22 Kasım 2024
  • Bursa8°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara10°C

"FARKINDAYIM KORKMUYORUM"

Türkiye Meme Vakfı'ndan Meme Sağlığı Akran Eğitimi projesi...

"Farkındayım Korkmuyorum"

24 Ocak 2019 Perşembe 17:43

Türkiye Meme Vakfı (MEVA), yılda ortalama 30 bin kadının meme kanseri ile savaştığı Türkiye'de meme sağlığı bilincinin geliştirilmesi için düzenlediği projelere bir yenisini daha ekledi ve "Farkındayım Korkmuyorum - Arkadaşıma Anlatıyorum Meme Sağlığı Akran Eğitimi" projesini online bir platforma taşıdı. Meme sağlığı ve erken teşhisin önemi konusunda bireylere doğru bilgiyi hızlı ve etkin şekilde vermek amacıyla bir dizi projeyi hayata geçiren Türkiye Meme Vakfı (MEVA), internet teknolojilerini kullanarak başta gençler olmak üzere oldukça geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. Paşabahçe pembe kapaklı Vita Su şişesi projesi ile Meme Sağlığı E-Öğrenme Platformu projesini destekliyor.
 
Paşabahçe, 2014 yılında hayata geçirdiği Vita Su Şişesi Projesi ile Türkiye Meme Vakfı'nın meme sağlığı ile ilgili farkındalığı geliştirme çalışmalarına destekte bulunuyor. MEVA'nın 5 yılda 800 binden fazla satılan pembe kapaklı Vita su şişesinden elde ettiği gelirin bir bölümü ile, Meme Sağlığı E-Öğrenme Platformunun hayata geçmesini sağladı. 500 mililitrelik Vita şişe aynı zamanda "bugün su içtin mi?" sloganı ile suyun hayatımızdaki önemini de vurguluyor. Pembe kapaklı Vita şişeler kampanyaya özel tasarlanmış display içerisinde meme sağlığı ile ilgili bilinçlendirme broşürü ile birlikte satışa sunuluyor.
 
Meme Sağlığı E-Öğrenme projesi kapsamında platformu kullanan gönüllülerin uzmanlar tarafından hazırlanan videolardan edindikleri bilgileri yakınlarına aktarması ve meme sağlığı bilincinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Mobil kullanıma da uyumlu olan platform sayesinde bireyler meme sağlığı konusunda güncel bilgileri takip etme fırsatı da buluyor. Platformda aynı zamanda işitme engelliler için de bir uygulama bulunuyor.
 
 
 
Türkiye Meme Vakfı, Meme Sağlığı E-Öğrenme Platformu ile öncelikli olarak liseler, üniversiteler, sağlık merkezleri ve kadın çalışanların yoğun olduğu iş yerlerine ulaşmayı hedefleniyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşam