07 Mayıs 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara14°C

ERKEKLER BU KONUDA YALAN SÖYLÜYOR!

Araştırmalar da doğruladı

Erkekler bu konuda yalan söylüyor!

20 Ağustos 2018 Pazartesi 10:21

Karşı cins ile olan cinsel ilişkileri hakkında erkeklerin kadınlara oranla daha cesur davranması ve rakamları daha da şişirerek açıklaması gerçeğinin hepimiz farkındayız. 

Kimi zaman toplumsal baskıdan, kimi zaman ego ve gururdan, kimi zaman da cinsel ilişkinin değerlendirilmesi konusundaki farklılıktan, bu rakamlar değişiklik gösterebiliyor.

Sizler için Independent'den derlediğimiz bu araştırma konuya biraz da olsa açıklık kazandırmış.

Öte yandan, kadınların cinsel birliktelik yaşadıkları kişilerin tam sayısını hatırlama oranının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Glasgow Üniversitesi'nden araştırmacılar, karşı cinsle yaşadıklarını iddia ettikleri cinsel birliktelik sayısının, kadın ve erkek eşler arasındaki eşitsizliğini araştırmaya karar verdi.

Ekip, daha önce Ulusal Cinsel Tutumlar ve Yaşam Anketi adlı çalışmaya katılmış 15.000'den fazla heteroseksüel erkek ve kadını inceledi.

2 yıl süren çalışmaya katılan 16 - 74 yaş arası bireylerden, erkeklerin ortalama cinsel partner sayısı 14, kadınların ise ortalama 7 olarak değerlendirildi.

Bu çalışma, ankete katılan erkeklerin, partner sayısını kadınlardan yaklaşık iki katına çıkarmasının üç ana nedeni olduğu sonucuna vardı.

Birincisi, erkeklerin “aşırı rakamlar” bildirme konusunda daha fazla eğilim göstermeleriydi, bu da kesin veriler sağlamaktan ziyade rakamlarını abarttıklarını gösteriyordu.

Bu, toplam seks partneri sayısı sorulduğu zaman erkekler katılımcıların, rakamları yuvarlama eğilimi göstermesi ile doğrulanmış da oldu.

Kadınlar ise birlikte oldukları erkek rakamını 'saydıkları için' daha net ve direkt rakamsal cevaplar verebildiler.

Son olarak kadın ve erkekler arasında sekse karşı olan tutum ve düşüncelerin farklı olduğu da ortaya çıktı.
Araştırmaya katılan kadınlar, tek gecelik ilişkileri 'daha sorunlu veya hata yapılmış ilişikiler' olarak değerlendirdikleri için, muhtemelen verdikleri toplam rakamda bu tür ilişkilerin bazılarını belirtmediler. Bu da rakamın düşmesine sebep oldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri