24 Nisan 2024
  • Bursa26°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara29°C

ÇALIŞAN MUTLULUĞUNUN ANAHTARI

“Kurumsal Esenlik” iş dünyasının son yıllarda en çok önem verdiği konular arasında yer alıyor...

Çalışan mutluluğunun anahtarı

05 Nisan 2023 Çarşamba 14:28

Şirketler, son yıllarda çalışanlarının yaşam kalitelerini yükseltip verimliliğini artırmak için kurumsal wellbeing programlarına yöneliyor. Türkiye’de kurumsal esenlik programları olarak da tanımlanan bu uygulamalar ile çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam iyilik hali içerisinde olması hedefleniyor. Bu sayede çalışanların gündelik yaşam stresi ile kolayca başa çıkabilmesi ve verimli bir şekilde çalışabilmesi mümkün hale geliyor. 

Önleyici tıp yaklaşımıyla kişiye özel bütünsel sağlık yönetimi hizmeti sunan LifeClub, şirketlerin kurumsal wellbeing ihtiyaçlarına da çözümler sunuyor. Şirketler, LifeClub üyeliği ile çalışanlarına verdiği değeri gösteriyor.

“İyilik, Sağlık” mottosu ile yola çıkan Türkiye’nin ilk sağlık SuperApp’i LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin, kurumsal firmalara sağladıkları hizmetleri şöyle anlattı: “Bireysel üyeliklerimiz olduğu gibi, kurumsal şirketlerle iş birliklerimiz başladı. 2022 yılında yapılan tüm araştırmaların da gösterdiği gibi, şirketler de çalışanlarının daha sağlıklı olmaları, iyilik hallerini korumaları konusunu öncelik listesinin en tepesine almış durumda. Kurumsal esenlik pek tabi ki, şirket performansı, yeteneklerin şirketlerde kalması gibi konularda belirleyici bir etken.

Aralarında Denizbank, Bilgili Holding, Mint İnşaat gibi şirketlerin olduğu kurumsal iş birliklerimiz başladı. Oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz. Şirketler, yan hak kapsamında çalışanlarına LifeClub sağlık üyeliği alıyor. “Sana değer veriyorum, sağlığını önemsiyorum, daha sağlıklı olman için elimden geleni yapıyorum” mesajı çalışanlarda karşılık buluyor. Esnek altyapımız sayesinde bireyin ya da şirketlerin ihtiyacına göre üyeliklerimizi şekillendirebiliyoruz, bu da hem memnuniyet hem operasyonel verimlilik hem de finansal açıdan önemli bir fayda sağlıyor.

Son dönemde pek çok şirket tarafından uygulanmaya başlanan esnek yan hak sisteminde LifeClub Platform ve kurguladığımız LifePara altyapısı ile, çalışanlar sağlıklı yaşam ile ilgili ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri seçebiliyorlar.”

LifeClub Wellness ile Bütünsel İyilik, Sağlık

Elif Elkin, kurumsal esenlik için gereken tüm hizmetleri bir arada sunduklarını belirterek, “LifeClub uygulamasında yer alan wellness modülü ile kurumsal üyelerimizin çalışanları nerede olursa olsunlar, Acıbadem Sağlık Grubu diyetisyen kadrosu tarafından Akdeniz diyeti baz alınarak hazırlanan algoritma ile diyet programlarını oluşturabiliyorlar. Kuvvetlenme, yağ yakma, esneklik gibi ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdikleri hareket programlarını uyguluyor, güne, enerjilerini artırmak için nefes egzersizi ile başlayıp, LifeClub Blog’da yer alan içeriklere, podcastlere erişebiliyorlar. Bunun yanında, iyi, sağlıklı ve uzun bir yaşam için, tüm çalışanlarına yönelik online ya da yüz yüze birebir bütünsel sağlık koçluğu diyetisyen hizmeti, uzman klinik psikologlarımız ile sunduğumuz psikoterapi seansları gibi hizmetleri tek bir noktadan sunabiliyorlar. Alanında uzman kişiler ile şirket çalışanlarını buluşturduğumuz webinarlar ve diğer tüm faaliyetlerimiz bu bakış açısına sahip şirketlere büyük operasyonel kolaylık ve elbette maliyet avantajı sağlıyor. Deprem sonrası başladığımız 15’ten fazla firma ile yaptığımız online webinarlarla 2.500 çalışana ulaşarak, onların iyi olmalarına katkı sağladığımız için biz de iyi hissediyoruz. Biliyoruz ki, birlikte iyileşeceğiz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri