SERAMİK SEKTÖRÜ FUARDA BULUŞTU
Dünya seramik sektörü İstanbul’da buluştu...

08 Kasım 2022 Salı 10:48
Alanında dünyanın en büyük ikinci ihtisas fuarı olan UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş. ve TG Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliği ile organize edilen UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı uluslararası bir marka olarak Türkiye’nin yanı sıra seramik sektörüne yön veren dünyaca ünlü firmaların da katılımıyla her sene artan bir ivme ile yerli ve yabancı katılımcı ziyaretçileri ağırlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, seramik sektörünün inşaat sektörüne önemli ölçüde girdi sağladığını, bu konularda Türkiye'nin, dünyanın sayılı üretim merkezlerinden ve ihracatçılarından biri olduğunu ifade etti.
UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş.ve TG Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliği ile organize edilen ve yaklaşık 100 bin metrekarelik alana yayılan UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı 11 Kasım tarihine kadar devam edecek. Fuara 30’u yabancı 300 firma, yaklaşık 1.200 marka ile katılıyor. UNICERA 2022 İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya, Çin, BAE, Avustralya, Kolombiya ve Hong Kong başta olmak üzere 100’den fazla ülkeden gelecek profesyonel ziyaretçileri ağırlayacak. Fuarın bu yıl da yerli ve yabancı 120 binden fazla ziyaretçi ağırlayarak rekor kırması bekleniyor.
Fuarın açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, seramik sektörünün inşaat sektörüne önemli ölçüde girdi sağladığını, bu konularda Türkiye'nin, dünyanın sayılı üretim merkezlerinden ve ihracatçılarından biri olduğunu belirtti. Hammadde ihtiyaçlarından, kapasite artırımlarına paralel olarak iç ve dış pazar tedarikinde zorluk çekildiğini kaydeden Büyükdede, "Bu kadar büyük sektörün makine ve ekipman ihtiyacının hala dışarıya bağımlı olması bizi Bakanlık olarak rahatsız ediyor. Sektörde kaliteli ve estetik ürünler yapan firmaların gelişmesinden mutluluk duyuyoruz." dedi.
SERAMİK İHRACATINDA 5 YILLIK ARTIŞ İVMESİ
Seramik sektörünün Türkiye'nin en önemli sektörlerinin başında geldiğini vurgulayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, aynı zamanda sektörde önde gelen ihracatçı ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi. Hammaddesi yerli kaynağa dayandığı için seramikle katma değer yaratıldığını kaydeden Gültepe, "Seramik ihracatımız 5 yıldır aralıksız yükselişine devam ediyor. 2021 yılında 1,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Yüksek enerji maliyetleri olan bir yerde 10 ayda yine 1,6 milyar dolarlık ihracat yapmayı başardık. Yılı inşallah 2 milyar dolarla kapatırız. Sektörde son dönemde yapılan modern teknoloji üretim kapasitesi herkesin ilgisini çekiyor. Yakın gelecekte umarım 4-5 milyar dolarları konuşma imkanımız olur. Burada bilgi ve teknoloji paylaşımı yapılarak yeni iş imkanlarının temeli atılacak." dedi.
Türkiye’nin, Seramik sektöründe dünyanın önde gelen üreticilerinden olduğunu söyleyen Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Ülkemizin ve sektörümüzün çalışarak üreterek verdiği katkı nedeniyle ihracatımız 3-4 kat arttı. İhracatımız 1,5 milyar dolara yaklaşıyor. Bu başarı dikkatleri üzerimize çekmemize ve haksız engellemelerle karşılaşmamıza yol açtı. Ülkemize yerli kaynaklara kendi gücümüze dayanan bir sektörüz. Bu da diğer sektörlerden ayrışmamızı sağlıyor. Avrupa Birliği tarafından muhatap bırakıldığımız Anti-Damping vergisi bu engellemelerin başında geliyor.” dedi.
Önümüzde zorlu mücadelenin sektörü beklediğini kaydeden Zeynep Bodur Okyay, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında desteğe ihtiyaç duyulacağını ifade etti. Zeynep Bodur sözlerini şöyle sürdürdü; “Dışarıda rekabet gücümüzü artıracak ve enerjide belirsizliği ortadan kaldıracak ve stabil fiyatlama gibi her türlü önlemi konuşmamız ve bu yönde aksiyon almamız şart. Gün bugündür. Sektörün yanında olma zamanıdır. Kalite ve hizmet algımız yüksek. Bütün gücümüzü katma değerli kaliteli ürünler üretmeye harcamalıyız. Tasarım gücümüz yüksek. Bu ürünlere odaklamamız lazım. Fiyat kırmak yerine katma değeri yüksek müşteriyi Türkiye'ye çekmemiz lazım.”
FUARDA TARİHİ REKOR
Bu sene fuarın ilk defa Unicera A.Ş kimliğiyle yapıldığını belirten Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Başkanı Erdem Çenesiz, "Rekor kıracak seviyede büyüyen bir fuara sahip olmak kolay olmuyor. Bu yıl gerçekleşen fuarda 270 yerli 30 yabancı firmamız var. Geçen sene 120 bin ziyaretçiyle rekor kırılmıştı, bu sene de kıracağız. Kendi ürün portföyümüzü eskiye kıyasla daha iyi hale getirdik. Türk seramiği dünyanın en iyi seramikleri arasında artık. İhracat rakamlarına baktığımızda enerji fiyatlarının artışı seramik ürün fiyatlarını yukarı taşıdı. Miktar olarak istediğimiz yerde değiliz. Pazar çeşitliliği ve ürün miktar sayısını artırarak çok farklı coğrafyalarda çok güçlü işler yapacağımıza inanıyoruz. Buna inancımız tam. Türkiye tam manasıyla seramik üretim ülkesidir." değerlendirmesinde bulundu.
EKONOMİYE GÜÇ KATAN SEKTÖR
Pandeminin son demlerinin yaşandığı bu dönemde sektörün durağan seyirde ilerlediğini ve İstanbul Fuar Merkezi'nde başlayan UNICERA Fuarı’nın yeni bir kıvılcım yaratarak bu durağanlığı sonlandıracağına inandıklarını dile getiren Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yıldırım, "Sektörümüz, gerek ürettiği katma değer gerekse ihracat potansiyeliyle ekonomimize güç katan sektörlerin başında geliyor. Seramik kaplama malzemeleri sektöründe Avrupa’nın 2. büyük, seramik sağlık gereçlerinde ise en büyük üreticisiyiz. Sahip olduğumuz üretim gücümüzü, tanıtım çalışmalarımızla beslediğimizde Türk Seramiğinin marka değerini yükselterek hak ettiği noktaya ulaşmasını sağlayacağız. " dedi.
UNICERA Fuarı'nın, uzun yıllardır ihracatı besleyen en önemli kanallardan biri olarak sektöre hizmet ettiğini söyleyen Yıldırım, "Bugüne kadar fuarımız aracılığıyla sayısız işbirliğine imza atıldı. Bu yıl da fuarımızda, dünyanın dört bir yanından binlerce satın almacıyı ağırlayarak yeni işbirliklerine imza atacağız. Ülke olarak üretime yoğunlaşmalı, özellikle katma değeri yüksek alanlardaki üretimlere ağırlık vermeliyiz. Katma değeri en yüksek sektörlerin başında gelen seramik sektörünün devlet eliyle de desteklenmesi yayılımını hızlandırma açısından fayda sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.
ALANINDA DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜĞÜ
Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenen ve yıldan yıla artan istikrarlı büyüme grafiği ile dikkati çeken UNICERA, yaklaşık 100 bin m² alanda tarihinin en büyük metrekareli UNICERA Fuarı olacağını belirten TG Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü H. Cem Şenel, tarihi ziyaretçi rekoru kırılması öngörülen fuara; 100’den fazla ülkeden, on binlerce satın almacı ve profesyonel ziyaretçi beklediklerini belirtti.
Yerli üretici dışında İtalya, İspanya, Romanya, Polonya, Litvanya, Avustralya, Ukrayna, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan olmak üzere 30 yabancı ülkeden katılımın olduğunu söyleyen Şenel, "UNICERA alanında dünyanın 2. büyük fuarı. Nitelikli alıcılar bizim için çok önemli. UNICERA dünyanın en önemli tasarımcılarının yer aldığı, bir sonraki yılın seramik, mutfak ve banyo trendlerinin belirlendiği nokta olma özelliği taşıyor. Dünyada isim yapmış tasarımcılardan bazıları mimar grupları ve üniversite öğrencilerimizle buluşacak. 24 üniversitenin ilgili bölümlerinden öğrencilerimizin ziyaretini de organize ettik. Fuar büyüklüğüne yakışır şekilde başarılı geçecek. Fuarın katılımcılarımıza, sektörümüze, ülkemize hayırlar ve bereketler getirmesini istiyoruz. " ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Ticaret Borsası'nın 11 üyesi ilk 500'deBursa Ticaret Borsası'nın 11 üyesi devler liginde29 Mayıs 2025 Perşembe 11:06EKONOMİ
Türkiye'nin dev şirketleri belli oldu‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması-2024’ sonuçları açıklandı27 Mayıs 2025 Salı 12:11EKONOMİ
Otomotiv devi 3 bin kişiyi daha işten çıkaracakOtomotiv sektöründe kriz derinleşiyor...26 Mayıs 2025 Pazartesi 16:17EKONOMİ
"Alkin Lakin" Ekotürk'te başladıProf. Dr. Kerem Alkin ve Prof. Dr. Emre Alkin ekonomi dünyasını masaya yatırıyor.22 Mayıs 2025 Perşembe 11:21EKONOMİ
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklamasıKarahan: ''Yılsonu enflasyonun yüzde 24 seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz''22 Mayıs 2025 Perşembe 11:05EKONOMİ
Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 30,35 olduTCMB anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 30,35 oldu16 Mayıs 2025 Cuma 11:09EKONOMİ
Bütçe Nisan ayında 174,7 milyar TL açık verdiMerkezi Yönetim Bütçesi 2025 yılı Nisan ayında 174,7 milyar TL açık verdi.15 Mayıs 2025 Perşembe 11:47EKONOMİ
Ücretli çalışan sayısı arttıÜcretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,6 arttı15 Mayıs 2025 Perşembe 10:12EKONOMİ
Benzine zam geldi, motorine de geliyorAraç sahiplerine kötü haber...14 Mayıs 2025 Çarşamba 10:21EKONOMİ
İnşaat maliyeti yüzde 23 arttıİnşaat maliyeti martta yıllık yüzde 23 arttı12 Mayıs 2025 Pazartesi 10:35EKONOMİ
Sanayi üretimi arttıSanayi üretimi yıllık yüzde 2,5 arttı09 Mayıs 2025 Cuma 10:54EKONOMİ
Tüpraş’tan işçilere yüzde 67.4 zamToplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı09 Mayıs 2025 Cuma 09:36EKONOMİ
En çok altın kazandırdıAylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu08 Mayıs 2025 Perşembe 10:22EKONOMİ
E-ticarette rekor artışTicaret Bakanı Bolat açıkladı06 Mayıs 2025 Salı 10:58EKONOMİ
Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması"Merkez Bankası'nın enflasyon hedefi yüzde 20-19 arası"05 Mayıs 2025 Pazartesi 16:58EKONOMİ
Mayıs ayı kira artış tavanı belli olduTavan oranı belli oldu05 Mayıs 2025 Pazartesi 10:20EKONOMİ
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandıNisan ayı enflasyon rakamları açıklandı05 Mayıs 2025 Pazartesi 09:37EKONOMİ
Gayrimenkulun yıldızları ödüllendirildi26 Nisan Cumartesi akşamı Bursa Sheraton Otel’de düzenlenen Shining Night Ödül Gecesi, başarı, azim ve emeğin ödüllendirildiği unutulmaz bir organizasyona ev sahipliği yaptı.30 Nisan 2025 Çarşamba 11:52EKONOMİ
Hangi ilde daha fazla emekli çalışıyor? Liste paylaşıldıSGK verilerine göre Türkiye'de 2024 yılı itibarıyla 2 milyon 104 bin emekli hem maaş alıyor hem de çalışmaya devam ediyor. Emeklilerin yüzde 17’si iş hayatını sürdürürken, en çok emeklinin çalıştığı il İstanbul, en az çalışanın bulunduğu il ise Ardahan ol30 Nisan 2025 Çarşamba 10:53EKONOMİ
Altında rekor üstüne rekor! 1 asgari ücrete 3 çeyrek altınGram altın 4 bin 297 TL, ons altın ise 3 bin 494 dolar ile yeni rekor seviyeyi gördü. Çeyrek altın fiyatı ise 7 bin 110 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.22 Nisan 2025 Salı 09:00EKONOMİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış