28 Mart 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

ONLİNE ETKİNLİK BİLET SATIŞLARI ARTIYOR

Online etkinlik bileti pazarının değeri 94,92 milyar dolara ulaşacak...

Online etkinlik bilet satışları artıyor

31 Mayıs 2023 Çarşamba 14:34

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kışın yorgunluğunu atmak isteyen pek çok kişi, festival, konser, sahne performansları gibi etkinliklere yönelirken, geleneksel rezervasyon seçenekleriyle zaman kaybetmek istemeyen tüketici ve organizatörler, dijital bilet platformlarında bir araya geliyor.

Mordor Intelligence’ın paylaştığı verilere göre, 2021’de 28,49 milyar dolar değerinde olan küresel online etkinlik bileti pazarının 2027’ye kadar 94,92 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor. Büyüyen pazarda tüketiciler esnek, hızlı ve pratik bir satın alma deneyimi, etkinlik organizatörleri ise bilet satışını yakından takip edebilecekleri bir platform arayışına giriyor. 

Online bilet satışı platformlarının hizmetlerinin tüketicilerin bir bileti girip satın almasıyla sınırlı kalmaması, organizatörlerin de etkinliklerini tanıtırken kendine has yöntemler kullanabilmesi gerektiğini söyleyen Gise.com Kurucusu Umur Gökhan Çiçek, konuya dair şu açıklamayı yaptı: “Dijitalleşme, etkinlik tanıtımlarında geleneksel yöntemlerin yetersiz kalmasına sebep oluyor. Çünkü biletlere gösterilen ilgi, etkinliğin popülaritesine göre değişiyor ve organizatörler biletlerinin satışlarını yakından takip etmek ve yönetmek istiyor. Sektördeki bu sorunları çözmek ve var olan boşluğu doldurmak için geçtiğimiz eylül ayında faaliyete başladık. Bilet satışlarını tüketiciler gibi, organizatörler için de konforlu bir deneyime dönüştürdük.”

Organizatörler bilet satışlarını artık kendileri takip edebiliyor

Organizatörlerin kendi başlarına etkinlik ekleyebilecekleri ve performans takibi yapabilecekleri bir panel sunduklarını belirten Umur Gökhan Çiçek’ten edinilen bilgilere göre organizatörler platform aracılığıyla etkinliklerini kolayca açıp yönetebiliyor ve performans takibi yapabiliyor. Bunun yanı sıra kapıda gişe uygulaması sayesinde de etkinlik günü kontrol süreçlerini pratik bir şekilde tamamlayabiliyor. Platform ise biletlemesini yaptığı etkinliklerle ilgili kullanıcı dostu içerikler sunarak tanıtım süreçlerine de rehberlik ediyor.

İnteraktif bir platforma dönüştürecekler

Gise.com bir etkinliğin tanıtımını doğru yöntemlerle yaparak yalnızca organizatörlerin bilet satışını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda etkinliğe katılacak ya da katılmak isteyen bireylerin söz konusu organizasyon hakkında bilgi edinmesini de sağlıyor. Aynı zamanda etkinliklerin tanıtımını destekleyen blog içerikleri sunuyor ve etkinlikler hakkında line-up (sıralı) çalma listeleri oluşturarak deneyimsel içerikler yayınlıyor. Platformun orta ve uzun vadede interaktif bir ön deneyim sunan platforma dönüştürülmesi hedefleniyor. Startup kültürünü benimseyen şirketin şimdiye kadar kısa zamanda bin adet bilet sattığı kaydediliyor.

Türkiye’nin en popüler sanatçıları sahne alacak

Yeni sezonda önemli organizatörlerle işbirliği yapan Gise.com‘un şu an bilet satışını yaptığı 3 festival daha bulunuyor. Bunlar Wolfest, Uludağ Müzik Festivali ve Gezgin Fest. Doğa sporları ve müziği bir araya getiren Wolfest, 9 - 11 Haziran’da Kilyos Doğada Yaşam Okulu’nda gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en popüler sanatçı ve DJ’lerinin sahne alacağı Uludağ Müzik Festivali ise 4 - 6 Ağustos’ta yapılacak. Feridun Düzağaç, Zakkum, Emre Aydın, Sena Şener, Emircan İğrek ve Tuğkan gibi ünlü sanatçıların konser vereceği Gezgin Fest de 23 - 25 Haziran’da Kocaeli - Seyrek’de Patagonya World’de düzenlenecek. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi