HGS'YE SEÇİM AFFI!
Seçim öncesi trafik cezaları için önemli gelişme…. Geçiş ihlallerine af!

12 Mayıs 2018 Cumartesi 11:28
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan yeni trafik cezası düzenlemesini açıkladı. Kaçak geçişlerde kesilen 10 katlık ceza 4 kata indiriliyor. Borcunun tamamını peşin ödeyene yüzde 25 indirim gelecek. Avrasya Tüneli gibi özel sektör projelerinde de uygulama geçerli olacak. Borç 36 aya kadar yapılandırılabilecek.
Birkaç gün önce çıkan bir torba kanun oldu. İdari para cezalarına da yapılandırma getirildi. Köprü geçişi veya otoyol cezası varsa onu yapılandırma şansı vardı. Biz istedik ki çok sayıda insan muhattap ciddi cezalar da var. Daha önceki yasayla kaçak geçen birinden 10 kat ceza alıyorduk.
10 KATI CEZA 4 KATA İNDİ
15 gün içinde parasını öderse ceza yoktu. 15 günü geçerse 10 kat ceza alıyorduk. Amacımız caydırıcı olmasıydı. Yine de gördük ki insanımız atlayabiliyor. Bakiyem var zannediyor. HGS'den geçmesi gerekiyor OGS'den geçiyor. Dolayısıyla dün meclise verilen teklifle 10 kat cezayı 4 kata indiriyoruz.
6 katlık kısmından vazgeçiyoruz. 4 kat da yüksek gelebilir ama amacımız ceza kesmek değil. Caydırıcı olmak. Geriye dönük kamu olarak bizim işlettiklerimizde 6 katını almayacağız. 4 katında da 36 aya varan yapılandırma yapacağız. Yüzde 25 indirimli alacağız peşin ödemede.
‘İNSANLAR ÖDEMİŞSE YAPACAK BİR ŞEY YOK’
Özel sektörde o 4 katı ödemek zorundalar. İnsanlar ödemişse yapacak bir şey yok. 7.5 milyon tebligat var bizde. 10 kat ceza 950 milyon TL 800 bin de özel sektörün tebligatı var. Toplam miktar 8 milyon 300 bin.
3. HAVALİMANINA ULAŞIM
29 Ekim'de açılıyor ulaşım nasıl olacak? YSS üzerinden odayeri Mahmutbey otoyolumuz var. Odayeri'nden havalimanına gelecek. Hasdal bağlantımız bitti.
D-20 devlet yolu var. Bir gidiş bir gelişi 3 gidiş 3 geliş yaptık. Kalan kısmı Çatalca'ya kadar bağlamış olacağız. Arnavutköy'den bağlamış olacağız. Böylece hem Asya hem Avrupa hem Trakya'dan gelenler de havalimanına erişmiş olacak. 90 milyon diyoruz ama 200 milyona hazırlıklı olmak adına Gayrettepe'den havalimanı'na var. Havalimanı halkalı Maramray'la birleşecek metro olacak. Metro hattını yapıyoruz. Bunlar da Gayrettepe'ye geldiğinde havalimanına gidebilecek.
BANLİYÖ TRENİNDE SON DURUM
Marmaray'da fiili ilerleme durumumuz yüzde 80 haftaya halkalıdan bir trenle Kazlıçeşme'ye test sürüşü yapacağız. Bu proje İstanbullular için önemli Türkiye için de önemli. Halkalı'dan Gebze'ye banliyö hatlarını metro standartlarına getirmiş olacağız. Marmaray halkalı'dan kalkacak kesintisiz Gebze'ye gidecek.
Bu sene hedefimiz Ağustos gibi fiili inşaatı bitirmek. 1-1.5 ayda sinyalleri bitirmek sene sonunda hizmete sokmak. Biz iki hattın yanına üçüncü bir hat yapıyoruz. Yine Gebze Halkalı böylece Ankara'dan kalkan bir tren Haydarpaşa'ya kadar gidebilecek. Bir kısım yüksek hızlı trenlerimizde Marmaray'ı da kullanarak Ankara'dan Halkalı'ya gidebilecek. Önümüzdeki yıl Sivas'a kadar, Sivas'tan kalkan bir yolcu Halkalı'ya kadar gidebilecek. Bu sene Marmaray'ın devamı olan Halkalı Kapıkule'nin de ihalesi sürüyor.
ÇAMLICA TV KULESİ
Çamlıca kulesi sayısal yayıncılığa hizmet edecek. Bunun inşaatına başladık. 220 metrelik beton kısmı bitti. Bu durdu mu dendi? Çelik anten ise 165 metre biz bu anteni imal ede ede getirdik. Tamamını dışarı çıkardık. 385 metre yüksekliğindeki bu kule bitmiş oldu. Bu iş bittikten sonra beton kulenin dış giydirmesi yapılacak. Onun da inşaatına yukarıdan başlayacağız. Aşağıya ineceğiz. İstanbul'un siluetine değer katacak. Hem görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız. Yaklaşık 180 metrelerde iki katında restoran olacak. Onun bir altında 148-153'üncü metrelerinde seyir terası olacak. 390 metreden şehri seyredebilecekler. 4-4.5 milyon turisti burada ağırlama hedefimiz.
Çok şey yapıyoruz belki duyuramıyoruz. Sizlerin aracılığı ile duyurma şansımız oldu. Teşekkürler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İnşaat maliyetleri yüzde 22,40 arttıİnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 22,40 arttı10 Temmuz 2025 Perşembe 10:20EKONOMİ
Philip Morris sigaralarına yeni zamYeni fiyatlara göre bazı ürünlerin satış fiyatı 5 TL birden yükseldi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:38EKONOMİ
Mevduat stopajları arttırıldıYatırım fonları ve TL mevduatta stopaj oranı artırıldı09 Temmuz 2025 Çarşamba 08:41EKONOMİ
Borsa haftaya düşüşle başladıBorsa, haftaya yüzde 1,34'lük düşüşle başladı.07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:41EKONOMİ
UİB rakamları açıklandıUİB'in haziran ayı ihracat verileri açıklandı03 Temmuz 2025 Perşembe 11:12EKONOMİ
Akaryakıt fiyatlarına temmuz zammı3 Temmuz 2025 itibarıyla zam geliyor...03 Temmuz 2025 Perşembe 11:03EKONOMİ
Temmuz ayı kira artış tavanı belli olduTemmuz ayı için kira artış tavan oranı yüzde 43,23 olarak gerçekleşti.03 Temmuz 2025 Perşembe 10:25EKONOMİ
Enflasyon rakamları açıklandıTüketici fiyat endeksi (TÜFE) Haziran ayında yıllık yüzde 35,05 oldu, aylık yüzde 1,37 arttı.03 Temmuz 2025 Perşembe 10:14EKONOMİ
İhracat rakamları belli olduBakan Bolat açıkladı...02 Temmuz 2025 Çarşamba 10:25EKONOMİ
İstikbal 12,5 milyar TL ile satıştaİstikbal A.Ş. 12 milyar 500 milyon TL'lik muhammen bedel ile satışa çıkarıldı.01 Temmuz 2025 Salı 10:17EKONOMİ
Akaryakıt fiyatlarına indirim geliyorAkaryakıt fiyatlarında gerileme!25 Haziran 2025 Çarşamba 10:12EKONOMİ
Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olacak?Hürmüz Boğazı'nın kapatılması Türkiye’de enflasyonla mücadele sürecini zorlaştırabilir24 Haziran 2025 Salı 11:23EKONOMİ
Alkin'den Kamu Harcamalarında Disiplinsizlik UyarısıProf. Dr. Emre Alkin, MAG Business’a konuştu: ‘İyi yönetilmeyen büyüme, ülkeyi borç batağına sürükler.’24 Haziran 2025 Salı 11:19EKONOMİ
Motorine indirim geliyorZamların ardından motorine indirim geliyor23 Haziran 2025 Pazartesi 08:00EKONOMİ
Mobilya sanayicisi alarm veriyorArtan Maliyetler, Krediye Erişim Sorunu ve İthalat Baskısı Sektörü Zorluyor23 Haziran 2025 Pazartesi 07:57EKONOMİ
kurulan şirket sayısı azaldıYılın ilk 5 ayında kurulan şirket sayısında kurulan şirket sayısı, yüzde 2,6 azaldı20 Haziran 2025 Cuma 11:34EKONOMİ
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklamasıBakan Şimşek: "Piyasa katılımcılarının 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentisi 7,2 puan gerileyerek yüzde 24,6 oldu"17 Haziran 2025 Salı 11:33EKONOMİ
Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,86 olduTCMB anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,86 oldu16 Haziran 2025 Pazartesi 10:35EKONOMİ
Motorine yeni zam!Fiyatlar 50 TL'yi aşıyor16 Haziran 2025 Pazartesi 10:27EKONOMİ
Altın yeni rekor seviyelere yakınBugün tam, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar?16 Haziran 2025 Pazartesi 10:11EKONOMİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış