü olmak üzere tüm sorumlular hesap vermelidir. Spor tesisinde, sporcu çocukların zehirlenmesi tam bir rezalettir. Bunun hesabı mutlaka sorulmaldır."
BURSA İTFAİYESİ REÇETEYİ VATANDAŞA KESİYORBelediyelerin bünyesinde hizmet veren itfaiye teşkilatlarına tepkiler sürüyor
TOFAŞ SAĞIR DİLSİZ İŞÇİLERİ BİLE İŞTEN ÇIKARDIOtomotiv devi Tofaş´tan, eylemlere katılarak slogan attıkları gerekçesiyle işten çıkartılan sağır ve dilsiz işçiler, işaret diliyle açıklama yaparak tepki gösterdi.
BURSALI ÖĞRENCİLER YURTDIŞINDA Erasmus projeleri kapsamında yürüttüğü `AB´de CNC Eğitimi´ projesini tamamladı.
BURSA'NIN TESCİLLİ 7 LEZZETİOsmanlı şehri bursa'nın 7 lezzeti
BURSA'DA 4. KATTAN ÇOCUK DÜŞTÜMucize eseri burnu bile kanamadı
BURSA UÇMAYI SEVDİSeferlerde doluluk oranı yüzdeyüz oldu
BURSALI İŞADAMLARI UZLAŞMA İSTİYORBalkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği, toplantı düzenledi.
BURSA'DA SULAR KESİLECEK BUSKİ Ramazan'da su kesintisi yapacak.
UYGUR TÜRKLERİ İÇİN CENAZE NAMAZIBursa Ulu Camii'nde öldürülen 28 Uygur Türkü için gıyabi cenaze namazı kılındı.
DEMİRTAŞ YENİ CAMİ AÇILDI Bursa Osmangazi Belediyesi´nin desteğiyle inşa edilen Demirtaş Camii ibadete açıldı
SEYAHAT ACENTALARI BURSA'DA BULUŞTUTÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu söyledi.
300 EURO HEYECANI!Anne desteği almak isteyenler internet ve telefona sarıldı.
BURSA MİLLİ EĞİTİM'E ATAMA TEPKİSİMilli Eğitim Bakanlığı'nın zamansız atamalarına tepki sürüyor.
METEOROLOJİ'DEN BİR UYARI DAHASağanak yağmur geliyor.
OTOMOBİL SAHİPLERİ DİKKAT! SON BİR HAFTA 30 Haziran'da sona erecek
SURİYELİLER BURSA'DA FİYATLARI UÇURDUBursa'ya adeta akın eden Suriyeliler, konut fiyatlarının artmasına neden oldu.
BURSA'NIN EN ESKİ MAHALLELERİ KAYIYORkimse sahip çıkmıyor
ÖCALAN, ÇELİK'İN MORALİNİ BOZDUSuratı asıldı.
BURSA'DA EKMEK SIRASI KAVGASIO anlar ise saniye saniye görüntüledi.
REZALETİN HESABI VERİLSİN!Gençlik Müdürlüğü gençleri zehirledi, hesap soran yok.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.