REGL SANCISINI GEÇİRMEK İÇİN 8 BASİT YOL
Regl sancılarınızı geçirmenin 8 basit yolu...
17 Temmuz 2020 Cuma 15:24
Regl Sancılarınızı Geçirmenin 8 Basit Yolu
Kadınların PMS, regl, yumurtlama ve doğurganlık dönemlerini takip eden, bilgilendirici ve eğlendirici tavsiyeleriyle her zaman onların yanında olan Türkiye’nin ilk dijital asistanı Pepapp, regl dönemine yönelik listeleriyle de onlara destek oluyor. Pepapp, regl ağrısına sebep olan rahim bölgesine yeterince oksijen gitmemesi durumunu ve bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak yöntemleri araştırdı ve regl ağrısına iyi gelecek 8 yöntemi kadınlarla paylaştı.
Regl dönemlerinde pek çok kadın şiddetli ağrılardan mustariptir. Özellikle karın ve kasık bölgesindeki ağrılar gündelik yaşamı çekilmez hale getirebilir. Bazen regl döneminden birkaç gün önce başlayan, kanamanın yoğun olduğu günlerde daha da yoğun hissedilen, karın bölgesinde kramplar şeklinde ortaya çıkan sancıya regl ağrısı deniyor. Bu durum sadece kramplarla da sınırlı kalmayabiliyor. Bazen bunlara mide bulantısı, baş dönmesi, terleme, halsizlik gibi belirtiler de eşlik edebiliyor. Peki, kadınlar bu ağrılarla nasıl başa çıkmalı? Bu dönemi daha az acılı, daha huzurlu geçirmenin yolları var mı?
Kadınların PMS, regl, yumurtlama ve doğurganlık dönemlerini takip eden, bilgilendirici ve eğlendirici tavsiyeleriyle her zaman onların yanında olan Türkiye’nin ilk dijital asistanı Pepapp, regl dönemine yönelik listeleriyle de onlara destek oluyor. Pepapp, regl ağrısına sebep olan rahim bölgesine yeterince oksijen gitmemesi durumunu ve bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak yöntemleri araştırdı ve regl ağrısına iyi gelecek 8 yöntemi kadınlarla paylaştı:
1-Isı
Sıcak su torbası her derde deva. Karnının alt bölgesine uygulayacağın sıcak su torbası ile hem gevşeyecek hem de kendini daha iyi hissedeceksin. Isı bantları ya da sıcak ütüyle ütülediğin bir havlu da aynı işlevi görebilir.
2-Ilık bir duş
Ilık bir duş da ısı etkisi sebebiyle regl ağrısını dindirebilir. Duş almak, bakteri faktörü açısından, küvete uzanmaktan daha sağlıklıdır. Burada dikkat etmen gereken noktalar, vajinanın içini yıkamamak ve çok sıcak suyla duş almaktan kaçınmak.
3-Vitamin almak
Bazı besinlerin ve vitamin takviyeleri regl semptomlarını azaltıyor
Bu konuda özellikle B, E vitaminleri ve magnezyum birer kurtarıcı ve yatıştırıcı. Tarçınlı ılık süt, muz, ananas, balık, pekmez ve yeşil yapraklı sebzeler bol tüket.
4-Doğal Çözümler
Bitkisel çayların kaslar üzerinde rahatlatıcı bir etkisi var. Regl döneminin en gözde çayları ise kasları gevşeten papatya çayı, hareketleri kolaylaştıran civanperçemi çayı, enerji veren böğürtlen çayı, halsizliğe iyi gelen kuşburnu çayı ve ağrıları azaltan yeşil çay.
5-Masaj
Karın bölgesine parmak uçlarıyls dairesel masajlar yapmak etkili bir çözüm olabilir.
Bazen de cenin pozisyonunda uzanmak gibisi yoktur. Bu yöntemler seni bir süre dinlendirecek. Cenin pozisyonundayken sıcak su torbası da kullanırsan daha iyi hissedersin.
6- Kafein ve sigarayı azaltın
Reglin başlamadan tuzu ve kafeini kesmek, hafif egzersizler yapmak seni hissedilir şekilde rahatlatır. Regl dönemin çok daha huzurlu geçer. Ayrıca sigara vücudumuza giren oksijen miktarını azalttığı için bu dönemde sigaradan da uzak durmalıyız.
7-Egzersiz
Düzenli egzersizler yaşamın boyunca ihtiyacın olan bir şey. PMS ve regl dönemlerindeki ağrılarla baş etmende de sana yardımcı olurlar. Açık havada yürüyüş, bisiklete binmek, yüzmek, yoga gibi sporları yaşamına dahil etmelisin.
8-Ağrı Kesiciler
Ağrıların dayanılamayacak gibiyse ya da o şekilde bir sinyal vermeye başladıysa ağrı kesici kullanabilirsin. Tabii rastgele değil, doktorunun tavsiye ettiği bir ağrı kesiciyi. Böylece ağrıyı kontrol altına almış olursun.
Kullanıcısını çok iyi tanıyan, onun istek ve ihtiyaçlarını dikkate alan, ona özel, bilgilendirici tavsiye ve mesajlarıyla gününü güzelleştiren Pepapp’tan regl dönemi ile ilgili en doğru ve sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz. Uygulama içindeki PepLand, PepStore gibi özellikleriyle dolu dolu zaman geçirmeni, eğlenirken kazanmanı sağlıyor. PepBox isimli kutu aboneliği ile de her ay düzenli olarak en popüler ve kullanışlı ürünleri mutluluk kutuları aracılığıyla seninle buluşturuyor. Pepapp, tüm bu yönleriyle 2015’ten beri kadınların severek kullandığı ve tercih ettiği bir uygulama. Onların en iyi arkadaşı.
- Bilgi hırsızlığına dikkat!Bilgi hırsızlığı nedir?22 Kasım 2024 Cuma 11:12YAŞAM
- Alışveriş bağımlısı olmayın!Kontrolsüz şekilde, ihtiyaç duymadan veya bütçesini aşarak alışveriş yapanların sayısı artıyor...22 Kasım 2024 Cuma 10:50YAŞAM
- Riskleri göz ardı ediliyor!Masum sanılan elektronik sigaralara dikkat edilmesi gerekiyor...22 Kasım 2024 Cuma 10:45YAŞAM
- TMS yöntemi Alzheimer’a umut olabilir mi?Alzheimer’ın ilerlemesini yavaşlatabilir…19 Kasım 2024 Salı 12:08YAŞAM
- Faydalarının yanında riskler de bulunuyorAtom meyve suları bağışıklığı güçlendiriyor ama tüketirken dikkat!19 Kasım 2024 Salı 11:54YAŞAM
- Sinan Meydan’ın Lozan kitabı çıktıSinan Meydan’ın Kaleminden Onurlu Barış: LOZAN18 Kasım 2024 Pazartesi 10:10YAŞAM
- Sinüzit tanısını kendiniz koyabilirsiniz"Çocuklarda ihtiyaç olmadığı sürece film çektirmeyi önermiyoruz."17 Kasım 2024 Pazar 13:06YAŞAM
- Aile içi iletişim koptu!Zayıf iletişim boşanma nedeni17 Kasım 2024 Pazar 12:51YAŞAM
- Mutlu olmak için iyilik yapmak şartİyilik yapan, iyilik görenden daha mutlu oluyor!17 Kasım 2024 Pazar 11:11YAŞAM
- Retina dekolmanı kör edebiliyor!Retina dekolmanı körlüğe neden olabiliyor13 Kasım 2024 Çarşamba 20:36YAŞAM
- Çocuklarda baş ağrısının nedeni Bruksizm olabilirKulak ağrısı, baş ağrısı, uyku düzensizlikleri varsa dikkat!13 Kasım 2024 Çarşamba 20:35YAŞAM
- Soğuk duş sizi kışa hazırlıyorSoğuk duş hasta eder mi?13 Kasım 2024 Çarşamba 20:22YAŞAM
- Haktan Akdoğan’dan “Kozmik YankıYeni Bir Kozmik Bilinç Kapısı Aralanıyor13 Kasım 2024 Çarşamba 20:17YAŞAM
- İşte migreni tetikleyen nedenlerBu etkenler migreni tetikliyor11 Kasım 2024 Pazartesi 13:41YAŞAM
- Geçmeyen öksürük ihmale gelmezRisk faktörlerine dikkat!11 Kasım 2024 Pazartesi 13:34YAŞAM
- Doom Spending Sendromu olabilirsiniz!Doom Spending bir kaçış mekanizması olarak da ortaya çıkabiliyor11 Kasım 2024 Pazartesi 13:22YAŞAM
- Lösemi ilk 5 yaşta daha sık görülüyor"Lösemi tedavisi 2 yıl sürebilir"06 Kasım 2024 Çarşamba 17:31YAŞAM
- Hipospadias mutlaka tedavi edilmeliHipospadiasın kesin bir nedeni bulunmuyor06 Kasım 2024 Çarşamba 17:21YAŞAM
- Kasıktan dize inen ağrıya dikkat!Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.06 Kasım 2024 Çarşamba 17:14YAŞAM
- Bağışıklığınızı mutlaka güçlü tutunMevsimsel hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmek şart04 Kasım 2024 Pazartesi 18:31YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.