HİSARCIKLIOĞLU: TÜRKİYE DEVRİM YAPAR
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Türkiye girişimcilik ile devrim yapar"

01 Aralık 2016 Perşembe 21:00
Türkiye'nin girişimcilik alanındaki en büyük etkinliği olan Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum, bu yıl altıncı kez "Girişimcilik Senin İçinde: Gözünde Büyütme" ana teması ile gerçekleştirildi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Habitat ve PublicisLive ev sahipliğinde, Turkcell ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle düzenlenen G3 Forum, 600'ün üzerinde genç girişimci ve girişimci adayı ile 80 mentorün katıldığı yuvarlak masa toplantıları ile başladı. G3 Forum kapsamında düzenlenen panelde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği M. Rifat Hisarcıklıoğlu gençlerle girişimciliğin geleceğini konuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla dünyada 160'ı aşkın ülke ile eş zamanlı kutlanan Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum'un altıncısı 25 Kasım'da Suada'da gerçekleşti. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Habitat ve PublicisLive ev sahipliğinde, Turkcell ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle düzenlenen G3 Forum, Türkiye'nin önde gelen iş insanlarını genç girişimci ve girişimci adayları ile buluşturdu.
"Girişimcilik Senin İçinde: Gözünde Büyütme" ana teması ile gerçekleştirilen G3 Forum, geleneksel olarak düzenlenen ve genç girişimcileri mentorlar ile buluşturan yuvarlak masa toplantıları ile başladı. Büyük ilgi gören yuvarlak masa toplantılarında 600'ün üzerinde girişimci ve girişimci adayı 80 mentor ile biraraya gelerek, fikir alışverişi yaptı ve bağlantı kurma fırsatı buldu. Her masada bulunun iki mentor, girişimci adaylarına tecrübelerini aktararak, girişimcilik yol haritası çıkartmalarına yardımcı oldu.
Hisarcıklıoğlu: "Girişimcilik için kadınlar ve gençler en önemli potansiyel"
Yuvarlak masa toplantılarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı panel gerçekleştirildi. Panelde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Girişimcilik, ülkelerarası rekabette üst sıralara çıkmak ve işsizlik sorununu çözmekte en önemli etken. Bugün dünyanın en zengin ülkeleri en girişimci olan ülkeler. Tek 1 girişimci, 10 kişiye istihdam sağlıyor. Bu yüzden zenginlik ve refaha giden tek yol girişimcilik diyoruz. Türkiye'de her 100 kişiden yalnızca 2'si girişimci.
Ülkemizi Japonya seviyesine çıkartabilmek için 2 milyon yeni girişimciye ihtiyacımız var. Daha fazla girişimciye ulaşabilmek için de en önemli potansiyeli kadınlar ve gençler oluşturuyor. Tek kolla boks yapılmaz, daha fazla kadının girişimci olması lazım. Gençlerin de bu alana daha fazla heves etmesi lazım. Bunu sağlayabilmek için 2007 yılında TOBB Kadın Girişimci Kurulu'nu, 2009 yılında TOBB Genç Girişimci Kurulu'nu kurduk. Kurullarımız tüm Anadolu'da kendi başarı hikayelerini anlatarak, rol model olarak daha fazla genci ve kadını girişimciliğe teşvik etmek için büyük bir heyecanla çalışıyor. Başladığımızda %6,5 olan kadın girişimci oranı bugün %8,5 seviyesine ulaştı. Binlerce gencimizi yüzlerce mentorle buluşturduk" dedi.
Hisarcıklıoğlu: "İstanbul'u küresel girişimciliğin merkezi yapacağız"
Daha güçlü ve zengin bir Türkiye için girişimcilik konusunda önemli bir gündem oluşturduklarını belirten Hisarcıklıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Gelecek bize pek çok sey vaat ediyor. İnanıyoruz ki dünyadaki yeniliklerin %99'u henüz yapılmadı. Ancak artık yapılmayanı yapmak veya farklı şekilde yapmak gerekiyor. Bu yüzden de hangi sektöre yatırım yapıldığı önemli değil, önemli olan akla yatırım yapmak. Dünyada artık para eden tek şey akıl. Yenilik ancak akılla yapılır. Biz Türkiye'yi girişimcilik aracılığıyla bu yeniliğin merkezi yapmak için çalışıyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak amacımız İstanbul'u küresel girişimciliğin merkezi yapmak. Startup'lara vergi ve mevzuat konusunda her türlü kolaylığı sağlamamız lazım. Asya'daki, Ortadoğu'daki, Afrika hatta Avrupa'daki genç beyinlere bunu vaat edersek, o zaman Türkiye devrim yapar."
G3 Forum'un açılış konuşmalarını ise G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile TEB Özel Bankacılık Pazarlama ve Merkezi Satış Direktörü Hayri Telekoğlu yaptı.
Gülden Yılmaz: "Dünyayı, ekonominin yenilenme gücü girişimciler değiştirecek"
G3 Forum'un geçtiğimiz 5 yılda 4.500 girişimci ve girişimci adayını bugün sayısı 300'ü bulan mentorla biraraya getirdiğini belirten G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz: "Türkiye'nin her yerinde daha fazla girişimciye ulaşmak için 2015 yılında Anadolu'ya da açılıp, G3 Forum Kayseri ve G3 Forum Trabzon etkinliklerini yaptık. Her yıl, Türkiye'nin 4 bölgesi ve 4 şehrinde G3 Forumu yapmaya devam edeceğiz. Çünkü dünyanın ve Türkiye'nin girişimcilere ihtiyacı var. Dünyayı, ekonominin yenilenme gücü olan girişimciler değiştirecek. Girişimcilerin pusulası hisleri, hayal güçleri ve en önemlisi cesaretleridir. Hayal ve aklın doğru bileşimini yaratan girişimciler ise başarıyı yakalar. Bu yüzden her zaman "gözünde büyütme, hayal et, cesaret et" diyoruz. G3 Forum olarak, önce kendine sonra çevresine ve ülkesine katma değer sağlayacak tüm gençlerimizi dinlemek ve yol gösterebilmek için biraraya gelmeye devam edeceğiz" dedi.
Kaan Terzioğlu: "Turkcell Arıkovanı ile girişimciler ve yatırımcılar arasında köprü kuruyoruz"
Turkcell olarak her fırsatta inovasyon ve girişimciliğin desteklenmesinin ne derece kritik olduğunun altını çizdiklerini ifade eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şöyle devam etti: "Çünkü ülkemizin teknolojik gelişimi ve ekonomik kalkınma için bu faktörlerin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla kitlesel fonlama platformumuz Arıkovanı ile G3 Forumu destekçileri arasında yer almak bizim için çok anlamlı. Bu etkinlikte yeşerecek her bir fikrin ve projenin, geleceğin başarılı iş modellerine dönüşeceğine inanıyoruz.
Turkcell olarak girişimcilerimizi desteklemek, onlara yürüdükleri yolda fayda sağlamak için çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. Bu perspektifle hayata geçirdiğimiz Turkcell Arıkovanı, girişimcilerle bu projeleri desteklemek isteyenler arasında bir köprü görevi üstleniyor. Bu platformla kitlesel fonlamanın Türkiye'de yaygınlaşarak bir kültür haline gelmesini; bununla birlikte yenilikçi fikri olan her girişimcinin kaynak yaratma kaygısı duymadan çalışmalarına odaklanmasını hedefliyoruz. Bu vesileyle tüm yenilikçi fikirleri ve girişimcileri kendilerini göstermek üzere davet ediyoruz."
Hayri Telekoğlu: "TEB Özel Melek Yatırım Platformu kamu otoritesi tarafından yetkilendirilen ilk platform"
TEB Özel Bankacılık Pazarlama ve Merkezi Satış Direktörü Hayri Telekoğlu ise banka olarak yaklaşık dört yıldır TEB Özel Melek Yatırım Platformu aracılığıyla ekosisteme destek verdiklerini belirterek, "TEB Özel Melek Yatırım Platformu Hazine Müsteşarlığı tarafından onaylanarak bir bankanın 'melek yatırım' konusunda kamu otoritesi tarafından yetkilendirilen ilk platformu oldu. Akreditasyon ile TEB Özel Melek Yatırım Platformu aracılığıyla yatırımcılara lisans verebiliyor, ağ kanalıyla yapılan yatırımların belge ve bilgilerini Hazine Müsteşarlığı'na iletip yatırım süreçlerini takip edebiliyoruz. Bugüne kadar 40'dan fazla yatırımcının lisans almasına aracılık ettik. Bu bilgi ve birikimi geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz TEB Özel Yatırımcı Kulübü ile bir nokta daha ileriye taşıdık. TEB Özel Yatırımcı Kulübü'nde süper melekler yıl içerisinde gerçekleştirdikleri toplantılar, görüşmeler aracılığı ile farklı sektörlerden girişim şirketi önerilerini birbirleri ile paylaşmaya ve ekosisteme olan pozitif katkılarını sürdürmeye devam ediyor. TEB Özel Melek Yatırım Platformu üzerinden melek yatırımcılığın gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunurken, TEB Girişim Bankacılığı çatısı altında desteklenen girişimcilerin yatırımcılarla buluşmasına aracılık ediyoruz. Sektör olarak hayali kurulan finans teknolojisi konusunda, fikir ve projeleri olan start-up'lara özel yepyeni bir destek programı da başlattık. TEB Fintech Future Four ile bankacılık ve finans sektörünün problem ve ihtiyaçlarına inovatif çözümler üreten, takım haline gelmeyi başarmış, yaratıcı fikirler üretmeyi hedefleyen girişimcileri hedefledik. Program ile finans sektöründe dünya çapında sorunların cevabı olabilecek fikirler üretip sonrasında oluşacak değeri paylaşacağız" dedi.
Ali Sabancı: "Girişimcilik istihdam, refah ve ekonomik büyüme demek"
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı şunları söyledi: "Dile kolay tam 6 sene! Bu sene altıncısını yaptığımız G3 Forum'da yine insan kaynakları uzmanlarından, pazarlamacılara, yatırımcısından, girişimcisine 800 kişiyi ağırladık... İçinde bulunduğumuz koşullar girişimciliği geliştirmek için zor görülebilir, fakat ne kadar zor görünüyorsa, bu uğurda daha çok çalışmanın sorumluluğunu da bir o kadar daha çok hissediyorum. Çünkü kamudan özel sektöre, sivil toplumdan finansman sağlayıcılarına hepimiz girişimcilik ekosisteminin paydaşlarıyız... Paydaşlar olarak girişimcilere cesaret vermek ve girişimcilik koşullarını iyileştirmek için çalışmak bizim görev ve sorumluluğumuz. Bu bilinçle ekosisteme destek vermeye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Çünkü girişimcilik istihdam demek, refah demek ve ekonomik büyüme demek. Önümüzde yapabileceğimiz tek şey var; o da girişimcilik ve inovasyon."
G3 Forum altıncı yılında ilklere imza attı
Girişimci adaylarının maksimum fayda sağlamaları esas alınarak oluşturulan Forum programı, bu yıl ilk kez düzenlenen panellerle vites yükseltti. 35 yaş altı başarılı Türk girişimcilerin biraraya gelerek deneyimlerini aktardığı Genç Girişimciler Paneli Onedio Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kaan Kayabalı, Insider Kurucu Ortağı ve CEO'su Hande Çilingir, Buldumbuldum.com Kurucusu ve CEO'su Güçlü Gökozan'ın katılımıyla yapıldı. Türkiye'nin önde gelen melek yatırımcılarının katıldığı ve yatırım ortamını değerlendirdikleri Yatırımcı Paneli'ne ise 212 Yönetici Ortağı Numan Numan, Revo Capital Yönetici Ortağı Berkin Toktaş, Turkcell Arıkovanı Proje Lideri Salih Zeki Çimen ve TEB Özel Melek Yatırım ve İş Geliştirme Müdürü Nilüfer Aktaş katıldı. G3 Forum, moderatörlüğünü TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun yaptığı, Doğan Online ve hepsiburada.com Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner'in ana konuşmacı olduğu panel ile sona erdi.
Yorumlar
Ekonomi
Altın haftayı düşüşle kapattı!Yatırımcıların gözdesi altın, 2026 yılının ilk ayını kritik bir seviyede kapatıyor.31 Ocak 2026 Cumartesi 10:15EKONOMİ
İlk Evim Konut Kredisi'nin detayları netleşiyor! İşte örnek hesaplamalarİlk kez ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği "İlk Evim Konut Kredisi" hakkındaki detaylar netleşmeye başladı.31 Ocak 2026 Cumartesi 10:08EKONOMİ
Kredi kartı ve kredilere kapsamlı düzenlemeDönem borcu kısmen ya da tamamen ödenmemiş bireysel kredi kartları ile ödemesi 30 günden fazla gecikmiş ihtiyaç kredileri, azami 48 ay vadeyle yeniden yapılandırılacak. Borç yapılandırma başvurusu için 3 ay süre verildi.31 Ocak 2026 Cumartesi 09:57EKONOMİ
Milyonlarca kişi bekliyor! Emekli aylığı fark ödemeleri için tarih verildiEn düşük emekli aylığı alanlara 3 bin 119 liralık fark 4 Şubat Çarşamba günü ödenecek.31 Ocak 2026 Cumartesi 09:50EKONOMİ
Restoranlarda kuver, servis, masa ücreti yasaklandıResmi Gazete’de yayımlanan yönetmenlik ile artık restoranlarda servis ücreti, masa ücreti ve kuver adı altında ücret almak yasaklandı.30 Ocak 2026 Cuma 09:58EKONOMİ
Piyasalarda deprem! Peş peşe rekorlar sonrası resmen çakıldıSpot altın, yüzde 3,9 düşüşle ons başına 5 bin 183,21 dolardan işlem gördü. Gün içinde kayıp yüzde 5'i buldu.30 Ocak 2026 Cuma 09:46EKONOMİ
İşte emekliler için en net rakam!Emekli maaş artışlarını daha önce doğru tahmin eden SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bu kez bayram ikramiyesi için yaptığı hesaplamayla gündeme geldi.30 Ocak 2026 Cuma 09:37EKONOMİ
Piyasalar alev alev! Tarihi rekorlar art arda geldiDoların sert düşüşü ve küresel belirsizliklerin etkisiyle güvenli liman talebi artarken, ons altın 5 bin 247 dolar seviyesine, gram altın ise 7 bin 324 liraya yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı.28 Ocak 2026 Çarşamba 09:31EKONOMİ
Türkiye'nin dev tatil sitesi 70 milyon Euro'ya satıldıera Yatırım Teknoloji Holding, Türkiye'nin önde gelen çevrim içi seyahat platformlarından Tatilsepeti.com'u 70 milyon Euro'ya (yaklaşık 3,7 milyar lira) satın aldı.28 Ocak 2026 Çarşamba 09:25EKONOMİ
Araç sahipleri dikkat! Benzine zam üstüne zamGeçtiğimiz hafta motorine gelen 2 ve benzine gelen 1 zammın ardından bugün benzine zam geldi. Dün benzine 1 lira 11 kuruş zam uygulandı.28 Ocak 2026 Çarşamba 09:20EKONOMİ
Serbest piyasada döviz fiyatları (27 Ocak 2026 Salı)Dolar 43,3910 liradan, euro ise 51,5800 liradan güne başladı.27 Ocak 2026 Salı 10:22EKONOMİ
Sürücüleri üzen haber! Tabelada değişim var...Brent petrol fiyatlarında yaşanan değişimler akaryakıt fiyatlarını etkilemeyi sürdürüyor. Bir akaryakıt ürününe zam geldi. Akaryakıt tabelası bir kez daha değişti.27 Ocak 2026 Salı 10:16EKONOMİ
Emekliye bayram ikramiyesi! İşte kulislerdeki rakamEmekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Ramazan ayına az bir süre kala emeklilerin gözü bir yandan da bayram ikramiyelerinde artış olup olmayacağında.27 Ocak 2026 Salı 10:09EKONOMİ
Spor giyiminin dev markası el değiştirdiDünyaca ünlü spor giyim markası Puma'da önemli bir el değiştirme yaşandı. Markanın yüzde 29'luk hissesi, Çinli Anta Sports tarafından yaklaşık 1,8 milyar dolara satın alındı.27 Ocak 2026 Salı 09:57EKONOMİ
Engellilere eğitim desteğinde artış!Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, bu yıl aylık 7 bin 748 lira, grup eğitimi için aylık 2 bin 168 lira olarak belirlendi.27 Ocak 2026 Salı 09:53EKONOMİ
Ünlü süt ve peynir devi iflasın eşiğinde!Süt ve peynir markası Gürsüt ve bağlı şirketleri için verilen konkordato kesin mühletinin 6 ay daha uzatılmasına karar verildi.27 Ocak 2026 Salı 09:43EKONOMİ
Depoları doldurun... Benzine zam geliyor!Akaryakıt fiyatlarına art arda zamlar gelmeye devam ediyor. Motorine geçen hafta gelen iki zammın ardından bu kez benzine zam bekleniyor.26 Ocak 2026 Pazartesi 09:55EKONOMİ
Emeklinin gözü bayram ikramiyesine çevrildiAsgari ücret, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, memur ve memur emeklilerine yapılan zamların ardından 17.7 milyon emeklinin gözü bayram ikramiyesine çevrildi.26 Ocak 2026 Pazartesi 09:51EKONOMİ
Gümüş tarihi rekoru kırdıGümüş, artan sanayi talebi ve güvenli liman alımlarıyla tarihinde ilk kez ons başına 100 doları aşarken, altın da 4.973 dolarla rekor kırdı.24 Ocak 2026 Cumartesi 10:19EKONOMİ
Altın gece yarısı bir anda fırladı! Bir kritik eşik daha aşıldıAltın fiyatları 6.919 TL ile rekor tazeledi. Peş peşe rekorlar kıran gram altın, Kapalıçarşı'daki kuyumcularda ise 7 bin 75 TL'den satılıyor. Böylece fiziki piyasada gram fiyatı ilk defa 7 bin TL'yi aştı.23 Ocak 2026 Cuma 10:37EKONOMİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.