22 Kasım 2024
  • Bursa9°C
  • İstanbul7°C
  • Ankara12°C

TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİ

Evde kalmak tüketim alışkanlıklarını da değiştirdi...

Tüketim alışkanlıkları değişti

20 Nisan 2020 Pazartesi 18:42

Karantina günlerinde hamur işleriyle uğraşıyor, kişisel bakımımızı ihmal etmiyoruz

Koronavirüs ile değişen satın alma alışkanlıklarını mağazalarındaki gelişmelere göre değerlendiren Metro Türkiye, bugünlerde gıda ve gıda dışı birçok üründe ortalama 5 ila 10 kat arasında artış yaşandığını açıkladı. Artışa göre, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde daha fazla zaman geçiren tüketiciler kişisel bakımlarına daha fazla vakit ayırıyor, mutfakta ise yeni tatlar deniyor.

Koronavirüs ile değişen satın alma davranışlarını Türkiye genelindeki 37 mağazasındaki güncel verilere göre değerlendiren Metro Türkiye, bugünlerde gıda ve gıda dışı ürünlerde ortalama 5 ila 10 kat arasında artış yaşandığını açıkladı. Satın alınan ürünlere göre sosyalleşme ihtiyacımızı mutfakta gideriyor;kişisel bakıma özen gösteriyoruz.

Her evin bir hamur ustası var

Evde pasta-kek ve ekmek yapımı için kullanılan ürünlerin satışında ortalama 9 kat artış yaşandığı açıklayan Metro Türkiye, hazır puding karışımlarında yaklaşık 5 kat, kuru mayalarda yaklaşık 8 ila 10 kat, kuru ekşi mayada 15 kat, donuk boyozda 5 kat, kefirde yaklaşık 4 kat artış gerçekleştiğini belirtti. Evlerdeki şef sayısı pandemi ile birlikte gittikçe artıyor.

Evler saç ve cilt bakım merkezlerine dönüştü

Satın alma davranışlarındaki orana göre tüketicilerin kişisel bakımı ve sporu da ihmal etmediklerini ifade eden Metro Türkiye, saç boyasında 3 kat, kişisel bakım ürünlerinde 10 kat, spor malzemelerinde ise kat artış gözlemlediklerinin altını çizdi.

Atıştırmalıklar vazgeçilmez, oyuncaklar sosyalleşme aracı oldu

Bununla birlikte evde kaldığımız bu günlerde sosyalleşme zamanlarında tüketilen atıştırmalık grubu satışında da artış gözlemlendi. Kruvasanda 8 kat, cipslerde 3 kat, dip soslarda ortalama 6 kat, 1 kg’lık ay çekirdeğinde 3,5 kat, bisküvilerde 3 kat artış yaşandı. Çocukların daha fazla sosyalleşme ihtiyacı ise oyuncak satışlarında 2 kat artışa yol açtı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşam