20 Mayıs 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

NAZIM HİKMET BURSA'DA ANILDI

Nazım Hikmet , İznik Gölü kıyısında anıldı

Nazım Hikmet Bursa'da anıldı

12 Haziran 2019 Çarşamba 12:25

Usta şair Nazım Hikmet, İznik'in Müşküle Köyü'nde bulunan Nazım Çınar'ı altında düzenlenen etkinlikle anıldı.
3 Haziran 1963'te Moskova'da hayata gözlerini yuman usta şair Nazım Hikmet, Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü'nde anıldı.

Bursa haber...

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Bursa Yazın ve Sanat Derneği, Çini Kitap, Eliz Edebiyat, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Müşküle Köyü ve Göllüce Köyü tarafından düzenlenen anma etkinliği, Müşküle Köyü'nde bulunan vasiyetindeki çınar ağacının altında gerçekleştirildi. Etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, Nazım Hikmet'in şiirleri seslendirildi.

Anma etkinliğinde Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'nde tanıştığı, kendisinden 20 yaş küçük arkadaşı ünlü ressam İbrahim Balaban da vefatından dolayı anıldı. Balaban için "Işıklar içinde uyusun" dileklerinde bulunuldu. 

Dünya şairi olduğu vurgulanan Nazım Hikmet'in Bursa'da cezaevinde kaldığı süreç etkinlikte anlatıldı.

Araştırmacı- yazar Güney Özkılınç, 10 yıl Bursa Cezaevi'nde kalan usta şairin cezaevini bir enstitüye çevirdiği ve 2. Dünya Savaşı'nın zorlu dönemlerinde cezaevinde bile kendi ekmeklerini kazanabilmek için çaba sarfettiklerini anlattı. Özkılınç, Nazım için vasiyet edilen çınarın hikayesini de anlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşam