16 Mayıs 2024
  • Bursa8°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

MALİYE BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Dedikodu tarzı, art niyetli haberlere lütfen itibar etmeyiniz...

Maliye Bakanlığı'ndan açıklama

07 Temmuz 2023 Cuma 11:53

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bir basın yayın kuruluşunda yayımlanan, Bakan Mehmet Şimşek’in bir grup yatırımcı ile toplantısının içeriğine ilişkin yapılan haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bizzat duymadığınız yönlendirmeli, dedikodu tarzı, masa başı kurgulanan, art niyetli haberlere lütfen itibar etmeyiniz” ifadeleri yer aldı.   

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün akşam saatlerinde yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir grup yatırımcı ile toplantısının içeriğine ilişkin haberin tüm unsurlarının gerçekliği yansıtmadığını duyurdu. 

“Masa başı kurgulanan, art niyetli haberlere lütfen itibar etmeyiniz” 

Bakanlıktan yapılan yazılı bildiride, Kur Korumalı Mevduata ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in "TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat’ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz" açıklaması hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: 

“Ancak, ilgili muhabire haberin yazım sürecinde bilgilerin doğru olmadığını bildirmemize rağmen ‘Bakanlık yorum yapmadı’ ifadeleri ile gerçek dışı, yalan haberini ısrarla yayımladığı görülmüştür. Bu çerçevede; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bizzat duymadığınız yönlendirmeli, dedikodu tarzı, masa başı kurgulanan, art niyetli haberlere lütfen itibar etmeyiniz.” 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi