RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İPUÇLARI
Diyetisyen Miray Abaza, ramazan ayı beslenmesi ile ilgili ilgili ipuçları verdi. Miray Abaza, sahur ve iftarda dikkat edilmesi gerekenler ile özellikle su tüketiminin önemine dikkat çekti.

05 Mart 2025 Çarşamba 16:38
Ramazan ayının, yıl boyunca süregelen beslenme alışkanlıklarını değiştiren ve metabolizmada farklılıklar oluşturan bir dönem olduğunu ifade eden Diyetisyen Miray Abaza, "Ramazanın sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden faydalanabilmek için ise yeterli ve dengeli beslenmek oldukça önemlidir. Bu dönemde öğünlerimizi sahur, iftar ve ara öğünler olarak planlamak vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almak açısından faydalı olacaktır" dedi.
Sahur yemeğinin kan şekerini dengeleyip tokluk süresini uzattığını, susuzluk ile açlık hissini azaltarak sağlıklı bir oruç süreci sağladığını söyleyen Hayat Hastanesi Diyetisyeni Miray Abaza, "Sahurda Çok baharatlı ve tuzlu besin tüketmek susamanıza sebep olacağından önerilmemektedir. Hamur işleri, kızartmalar gibi ağır gıdalar mideyi rahatsız edebilir. Sahurda yeterli su içmek çok önemlidir çünkü gün boyu oruç tutarken vücudun su ihtiyacı artar. Bol su içmek, vücudun susuz kalmasını engeller, enerji seviyenizi yükseltir ve baş ağrısı gibi olumsuz etkilerin önüne geçer" şeklinde konuştu.
Açıklamasında iftar yemeklerinin yavaş yenmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Miray Abaza, "Çorba içildikten sonra 10-15 dakika ara vermek kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesini önler ve porsiyon kontrolünü kolaylaştırır. Ramazan pidesi, iftar sofralarının vazgeçilmezi olsa da miktarına dikkat edilmelidir. İftardan hemen sonra tatlı yemek önerilmez. Tatlı olarak sütlü tatlılar tüketilmelidir. İftardan yaklaşık 2 saat sonra hafif yürüyüş yapmak sindirimin düzenli çalışmasını sağlar, kan şekeri dengesini korur ve kilo kontrolüne yardımcı olur" dedi.
Hayat Hastanesi Diyetisyeni Miray Abaza ramazan ayı beslenmesine ilişkin açıklamasını, "Ramazanda en çok zorlanılan ve unutulan konulardan biri yeterli su içmektir. Günlük olarak su ihtiyacı kişiye, sağlık durumuna, egzersiz yapılıp yapılmamasına göre değişmekle beraber ortalama kilogram başına ortalama 30 ml olarak hesaplanabilir" diyerek tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
‘Yüzücü kulağı’ yazın yaygınlaşıyor!Serinlemek isterken hastanelik olmayın...21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:44YAŞAM
Çocukları havuzda bekleyen 8 tehlikeHavuzlarda görünmeyen tehlikeye dikkat!21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:26YAŞAM
Gebelikte hipertansiyona dikkatErken tanı hayat kurtarır...21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:21YAŞAM
'Doğru Tercih' için altın adımlar!Milyonlarca aday için kritik süreç başladı!21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:20YAŞAM
Dijital bağımlılık beyin yapısını değiştiriyorDijital dünyaya bağımlı olanlar daha çok erteliyor21 Temmuz 2025 Pazartesi 10:48YAŞAM
Diş Çıkaran Bebekler İçin 8 Öneri!Diş çıkaran bebekler için ebeveynlere öneriler...18 Temmuz 2025 Cuma 12:29YAŞAM
Tatilde göz sağlığınızı koruyunDeniz ve havuzda göz sağlığını korumak için 6 öneri18 Temmuz 2025 Cuma 12:24YAŞAM
Yaz aylarındaki gizli tehlike keneler!Köpeğinizi gezdirirken keneye karşı önlem alın!18 Temmuz 2025 Cuma 12:23YAŞAM
Ruh sağlığı da fiziksel sağlık kadar önemli!Psikolojik destek almak zayıflık değil, farkındalık ve iyileşme arayışı…18 Temmuz 2025 Cuma 12:21YAŞAM
Hücre yaşlanmasını yavaşlatınHücre yaşlanmasını yavaşlatan 10 besin18 Temmuz 2025 Cuma 12:19YAŞAM
Güneşin Sessiz TehdidiYaz mevsimiyle birlikte sahiller...18 Temmuz 2025 Cuma 12:17YAŞAM
Migren botoksu %60’lara varan başarı sağlıyorYıllarca aynı tipte yaşanan baş ağrıları genellikle...18 Temmuz 2025 Cuma 12:09YAŞAM
Dünya yeme bozukluğuyla savaşıyorYeme bozukluğu, kişinin fiziksel ve ruhsal...14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:06YAŞAM
Çalışma hayatı dinamikleri değişiyor!Çalışma hayatının kodları yeniden yazılıyor!14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:04YAŞAM
Yalnızlık beyni zayıflatıyor!Uzun süreli yalnızlığın hem ruhsal hem fiziksel...14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:03YAŞAM
Çocuklara dikkat!Çocuklarda yaz hastalıklarına karşı etkili önlemler!14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:00YAŞAM
Hayalinizdeki iş kâbusa dönüşmesinPara kazanmak için paranızdan olmayın14 Temmuz 2025 Pazartesi 10:59YAŞAM
Sosyal fobiler ergenlikte zirve yapıyor!Sosyal medya da sosyal fobiyi destekliyor!14 Temmuz 2025 Pazartesi 10:54YAŞAM
Panikatak yok ama sürekli kaygı ve endişe var!Anksiyete bozukluğunun ciddi bir psikolojik rahatsızlık olduğunu belirten uzmanlar...10 Temmuz 2025 Perşembe 12:16YAŞAM
İştahsızlığın Psikolojik Nedenlerine Dikkat!Psikolojik Danışman Ekrem Çağrı Öztürk konu hakkında bilgiler verdi.10 Temmuz 2025 Perşembe 12:14YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış