25 Kasım 2024
  • Bursa6°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara1°C

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERLE ESNAF DAYANIŞMASI KÖY OKULUNA KÜTÜPHANE KAZANDIRDI

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş´ta, `Topluma Hizmet Uygulamaları´ proje dersi kapsamında esnafla el ele veren üniversite öğrencileri, 500 öğrencisi bulunan köy okuluna kütüphane kazandırdı. Öğren

Üniversiteli öğrencilerle esnaf dayanışması köy okuluna kütüphane kazandırdı

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' proje dersi kapsamında esnafla el ele veren üniversite öğrencileri, 500 öğrencisi bulunan köy okuluna kütüphane kazandırdı. Öğrenciler, uygulamayı gerçekleştirmede kendilerine destekleyen esnaflara teşekkür etti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, merkeze 45 kilometre uzaklıkta bulunan Türkoğlu ilçesine bağlı Yolderesi Mahallesi, Yolderesi İlk ve Ortaokulu'na kütüphane kurup, kitap bağışında bulundu.

Öğretmen adaylarının, 'Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi' kapsamında şehirdeki esnafların desteğiyle başlattığı proje ödevi, kütüphanesi olmayan bir okulu kitaplara kavuşturdu. Proje kapsamında, şehir halkından yardım isteyen KSÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nün 8 öğrencisi, bir esnaf sponsorluğunda 4 ayda 3 bin TL yardım topladı. Toplanan paralarla kitaplık, projektör perdesi, kırtasiye malzemesi alarak 600 kitap toplayan gençler, paranın bir bölümüyle de okula boya aldı. Kütüphaneyi temizleyen ve raflara kitapları yerleştiren öğrenciler, okulun bir bölümünün de dış cephesini kendi elleriyle boyadı.

Projede yer alan KSÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Sevcan Akgül, esnaflardan toplanan yardım paralarıyla okulun ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Hayatını ilk kez boya yaptığını belirten Akgül projenin içeriğiyle ilgili şunları söyledi: "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde okuyoruz. Toplumu Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bir projemiz vardı. Bu projeye 'Okulun ihtiyacını söyle' adını verdik. Projenin içeriği, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermek, kitap, defter ve kütüphane kurmaktı. Ayrıca okulun boyasını yaptık, projeksiyon perdesi aldık. Üçüncü sınıfta okuyoruz. Gelecek yıl okulumuz bitecek ama biz bu projeyle öğretmenliğe ilk adımı atmış olduk. Öğrencileri mutlu görmek bizi de mutlu etti. Elimiz taşın altına koyduk. Esnaflardan yardım istedik, 3 bin TL bütçe topladık ve okulu güzelleştirmeye çalıştık."

Üniversitelilerin projesine sponsor olan esnaf Reşat Korkmaz da yardım isteyen öğrencileri geri çevirmediklerini ifade ederek şunları kaydetti: "Üniversite öğrencileri bizden bir okulun kütüphanesiyle ilgili yardım istedi. Okulun eksiklerini liste yaptılar. Bizde makbuz karşılığında şehirdeki esnafları dolaşarak destek istedik. Esnafların teveccühüyle okulun boya ve eksikleri karşılandı." CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri