27 Nisan 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara16°C

RENKLERİN ŞİFRELERİ

2024’ün yükselen renk trendleri...

Renklerin şifreleri

26 Şubat 2024 Pazartesi 12:54

2024'ün trend renklerinden örnekler vererek sözlerine başlayan Zeynep Tarhan Muslu "2024’ün yükselen renk trendleri çok keyifli tonlar içeriyor. Siyahın sesini sonunda kısıyoruz biraz. Siyah, yerini antrasit grilere bırakıyor. 

Bu antrasit tonları çarpıcı vurgu renkleriyle eşleştireceğiz. Özellikle geride bıraktığımız yılbaşı döneminde kırmızı çoraplı kombinlerde bunun bir ön gösterimini aldık. Kraliyet mavisinden akan tonlar, pastel maviler ve kiraz kırmızıları; soğuk alt tonlu “whisper” ve “royal” gruplar için uzun soluklu yükselişte olacak renk tonları.

Öte yandan sıcak alt tonlu “goddess” ve “divine” grupları için “gold” yükselişte ve şeftali tonlarından oluşan geniş bir skalada keyifli seçimler yapacaklar. Yine Pantone’un seçiği 2024 yılının rengi “peach fuzz” da hem tekstil hem de makyajda bu iki grubun kullanabileceği bir ton. Ayrıca her gruba uygun olan, yükselişte bir yeşil tonu mevcut.  Geçtiğimiz sezonun keskin Barbie pembeleri, ilerleyen aylarda yerini daha yumuşak tonlara doğru bırakacak" dedi.

Türkiye'de renk şifresini yöneten ünlü isimleri de paylaşan Muslu:

Karsu Sönmez: Soğuk, koyu ve canlı renklerde ışıl ışıl parlayan bir royal grup kadını. Renk şifresini biliyor ve her an ona göre giyiniyor. Giyiminden, makyajına, saçından aksesuarına kadar, hatta sahne ışık seçimine varıncaya kadar doğru renk akışında ilerleyen en iyi örneklerden biri.

Elçin Sangu: Sıcak, açık, canlı bir divine grup kadını. Renkleri genellikle doğru kullanıyor, kızıl saç ona çok yakışıyor; fakat saç rengini çok açıp soğuk yaptığında soluyor, bunu yapmamalı. Ayrıca onun saç tonunu isteyerek kuaföre giden kadınların divine grup olduklarından emin olması gerek. Onun çok beğenilen saç rengi, diğer renk gruplarındaki kişilerde iyi durmuyor. Bu yüzden son yıllarda onun saç tonunu isteyip kuaför kazası yaşayan maalesef çok oldu.

Aslı Enver: Sıcak, koyu ve soft renklerde çok iyi görünen bir goddess kadını. Renk kullanımında odaklı olmaya gayret ediyor ve bu güzel. Sadece siyah kullanımına çok dikkat etmeli, siyah tonlarında çok koyulara gitmesi onu karartıyor ve yorgun gösteriyor. 

Burcu Biricik: Soğuk, açık ve soft tonlarda iyi olan bir whisper grup kadını. En az renk hatası yapan ünlülerden biri. Kendi renk skalasına sadık kalarak ilerliyor. Açık pastel tonlar ve buğulu göz makyajı onu iyi dengeliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri