GÜVENLİ ARAÇ KULLANIMI İÇİN 7 ÖNERİ
Generali Sigorta, güvenli sürüş için öneriler verdi.

21 Şubat 2019 Perşembe 14:27
Türkiye'de 150 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen sigorta kuruluşlarından olan Generali Sigorta, güvenli sürüş için olmazsa olmaz noktaları araç sürücüleriyle paylaştı.
Şehir içlerinde, özellikle de büyük şehirlerde yoğun araç sayısı ve trafik yüzünden araç sürmek oldukça zordur. Bunun yanında yoğun yaya trafiği, motosiklet ve bisikletler de araç kullanırken dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar olarak öne çıkmaktadır. Generali Sigorta, dikkat edilmesi gereken ve güvenli sürüş için olmazsa olmaz noktaları araç sürücüleriyle paylaştı.
Araç sürücülerini rahatlatacak ve daha güvenli sürüş sağlayacak ipuçları şu şekilde:
Emniyet kemerlerini takmayı ihmal etmeyin
Emniyet kemeri, trafik kazalarındaki ölüm riskini hem ön koltuktakiler hem de arka koltuk yolcuları için azaltmaktadır. Ancak bu kadar hayati önem taşımasına rağmen emniyet kemeri kullanımı ne yazık ki Türkiye'de halen istenilen düzeyde değil. Araç içinde ön ya da arka koltukta oturulması ve kısa ya da uzun mesafede seyahat ediliyor olması fark etmeksizin mutlaka emniyet kemeri takılmalıdır.
Diğer sürücülere dikkat!
Şehir trafiğinde sürücülerin dikkati ve araç kullanma eğilimleri güvenli sürüşü etkileyen bir diğer unsurdur. Ancak yapılan hatalardan biri, araç sürücüsünün diğer araç sürücülerini kendi kadar dikkatli olarak varsaymasıdır. Bu genel yanılgının aksine diğer sürücülerin dikkat derecesinin düşük olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Trafik işaretlerini iyi okuyun
Trafik kuralları, yaya ve sürücülerin yolda giderken uymaları gereken kurallardır. Usta bir şoför, trafik ikazlarının ne anlama geldiğini bilir ve uygular. Trafik işaretlerine uymamak diğer sürücü ve yayaların tehlikeli durumlara yol açtığı unutulmamalıdır.
Hız limitlerine uyun
Her yıl hız limitlerine uymamak dolayısıyla yaşanan kazalar sürücünün, araç içindekilerin, diğer sürücülerin ve yayaların sakat kalmalarına ve maddi zarara uğramalarına neden olmaktadır. İyi bir sürücü yavaş gitmesi gereken yerde yavaş, hızlı gitmesi gereken yerde ise yeterince hızlı giden sürücüdür.
Cep telefonu kullanmayın
Trafikte ilerlerken sürücüler dikkatlerini tamamıyla yola odaklamalıdırlar. Kamuoyu ile paylaşılan birçok rapor ve araştırma, cep telefonlarının kullanımı sırasında sürücülerin daha fazla hata yaptığını ortaya koymaktadır. Cep telefonu ile sadece konuşmanın yanı sıra mesaj yollamak, e-postaları kontrol etmek ya da sosyal medya uygulamalarıyla meşgul olmak da büyük risk yaratan diğer faktörlerdir.
Sağ şeritten gidin
Sağ şeritte kalmak, güvenli sürüş için avantaj sağlamaktadır. Bu şeritte hız çok yüksek olmayacağından aracın ve sürücünün daha güvende olacağı unutulmamalıdır.
Sigortasız yola çıkmayın!
Şehir içlerinde kaza riski araç yoğunluğundan dolayı her zaman daha fazladır. Araç sürücüsünün otomobilini dikkatli sürmesine rağmen diğer araçların varlığı ve diğer şoförlerin dikkat düzeyi kaza riskini etkilemektedir. Araç sürücüleri bu risklere karşı, kasko ve trafik sigortasına mutlaka sahip olmalı, hem kendini hem de aracını güvence altına almalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya yeme bozukluğuyla savaşıyorYeme bozukluğu, kişinin fiziksel ve ruhsal...14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:06YAŞAM
Çalışma hayatı dinamikleri değişiyor!Çalışma hayatının kodları yeniden yazılıyor!14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:04YAŞAM
Yalnızlık beyni zayıflatıyor!Uzun süreli yalnızlığın hem ruhsal hem fiziksel...14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:03YAŞAM
Çocuklara dikkat!Çocuklarda yaz hastalıklarına karşı etkili önlemler!14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:00YAŞAM
Hayalinizdeki iş kâbusa dönüşmesinPara kazanmak için paranızdan olmayın14 Temmuz 2025 Pazartesi 10:59YAŞAM
Sosyal fobiler ergenlikte zirve yapıyor!Sosyal medya da sosyal fobiyi destekliyor!14 Temmuz 2025 Pazartesi 10:54YAŞAM
Panikatak yok ama sürekli kaygı ve endişe var!Anksiyete bozukluğunun ciddi bir psikolojik rahatsızlık olduğunu belirten uzmanlar...10 Temmuz 2025 Perşembe 12:16YAŞAM
İştahsızlığın Psikolojik Nedenlerine Dikkat!Psikolojik Danışman Ekrem Çağrı Öztürk konu hakkında bilgiler verdi.10 Temmuz 2025 Perşembe 12:14YAŞAM
Alzheimer'a umut olacak keşif!Alzheimer hastalığını tetikleyen mekanizma çözüldü!10 Temmuz 2025 Perşembe 12:10YAŞAM
Diz ekleminden gelen sese dikkatDiz kireçlenmesi başlamış olabilir...10 Temmuz 2025 Perşembe 12:07YAŞAM
Sıcak çarpasına dikkat!Güneşli günlerde sıcak çarpmasına dikkat10 Temmuz 2025 Perşembe 12:05YAŞAM
Tüketiciler sürdürülebilirliğe önem veriyorTüketicilerin yüzde 64'ü sürdürülebilirliğe önem veren markalara daha çok güveniyor10 Temmuz 2025 Perşembe 12:03YAŞAM
Buz kullanırken tedbirli olun!Buz da besin zehirlenmesine neden olabilir!10 Temmuz 2025 Perşembe 11:59YAŞAM
Her 8 Kadından Biri Meme Kanseri Riski Taşıyor!Özel Sağlık Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Yaman, kadınlarda en sık görülen tür olan meme kanserinde erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekti.10 Temmuz 2025 Perşembe 11:55YAŞAM
Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor!Burun akıntısını hafife almayın, çünkü...07 Temmuz 2025 Pazartesi 09:28YAŞAM
İşkolik olabilirsiniz!İşkolik misiniz, yoksa tükenmek üzere misiniz?07 Temmuz 2025 Pazartesi 09:27YAŞAM
Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeliTatil planınızı ona göre yapın...07 Temmuz 2025 Pazartesi 09:13YAŞAM
Karın şişkinliğine karşı 7 çözümSıcak su torbası şikayetleri azaltabilir05 Temmuz 2025 Cumartesi 12:11YAŞAM
Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenmenin Püf NoktalarıSerinleten Besinler Beslenme Rutinine Eklenmeli05 Temmuz 2025 Cumartesi 12:06YAŞAM
Baş ağrınızın sebebi klima olabilir!Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!05 Temmuz 2025 Cumartesi 11:53YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış