08 Mayıs 2024
  • Bursa25°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara24°C

TÜFENKCİ'DEN KREDİ NOTU AÇIKLAMASI

'Kredi derecelendirme kuruluşlarının öngörüleri tutmayacak'

Tüfenkci'den kredi notu açıklaması

09 Mart 2017 Perşembe 20:29

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Türkiye, kredi derecelendirme kuruluşlarını şaşırtıcı büyüme oranlarını yakaladı. Onların öngörüleri Allah'a hamdolsun bugüne kadar tutmadı, bundan sonra da tutmayacak." dedi.
 
Ekonominin gelişmesi yönünde 2016'da yaşanan olumsuzlukları silme adına alınan tedbirlerin etkilerinin bu yıl şimdiden görülmeye başlandığını vurgulayan Tüfenkci, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, çark ederek Türkiye ekonomisi bu yıl yüzde 2,4, gelecek yıl ise yüzde 2,8 büyüme beklendiğini açıklamak zorunda kaldı. Ayrıca Fitch, Türkiye'de ılımlı ekonomik iyileşmenin beklendiğini ifade etti. Bu kredi derecelendirme kuruluşları gerçekten siyasi davranıyorlar, objektif davranmıyorlar. Eğer objektif davransalardı hemen darbenin akabinde Türkiye'nin notunu düşürmezlerdi. Türkiye kredi derecelendirme kuruluşlarının aksine hep onları şaşırtıcı büyüme oranlarını yakaladı. Onların öngörüleri Allah'a hamdolsun bugüne kadar tutmadı, bundan sonra da tutmayacak."
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi