20 Mayıs 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara23°C

KAR, SEBZE FİYATLARINI VURDU

Yoğun kar yağışı sebzeyi vurdu...

Kar, sebze fiyatlarını vurdu

16 Şubat 2021 Salı 15:04

Sebzelerin soğuk havadan etkilenmesi fiyatlara yansıdı. Pazar esnafı fiyat artışının nedenleri arasında hale az ürün gelmesi ve kamyonların pazar alanlarına ulaşamamasını gösterdi.   

Yoğun kar yağışı ile hava sıcaklıklarının düşmesi, hallerde don olayına neden oldu. Don oluşmasıyla sebze fiyatlarında geçen haftaya göre 1-2 liralık artış gösterdi. Meyve fiyatları ise geçen haftaya göre sabit kaldı. 

Pazarcı Salih Ural,İstanbul’da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle hallerde yaşanan don olayının sebzeleri kötü etkilediğini ve fiyatlarda 1-2 liralık bir yükselmenin olduğunu söyledi. Ural, “Kardan dolayı yollarda buzlanma oldu. Bunun yüzünden halden kamyonlar çıkmakta zorlandı. Azda olsa mal bulabildik. İstanbul’da yaşanan kar yağışının dışında Ege Bölgesinde yaşanan yoğun yağmur yağışı nedeniyle sebzelerde çok fazla sorun yaşadık. Mallarımızın çoğuna kardan dolayı don vurdu. Bu don olayı sebzelerimizi, pazarımızı ve fiyatları etkiledi. Sebze fiyatlarında çok olmasa da geçen haftaya göre 1-2 liralık yükselme oldu. Karın yoğun yağmasından ve hale malın eksik gelmesinden dolayı fiyatlarda yükselme oldu. Kıvırcık geçen hafta 4-5 lirayken bu hafta 6-7 liradan satıyoruz. Pırasa geçen hafta 3 lirayken bu hafta 5 lirayı gördü Ispanak 4 liradan 5 liraya yükseldi” dedi.
  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi