19 Mayıs 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

HAMAMDA TACİZ DAVASINDA KARAR!

Turistler şikayetçi olmuştu

Hamamda taciz davasında karar!

13 Haziran 2017 Salı 15:11

İstanbul'da iki yıl önce, 2 Fransız kadın turiste cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen 4 hamam çalışanından ikisi beraat etti. İki çalışan ise hapis cezasına çarptırıldı.
 
Mahkemede tercüman eşliğinde ifade veren turistlerden Floriane L., Türkiye’ye 3. Gelişi olduğunu, 4 arkadaş hamam gitmeye karar verdiklerini ve olay günü rastgele bir hamam girdiklerini söyledi. Floriane L, basşından geçenleri şöyle anlatmıştı:
 
"MAHREM YERLERİME DOKUNDU"
 
“Kız arkadaşım Zerda ile soyunma odasına girerek üstümüzü çıkardık. Altımızda mayo, üstümüzde havlu vardı. Erkeklerde aynı şekildeydi. Biz daha önce hamama gitmemiştik içeriğini bilmiyorduk ancak yavaş yavaş mahrem bölgelerime dokundu. Bundan çok rahatsız oldum ve bunu söyledim. Dokunmamalarını istedim. Biraz İngilizce biraz da beden dilini kullanarak iletişim kurduk. İngilizce “No (hayır)” kelimesinin anlamını biliyorlardı. Vücudumuzun her yerine dokunuldu ve üzerimizde hiçbir kıyafet yokken yapıldı bu.”
 
 
Floriane L., olaydan 2 gün sonra şikayetçi olmalarına ilişkin sorulan soru üzerine ise , “Hemen şikayet edemedik. Çünkü daha ne olduğunu anlayamamıştık. Erkek arkadaşlarımızla konuştuğumuzda onların tamamen soyunmadıklarını öğrendik. Onlara farklı bir uygulama yapılmış. Türk arkadaşlarımıza sorduğumuzda onlar da bunun normal olmadığını söyledi. Hepsini bir arada değerlendirdiğimizde bana yapılanın bir cinsel saldırı olduğu kanaatine vardım. Kabinde ve göbek taşında masaj yaptırırken tacize uğradım. Kilodumu çıkartmak istemeyince ısrar ettiler sanıklar bunun normal bir prosedür olduğunu söylediler. Şikayetçiyim” diye konuşmuştu.
 
 
Mahkeme, davanın krar duruşmasında iki hamam çalışanını berat ettirken, hamam çalışanlardan birini 6 yıl 3 ay, diğerini ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri