OTOMOTİV DEVİ ÜRETİMİ ASKIYA ALIYOR
Üretimi geçici olarak askıya alıyor.

17 Mart 2020 Salı 12:09
Volkswagen (VW), birçok tesiste üretimi geçici olarak askıya alıyor.
Alman otomobil devi Volkswagen (VW) grubu, ülke genelinde Korona virüsünün yayılması nedeniyle birçok tesiste üretimi geçici olarak askıya alacağını duyurdu. VW, ana tesislerinin bulunduğu Wolfsburg kentinden yapılan açıklamada, bir çok tesiste cuma günü son çalışma yapılması bekleniyor. VW CEO'su Herbert Diess ise birçok lokasyonun iki hafta ara verdiğini söyledi.
Öte yandan, Volkswagen da İspanya'daki üretimini azaltacağını açıkladı.
Avrupa’daki otomotiv üretimi neredeyse durdu!
Corona virüsü sebebiyle İtalya'da yaşanan durumdan ötürü FCA, bu bölgedeki 4 fabrikasında geride bıraktığımız hafta üretimi durdurma kararı almıştı. Bugün gruptan gelen haberde ise Avrupa'daki birçok tesiste üretim 27 Mart tarihine kadar duracak. Bu duruma birden fazla marka ve İspanya'daki tesislerde eklendi!
[FCA, Fiat ve Maserati markalarının üretiminin gerçekleştiği Melfi, Pmigliano, Cassino, Mirafiori, Grugliasco ve Modena’daki çalışmalarını durduracağını açıkladı. Grup Sırbistan’da Kragujevac ve Polonya’daki Tychy tesislerini de kapatacağını belirtti.
FCA’dan yapılan açıklama, “Üretimin geçici olarak durdurulması, arz optimizasyonunu sağlayarak talepte oluşabilecek kesintiye güçlü bir yanıt vermemizi sağlayacak.” şeklinde oldu. Grup, üretimi dondurmanın piyasa koşulları izin verdiği anda derhal faaliyete devam edilmesine yardımcı olacağı da belirtildi.
FCA’yı İtalya’da üretim tesisi olan Ferrari’de takip ediyor. Marka 27 Mart tarihine kadar üretimini askıya aldı. İtalya, Avrupa’daki salgından en çok etkilenen ülke olarak gösteriliyor.

İSPANYA’DA DA ÜRETİMLERE ARA VERİLDİ!
Avrupa’nın güney ülkelerinden olan İspanya birçok otomotiv üreticisinin tesisine ev sahipliği yapıyor. Ülkede son günlerde artan vakalardan dolayı bazı markalar tesislerindeki çalışmayı durdurma kararı aldı.
Corona virüsünden en çok etkilenen marka ise Seat oldu. İspanyol markanın Barselona yakınlarında yer alan Martorell fabirkasında 7000 çalışan bulunuyor ve tesisteki hareket durdu. Seat’ın sendika lideri Matias Carnero Reuters’a yaptığı açıklamada fabrikanın kapalı kalma süresinin 6 hafta olabileceğini belirtti.
Seat’tan ayrı olarak Nissan’ın da Barselona yakınlarında 2 fabrikası bulunuyor. Bu tesislerdeki üretim geçen hafta cuma günü durduruldu. Corona virüsünden Japon markanın jant tedarikçisi de durumdan etkilenmiş. Nissan’ın bu tesislerinde 3000 çalışan bulunuyor.
İspanya’da bir diğer fabrikası olan üretici ise Renault. Fransız marka önümüzdeki 2 gün boyunca parça tedariği eksikliğinden dolayı üretimini durdurma kararı aldı. Perşembe günü markadan yapılan açıklamada, “Bizim bir problemimiz yok ve şu anda 2 gün boyunca üretimi pazartesiye kadar Palencia ve Valladolid’de durdurmak zorundayız” denildi. Bu tesislerde 6000 çalışan bulunuyor.
İspanya’da fabrikası olan bir diğer otomotiv devi Ford ise, Reuters’ın haberine göre Valencia fabrikasındaki üretimini bir hafta boyunca durduracağını belirtti. Markadan gelen açıklamada, “Son 24 saatte Valencia fabrikasında Covic-19 testi pozitif olan 3 vaka bulunuyor.”
Ford’un ABD dışındaki en büyük tesislerinden biri olan Valencia’da 7 binden fazla çalışan bulunuyor. Marka burada Mondeo ve Galaxy modelleri de dahil olmak üzere 400 binden fazla yıllık araç üretiyor.
İŞTE AVRUPA ÜRETİMİNDEKİ SON DURUM!
İtalya’da Fiat Chrysler 27 Mart tarihine kadar üretimini durdurma kararı aldı. Ayrıca Ferrari’de aynı tarihe kadar üretimini durdurdu. Ülkenin bir diğer spor otomobil üreticisi Lamborghini ise 25 Mart tarihine kadar üretimini durdurduğunu açıklamıştı.
Otomobil fren mekanizması üreticisi Brembo ise İtalya’daki 4 fabrikasındaki üretimini durdurdu. Bir diğer yedek parça tedarikçisi Magnetti Marelli de üretime 3 gün ara verdi.
İspanya’da ise durumlar kötüye gidiyor… Ford Valencia’daki fabrikasını 23 Mart tarihine kadar çalıştırmayacak. Seat ise bir tarih belirtmedi ama firmanın sendika üyesi Reuters’a yaptığı açıklamada 6 hafta boyunca üretimin duracağı belirtiliyor…
Fransız otomobil üreticisi Renault’un ise Palencia ve Valladolid’de fabrikaları bulunuyor ve bu tesisler geçen cumadan bugüne kadar kapalıydı.
Nissan’ın Barselona’daki fabrikası jant tedarikçisinin elinde yeterli ürün bulunmadığı için üretimine cuma günü ara verdi. Bugünün sonuna kadar Nissan’ın üretimi olmayacak.
Fransa’nın da otomotiv endüstrisinde önemli markaları bulunuyor. Ülkeden gelen açıklamada PSA Grubu Fransa’da bulunan fabrikalarındaki üretimi bir süre durduracağını işçi sendikalarına bildirmiş durumda.
Bir diğer Fransa merkezli üretici olan Renault ise üretimi ve çalışan sayısını azaltarak çalışmaya devam edecek.
Avrupa otomotiv endüstrisinin merkezi olan Almanya’da ise durumlar aşağı yukarı aynı. Opel’in Ruesselsheim fabrikasında Corona virüs testi pozitif çıkan çalışan olduğu söyleniyor. Volkswagen Kassel yedek parça fabrikasındaki 5 çalışanını eve göndermiş. Ayrıca grubun Wolfsburg’taki fabrikasında testleri pozitif çıkan 2 çalışan olduğu söyleniliyor.
Volkswagen’in Slovakya’daki fabrikasında üretime ara verildi. Bu tesiste grubun Porsche Cayenne, VW Touareg, Audi Q7, VW Up, Skoda Citigo, Seat Mii gibi modelleri üretiliyor. Ayrıca bu tesis Bentley’in ilk SUV modeli olan Bentayga’nın da altyapısını üretiyor.
PSA ve Jaguar Land Rover’ın Slovakya’da bulunan tesislerinde herhangi bir aksaklık yok.
Çek Cumhuriyeti’nde yer alan Hyundai fabrikasında ise 14 gün boyunca üretime ara verildi.
Portekiz’deki Volkswagen fabrikasında çalışan sayısı azaltılarak günlük üretim yüzde 16 oranında azaltıldı. Polonya’daki Fiat fabrikası da İtalya’dakiler gibi 27 Mart tarihine kadar kapaı. Ayrıca Fiat Sırbistan’daki fabrikasını da aynı tarihe kadar kapalı tutacak.
İsveç’te ve Belçika’da yer alan Volvo fabrikaları ise Corona virüsünden etkilenmediği için çalışmalarına devam ediyor.
Vergi borçları silinecek mi? Bakan Şimşek son noktayı koyduHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen Bütçe görüşmelerinde, vergi borçlarının silinmesi yetkisinin yalnızca Meclis'e ait olduğunu kesin bir dille belirtti.16 Aralık 2025 Salı 10:33EKONOMİ
İşte asgari ücret için masaya gelecek rakam!Bu yıl TÜRK-İŞ'in katılmadığı toplantılarda 2026 asgari ücreti belli olacak. Ekonomist Muhammed Bayram, asgari ücret için rakam vererek önemli açıklamalarda bulundu.16 Aralık 2025 Salı 10:27EKONOMİ
Milyonlarca emekliye kötü haber! "Zam gelmeyebilir!"Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, milyonların beklediği emekli zammında son noktayı koydu.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:50EKONOMİ
Araç sahiplerine müjde! İndirim geliyorBrent petroldeki sert düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarında beklenen indirim başladı.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:00EKONOMİ
Dikkat! Devlet desteği bitiyor, fena zamlanacakEPDK'nın mesken tüketici grubuna yönelik yıllık elektrik tüketim limiti 1 Ocak 2026'dan itibaren 4 bin kilovatsaat olarak güncellenecek.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:56EKONOMİ
Şap vurdu, kırmızı ette fiyatlar artıyorŞap hastalığı salgını nedeniyle dana ve sığırların yaz aylarında kesime gitmesi yüzünden hayvan varlığı azalınca kırmızı et fiyatlarında ciddi bir yükseliş başladı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:34EKONOMİ
Asgari ücret görüşmelerinde 'kapalı zarf' detayı!Asgari ücret için ilk görüşme dün yapıldı. Görüşmelere katılmama kararı alan TÜRK-İŞ'in kapalı zarftaki zam teklifi ise belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a arka odada yapılan teklif öğrenildi. İşte o zarftaki teklif...13 Aralık 2025 Cumartesi 10:30EKONOMİ
Arazi ve arsa düzenlemelerinde yeni dönem!Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik'te yapılan teknik düzeltmeler Resmi Gazete'de yayımlandı.13 Aralık 2025 Cumartesi 10:15EKONOMİ
Akaryakıtta büyük indirimSon dönemde bir zam bir indirim haberleriyle gündeme gelen akaryakıtta bir kez daha fiyat değişti. Bugün itibarıyla motorinin litresine büyük bir indirim geldi. İşte detaylar...13 Aralık 2025 Cumartesi 10:13EKONOMİ
Kredi kartı kullananlar dikkat! Gece yarısı değiştiKredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami faiz oranlarında indirime gidildi. Yeni düzenleme, 1 Ocak 2026'dan itibaren yürürlüğe girecek.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:39EKONOMİ
Serbest piyasada döviz fiyatlarıDolar 42,6640 liradan, euro ise 50,1310 liradan güne başladı.12 Aralık 2025 Cuma 10:02EKONOMİ
Asgari Ücret Komisyonu toplanıyor! İşte zam senaryolarıYeni yılda uygulanacak olan en düşük ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek.12 Aralık 2025 Cuma 09:53EKONOMİ
Turist ve esnaf alarma geçti! Sahte dolar krizi alevlendi!Bazı döviz büroları ve ATM'ler 50 dolarlık banknotları kabul etmezken, bazıları ise eski basım 100 dolarları almak istemiyor. Gerekçe olarak ise piyasada sahte dolarların artması gösteriliyor.11 Aralık 2025 Perşembe 10:24EKONOMİ
Vatandaşlık maaşı geliyor! İşte kulislerde konuşulan rakamVatandaşlık maaşı uygulaması geliyor. 2026 yılında devreye alınması beklenen vatandaşlık maaşı uygulamasının önce pilot bölgelerde uygulanmaya başlayıp sonrasında tüm Türkiye'ye yayılması bekleniyor.10 Aralık 2025 Çarşamba 10:42EKONOMİ
Canlı yayında dikkat çeken asgari ücret çıkışı!Canlı yayında asgari ücret ve Türk-İş ile ilgili çok çarpıcı bir çıkış geldi. Gözler ise 12 Aralık tarihine çevrildi.09 Aralık 2025 Salı 10:45EKONOMİ
Otomotiv sektörü Avrupa'da gaza bastıOtomotiv sektörünün kasım ayında Almanya ve Birleşik Krallık'a ihracatı yüzde 45, Fransa'ya ise yüzde 30 artarken, otomobil dış satımında Birleşik Krallık'a yüzde 92, Almanya’ya yüzde 40, Romanya’ya yüzde 287 ihracat artışı oldu.09 Aralık 2025 Salı 10:00EKONOMİ
Asgari ücrette 4 farklı senaryo! İşte tahmin ve talepler...Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026'da geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını 12 Aralık Cuma günü saat 14.00'te gerçekleştirecek.08 Aralık 2025 Pazartesi 10:24EKONOMİ
Bakan Şimşek çalışanları ilgilendiren rakamı verdiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek milyonlarca çalışan ve emeklinin yeni yıl zammını etkileyecek 2025 enflasyon rakamını verdi. Şimşek, 2025 yılının büyük ihtimalle yüzde 31 seviyelerinde tamamlanacağını belirtti.05 Aralık 2025 Cuma 12:42EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi, tepki çeken zam geri çekildiÜst düzey bürokratlara seyyanen zam öngören düzenleme, taşradaki memurların kapsam dışı kalması nedeniyle gelen tepkiler üzerine geri çekildi.05 Aralık 2025 Cuma 12:40EKONOMİ
Akaryakıt fiyatlarına zamİşte 4 Aralık 2025 Perşembe günü itibarıyla güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...04 Aralık 2025 Perşembe 10:44EKONOMİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.