29 Mart 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

GALATASARAY BERABERE KALDI, BENFİCA LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU

Galatasaray berabere kaldı, Benfica liderlik koltuğuna oturdu

İSTANBUL (CİHAN)- Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda ikinci hafta maçları tamamlandı. Temsilcimiz Galatasaray, iki kere öne geçtiği maçta Astana ile deplasmanda 2-2 berabere kalırken, Atletico Madrid'i deplasmanda 2-1 yenen Benfica ise liderlik koltuğuna oturdu.

UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında 2. hafta karşılaşmaları bu gece oynanan maçlarla tamamlandı. Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katılan Astana'yla iki kere öne geçmesine rağmen 2-2 berabere kaldı ve ilk puanını aldı. Sarı kırmızılılar iki kez öne geçtikleri maçta kendi kalesine attığı gollerle galibiyeti kaçırdı.

KISA'DAN İLK MAÇ İLK GOL

Bu arada Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına çıkan sarı-kırmızılıların tecrübeli ismi Bilal Kısa bu kulvardaki ilk golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

ATLETİCO MADRİD: 1 - BENFİCA: 2

Bu arada C Grubu'nun diğer maçında ise ilk maçlarını kazanan Atletico Madrid ile Benfica karşı karşıya geldi.

Grupta oynanan ilk maçta İstanbul'da Galatasaray'ı 2-0 mağlup eden Atletico Madrid, konuk ettiği Benfica karşısında 23. dakikada Correa'nın golüyle öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı.

Konuk Benfica ise gruptaki oynadığı ve 2-0 kazandığı Astana maçının ardından çıktığı grubun ikinci maçında deplasmanda Atletico Madrid'i 2-1 yendi. 1-0 geriye düşen Benfica 36. dakikada Gaitán'la beraberliği yakaladı, 51. dakikada ise Gonçalo Guedes'in golüyle 2-1 öne geçti ve sahadan da 2-1 galip ayrıldı.

Galatasaray’ın grubunda 1-0 öne geçtiği Benfica’ya 2-1 mağlup olan Atletico Madrid, sahasında 2013’ten bu yana ilk yenilgisini aldı. Avrupa kupalarında oynadığı son 25 maçta 21 galibiyet alan Atletico Madrid, Şubat 2013’te 2-0’lık Rubin Kazan mücadelesinin ardından ilk kez kaybetti.

Benfica bu sonuçla puanını 6'ya çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu. Atletico Madrid 3 puanla ikinci sırada yer alırken, Galatasaray ve Astana ise 1'er puanla sıralandılar.
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Diğer Sporlar