20 Nisan 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

DÜĞÜNÜNÜ YAPACAĞIN MEKANI NASIL SEÇMELİSİN?

Açık ve kapalı mekanların farklılıkları nelerdir?...

Düğününü yapacağın mekanı nasıl seçmelisin?

07 Nisan 2023 Cuma 12:04

Dünyaevine adım attığın bu özel gününde muhteşem ve akıllarda kalacak bir düğün gerçekleştirmek ister misin? Bunun için kendine ve misafirlerine en uygun mekanı seçmen oldukça önemli. Düğünü yapacağın yerin merkezi konumda olması şahsi veya toplu taşımayla gelecek misafirlerinin mekana kolay ulaşmasını sağlayacaktır. Özel araçlarıyla gelecek misafirlerin için geniş otopark kapasitesi olan mekanlar seçebilirsin.

Misafir listeni hazırladıysan konuklarının rahat etmesi için mekanların hem açık hem de kapalı salon kapasitelerini öğrenip yapacağın organizasyonu ona göre planlayabilirsin. Açık ve kapalı alanların kapasitelerinin birbirinden farklı olabileceğini söylemeliyiz. Ayrıca yemekli ya da yemeksiz olarak düzenlemeyi tercih ettiğin davetin türüne göre konumlandırılan masa ve sandalyelerin, salonların kapasitesini değiştirdiğini unutmamalısın. 

Sevdiklerinle dilediğince eğlenebileceğin büyüklükte dans pistine sahip olan mekanları tercih edebilirsin. Eğer kapalı salonda organizasyon düzenlemek istiyorsan, düğün boyunca ferah bir ortamda eğlenebilmen için mekanda iklimlendirme ve klima sistemlerinin bulunması şart. Ayrıca şehir dışından gelen misafirlerin ve senin için konaklama imkanı olan birçok mekan bulunuyor. Dilersen bu hizmete sahip olan bir mekan seçebilirsin. Tüm mekanlara göz atmak istersen bu bağlantıyı kullanabilirsin.

Mekanlar Düğünlere Özel Hangi Hizmetleri Sunuyor?

  • Bu özel gününde en iyi şekilde hizmet görmen için mekanların güler yüzlü ve profesyonel servis ekipleri, seni ve misafirlerin en iyi şekilde ağırlayacak.
  • Eğlenceyi doruklarında yaşaman için mekanların sunduğu en kaliteli ses, sahne ve ışık hizmetleri, en güzel sahne şovları ve müziklerle davetine renk katacak.
  • Müzik, eğlenceli bir organizasyonun vazgeçilmezidir. Bu yüzden mekanlar isteğine göre orkestra ve profesyonel sanatçılar eşliğinde canlı müzik hizmeti de sunuyor.
  • Salona düğün seremonisi eşliğinde giriş yapmak istersen, mekanların girişler için özel olarak ayarladığı müzisyenler muhteşem bir giriş yapmanı sağlayacak.
  • Hayal ettiğin düğünü tek başına gerçekleştirmek kolay olmayabilir. Bu yüzden mekanların kendi organizasyon hizmetinden yararlanabilirsin. Bütün detayları ayrıntılı bir şekilde konuşarak muhteşem bir davet planlayabilirsin.
  • Özel isteklerin için bazı mekanlar farklı bir organizasyon ve catering firmasıyla anlaşmana olanak tanıyabiliyor.
  • Mekanlar; farklı konseptlerinin yanında, düğün günün için güzel dekoratif eşyalar ve farklı renk skalalarıyla her zevke uygun süsleme seçenekleri sunuyor.
  • Yemeksiz bir davet düzenlemek istiyorsan, mekanların kokteyl menüleri oldukça ilgini çekecek. Limitli-limitsiz ve alkollü-alkolsüz içecek seçenekleri ile lezzetli ikramlar eşliğinde zengin içerikli bir menü oluşturabilirsin.
  • Yemekli organizasyonlar içine mekanların catering firmalarıyla çalışabilir veya usta şeflerin hazırlamış olduğu farklı tatlarla dolu menüler servis edebilirsin.
  • Fiks yemekli menülerin haricinde, konuklarına sunacağın menüye arzu ettiğin lezzetleri ekleyip çıkarabilirsin. Ayrıca düğün öncesinde de menü tadımı yapma imkanın bulunuyor.
  • Fotoğrafçı arama telaşından kurtulman için mekanlar en profesyonel fotoğraf ve video çekim ekibiyle bütün davet boyunca sana hizmet edecek.
  • Kusursuz görünmek isteyeceğin bu özel gününde hem rahatlaman hem de dilediğince hazırlanabilmen için mekanlar sana özel gelin odası tahsis ediyor.
  • Geniş otopark kapasitesi ve güvenilir vale hizmeti sayesinde şahsi araçlarıyla gelen misafirlerin araçlarını rahatlıkla park edebilecekler
  • Standart olarak sunulan düğün hizmetlerinin yanında farklı eğlenceler de istiyorsan, mekanların ekstra ücret karşılığında sunduğu after ve before party hizmetinden yararlanabilirsin.

Açık ve Kapalı Mekanların Farklılıkları Neler?

İster kapalı ister açık alanda düzenlemek istediğin düğüne uygun olacak pek çok seçenek bulunuyor. Bu alanların kapasiteleri her mekanda farklılık gösterebiliyor. Hem açık hem de kapalı alana sahip olan mekanlarda açık hava kapasiteleri kapalı salonlara daha az olabiliyor. Bu yüzden mekan seçerken olumsuz hava koşullarında kapalı salona geçme ihtimalini de göz önünde bulundurabilirsin.

Açık havada düşlediğin düğünü gerçekleştirmen için her imkana ve hizmete sahip mekan bulman mümkün. Gerçek çim zemine sahip kır bahçeleri hem butik hem de kalabalık düğünlere uygun genişlikte. Ahşap ve beyazın uyumunun ön planda olduğu dekorasyonlarla bohem, rustik, sade ya da şık ambiyansa sahip bir ortam yaratılıyor.

Düğünü düzenlemek istediğin mekan kapalı bir salon ise konseptleriyle ilgini çekecek birçok yer bulunuyor. Kapalı alanda düzenlenecek organizasyonlar için mekanlar her zevke ve her kapasiteye uygun birden fazla seçenekle karşına çıkıyor. Mekanlar yüksek tavanlı, kolonsuz ve geniş salon seçenekleriyle de konukların ve senin için ferah bir ortam sağlıyor.

Açık ve kapalı salonların tasarım farklılıkları yemekli ve yemeksiz olarak düzenlenmesine göre de değişiyor. Yemeksiz organizasyonlar için açık havalar daha çok tercih ediliyor ve bistro masaların ağırlıklı olduğu şık bir konsept yaratılıyor. Yemekli davetler için ise kapalı salonlar daha geniş kapasiteye sahip olması ve farklı masa seçenekleri sebebiyle tercih ediliyor.

Her Bütçeye Uygun Düğün Yeri Bulmak Mümkün mü?

Düğün organizasyonları için her bütçeye uygun mekan ve hizmet bulmak mümkün. Fiyatlar, mekanların sunduğu hizmetlere göre değişiklik gösterebiliyor. Standart olarak sunulan dekorasyon, yemek servisi ve organizasyon sorumlusu gibi hizmetler anlaşacağın fiyat dahilinde oluyor. Bu hizmetlerin dışında kalan after party, dışardan anlaştığın fotoğrafçı ve organizasyon gibi hizmetler ekstra olarak ücretlendiriliyor.

Yemekli organizasyonlar için fiks menüler her bütçeye uygun bir davet düzenleme imkanı sağlıyor. Menüdeki ana yemeğin beyaz ya da kırmızı et olarak seçilmesi fiyatı değiştirebilirken, menü içinde yapacağın ekleme ve çıkarmalar da fiyatı etkileyen noktalardan. Ayrıca menülerin yanında tercih ettiğin içecekler de fiyatı değiştiriyor. Özellikle alkollü içecekler tercih edildiğinde fiyatlar oldukça artıyor.

Mekanlar paketlerini yemekli ve yemeksiz organizasyonlar için farklı ücretlendiriyorlar. Yemekli olarak düzenleyeceğin düğününde fiyat kişi başı olarak belirleniyor. Davetli sayını ve kişi başı fiyatı çarparak bütçene göre bir planlama yapabilirsin. Yemeksiz davetler ise salonun büyüklüğü ve menü içeriğine göre toplu fiyat üzerinden ücretlendiriliyor. Bütçene en uygun tercihi yapabilirsin. Kaynak: https://dugunfirsati.com/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri