19 Mayıs 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara11°C

TEV, ATA’NIN HUZURUNDA

Türk Eğitim Vakfı 57. Kuruluş Yıldönümünde Anıtkabir’de...

TEV, Ata’nın huzurunda

06 Mayıs 2024 Pazartesi 12:05

Kurulduğu günden bu yana eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türkiye'nin en köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), 57. kuruluş yıldönümü kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen ziyarete TEV çalışanları, Ankara’da yaşayan TEV bağışçıları ve bursiyerlerinden oluşan grup katılım sağladı.

4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından başarılı ve maddi olanakları kısıtlı gençleri desteklemek amacıyla kurulan Türk Eğitim Vakfı (TEV), 57. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Bu vesileyle Anıtkabir’e anlamlı bir ziyaret düzenleyen Vakıf, Atatürk’ün huzuruna çıktı.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen ziyarete, TEV Yönetim Kurulu üyeleri, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV çalışanları, Ankara’da yaşayan TEV bağışçıları ve bursiyerleri katılım sağladı. Program kapsamında Aslanlı Yol'dan yürüyen TEV ailesi, Atatürk Mozolesi'ne çelenk bıraktı. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, Misak-i Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Prof. Dr. Tekbaş, Anıtkabir Özel Defterine şu mesajı yazdı: 

“Yüce Atatürk; Türk Eğitim Vakfı’nın kuruluşunun 57 inci yılında; Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, çalışanlar, gönlü yüce bağışçılar ve Cumhuriyeti emanet ettiğiniz geçlerin temsilcileri ile birlikte huzurlarınızdayız. Size olan minnet duygularımızı ve bağlılığımızı bildirmeye geldik.

Ülkemizin kalkınması, ilerlemesi ve gelişmiş ülkeler arasındaki seçkin yerini almasının ancak nitelikli eğitimle mümkün olacağına inanan Vakfımız, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da bu alanda çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürmektedir.

 “Kimsesizlerin kimsesi” olan Cumhuriyetimiz hedef ve ilkelerini yaşama geçirilmesi bakımından; gençlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması, onların eşit, kapsayıcı ve kaliteli eğitim almalarının önündeki engellerin kaldırılması için gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Bir taraftan kurduğunuz Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkarken diğer taraftan gençlerin kendilerini geliştirmelerine katkı sunmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Rahat uyu ATAM.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşam