16 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara21°C

YOK BÖYLE FİYAT!

Yok böyle fiyat: Değeri 75 milyon dolar!

Yok böyle fiyat!

23 Haziran 2018 Cumartesi 09:31

Otomotiv tarihinin en değerli klasiklerinden 1962 model Ferrari 250 GTO, 36 adetle sınırlı çok özel bir model serisi olmasının yanı sıra günümüze ulaşabilen örneklerinin motor sporları geçmişiyle eşsiz bir hikaye ile geliyor. Otomobil koleksiyonerleri tarafından açık artırmaya çıkma ihtimali olan her birinin şasi numarasından motor numarasına kadar en ince ayrıntılarını bildiği ve yakından takip ettiği efsane klasik, RM Sotheby’s tarafından düzenlenecek müzayedede 45 milyon dolar başlangıç açık artırma fiyatıyla satışa çıkıyor.

1953 ile 1965 yılları arasında üretilen GTO’lardan günümüze ulaşan en temiz örneklerinden biri olan 3413 şasi numaralı yarış otomobili daha önce de rekor fiyatlara el değiştirmiş.

Ferrari fabrika motor sporları takımının İtalya Ulusal Yarış Serisi’ne katıldığı otomobilin ilk özel sahibi, takımın yarışçılarından Edoardo Lualdi-Gabardi olmuş. 1962 yılında yarıştığı 10 yarışın 9’unda finişi birinci sırada geçen 250 GTO, Ulusal GT Şampiyonası’nda kupayı Ferrari’ye getirerek markanın tarihinde önemli motor sporları başarılarına imza atmış.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi