30 Nisan 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEYİ BIRAKTIĞINIZDA...

Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda nasıl tepkiler oluşur?

Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda...

12 Ekim 2018 Cuma 10:36

Araştırmalara göre uzmanlar, uzun bir süre boyunca cinsel bir ilişkiye girmemenin vücutta çok büyük zararlar oluşturabileceğini açıkladı.Hayatınızın belirli dönemlerinde yaşadığınız stres, yoğun günler, ya da sadece doğru insan için beklerken cinsel birliktelik yaşamadan geçirdiğiniz zamanlar sağlığınız üzerinde zararlı durumlar oluşturabilir. Peki, cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda nasıl tepkiler oluşur? İşte cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuza zarar verecek durumlar...

Cinsel isteksizlik başlar 

Uzun süre ilişkiye girmediğiniz zaman, cinsel dürtünüz gitgide azalır ve cinsel isteksizlik başlar.

Bağışıklık sisteminiz zayıflar

Araştırmalara göre, cinsel birliktelik bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminizin güçlenmesiyle, enfeksiyon kapma ve hasta olma riskiniz azalıyor.

Hormonlarınız salgılama sürecini yavaşlatır 

Zamanla, vücudunuzda salgılanan östrojen hormon miktarı azalmaya başlıyor. Yapılan bir araştırmada 20-30 yaş aralığındaki kadınlarla 60’lı yaşlarındaki kadınların östrojen miktarı karşılaştırıldığında, cinsel hayatı olmayan 60’lı yaşlarındaki kadınların vücudundaki östrojen miktarının neredeyse yok denecek kadar az olduğuna rastlanmıştır.

Kalp hastalıklarına daha yatkın olmaya başlarsınız 

Sağlıklı ve aktif bir seks hayatının kardiyovasküler sağlığınıza katkısı olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Düzenli olarak sevişmenin hormonal artışlar sayesinde, kalp sağlığına olumlu etkisi vardır.

Depresyona sebep olur

Sevdiğiniz biri ile birliktelik yaşadığınızda vücudunuzda salgılanan oksitosin hormonu sayesinde daha iyi hissedersininiz ve modunuz daha yüksek olur. Fakat bu hormonun eksikliği sizin modunuzun düşmesine sebep olabilir ve hatta belki de depresyona girebilirsiniz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri