'EMLAK SEKTÖRÜ 2019'DA YÜKSELİŞE GEÇECEK'
Hürriyet Emlak, 2018'in emlağını değerlendirdi

02 Ocak 2019 Çarşamba 15:34
Kısa süre önce Goldman Sachs ortaklığını duyuran Hürriyet Emlak, 2018 yılında emlak sektöründe yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.
Döviz kurundaki dalgalanma ve maliyet artışları sektörü nasıl etkiledi? Kısa süreli durgunluk yaşayan emlak sektörünü 2019'da bekleyen gelişmeler neler? Emlak sektörü dijital dönüşümün neresinde? 2018'de 5 büyük ilde satılık konut fiyatları nasıl bir eğilim sergiledi? En çok kazandıran il ve ilçeler hangileri? gibi konularda merak edilen soruları yanıtlayan Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, 2019'da sektörün yükselişe geçeceğinin altını çizdi. Hürriyet Emlak olarak dijitalleşme çalışmalarına daha da ağırlık vereceklerini vurgulayan Bozay,yurt dışına açılma planları ve gayrimenkul sektörüne daha çok kazandıracak yeni projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
2018 birçok ekonomik değişikliği içinde barındıran bir sene oldu. Serbest piyasa ekonomilerinde sıkça rastlanan kur/faiz dengesindeki değişkenlikler ve konut kredi oranlarının yükselişi emlak sektöründeki alıcıları geçici olarak farklı finansal enstrümanlara yönlendirdi ve bu gelişme Temmuz-Kasım döneminde konut fiyatlarında yüzde 18'e varan gerileme yaşanmasına neden oldu. Ancak yıl içinde yapılan kampanyaların satışları artırdığı görüldü. Geçtiğimiz dönemde, Avrupa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız ve Körfez ülkelerindeki yatırımcıların bu kampanyalara olumlu tepki vermelerinin de etkisiyle sektör kısa sürede hareketlenmeye ve Aralık ayı itibariyle yükselişe geçmeye başladı.
2018 geneline bakıldığında, beş büyük ilde satılık emlak fiyatlarında ortalama yüzde 10 yükseliş olduğunu ortaya koyan emlak endeksi verilerine göre, En çok kazandıran illerin başında Amasya (%26), Aydın (%24) ve Edirne (%21) geldi. Endeks verileri, en çok kazandıran ilçelerin ise, İzmir-Menderes (%40), Bursa-İznik (%37) ve Antalya-Aksu (%32) olduğunu açıkladı.
Türkiye ekonomisi 2019'da büyümeye devam edecek
2018'de yaşanan ekonomik durgunluğun gayrimenkul sektörünü de etkilediğinin altını çizen Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, "Durağan görünümden, senenin sonuna doğru hareketli ve yükseliş yönlü bir eğilime geçiş yapan sektörün 2019 itibariyle daha da hareketleneceğini düşünüyoruz, piyasaya canlılık getirecek faktörlerin başında konut kredi oranlarının tüketiciler için daha cazip hale getirilmesi geliyor" dedi.
2019'un üçüncü çeyreğiyle birlikte ekonomik konjonktörün ülkemiz ve piyasalar için bugüne göre daha iyi bir görünüm sergileyeceğini düşündüklerini belirten Bozay, "Ekonomide yaşanacak olumlu gelişmeler paralelinde emlak sektöründe de bir canlanma bekliyoruz. 2019'da bu yılın aksine büyüme rakamlarında 2-3 puan arasında artış olacağını öngörüyoruz. Dolar-Euro kuru ile ekonomi piyasasının beklentilerini yakından takip etmekle birlikte, 2019'da kurda herhangi bir dalgalanma beklemediğimizi de söyleyebilirim. 2019, tüm Türkiye olarak yeniden yatırımlara başlayacağımız ve daha güçlü bir ekonomiyi inşa etmeye çalışacağımız bir yıl olacak" diyor.
2019'da konut stoğu eriyecek
Mevcut konut stoğunu kısa sürede eritebilecek bir demografik yapıya sahip olduğumuzu belirten Çağrı Bozay, "Türkiye'nin hane halkı ortalaması, genç nüfus ve diğer demografik özelllikleri ışığında yakın bir gelecekte konut stoğunun eritilememesinden dolayı herhangi bir sorun yaşanacağını öngörmüyoruz. Stoktaki mevcut artış, döviz dalgalanmaları ve faiz oranlarından kaynaklanıyor, 2019'da bu etkenlerin ortadan kalkacağına inandığımız için sektörün kısa sürede tekrar eski gücüne ulaşıp mevcut stoğu eriteceğini söyleyebilirim" dedi.
Hürriyet Emlak, kısa süre önce Goldman Sachs ortaklığını duyurmuştu. Ortaklığın, yurtdışındaki bir firmanın yüzde yüz Türk sermayeli bir firmaya yaptığı yatırım olarak algılanması gereken çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, "Hürriyet Emlak olarak gayrimenkul sektöründeki vizyonumuz, 2006'dan beri sektörde edindiğimiz bilgi birikimi, tecrübemiz ve gelecek yıllarda sektörün açık ara lideri konumuna gelme hedefimiz yolunda güvenle ilerliyoruz. Teknolojik altyapımıza ve çalışanlarımıza yaptığımız yatırımla dijitalleşen sektörün de lideri olma yolundayız. Goldman Sachs ortaklığı, yaptığımız bu yatırımlarla ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha ortaya koydu" diyor.
Hedefte Arap ülkeleri, Avrupa ve Rusya pazarları var
2019'da gerek yurt dışındaki gayrimenkul fırsatlarını değerlendirmek isteyen potansiyel alıcılarla gerekse de Türkiye'deki fırsatları yurt dışındaki potansiyel alıcılarla buluşturmak üzere çalışmalarına devam edeceklerini belirten Bozay,öncelikleri arasında Arap ülkeleri, Avrupa ve Rusya pazarları geldiğini belirtti.
2018'de, sektörde bir ilk olan emlak ofislerinin, ilan bakanların ve markaların ortaklaşa kazandığı bir kazanç platformu olan Kazanç Dünyası'nı hayata geçirdiklerini söyleyen Bozay, proje ile markaların direkt hedef kitlesi olan kullanıcılara ulaşırken, üye emlak ofislerinin de kendi müşterilerine kampanyaları kullandırtarak komisyon harici ek gelirler kazanmaya başladıklarını açıkladı. Öte yandan ev değiştiren kullanıcılar da taşınma, güvenlik, boya, mobilya gibi mecburi ihtiyaçları yaparken maliyetlerini düşürebiliyorlar.
2019'un başta dijitalleşme olmak üzere bir çok yeniliği duyuracakları bir yıl olacağının altını çizen Çağrı Bozay, "2019'da yeni bölge yapılanmalarımız olacak, sahada satış ekiplerimizi artırarak emlak ofisleriyle daha yakından iletişime geçeceğiz. Satış sonrası üyelerimizle daha çok ilgilenecek, müşteri geliştirme ekiplerimizle birlikte üyelerimizin platformumuzdan aldıkları verimi artırmaya yönelik çalışmalar yapacağız" şeklinde sözlerine devam etti.
Emlak sektöründe şeffaf bir yaklaşım: Hürriyet Projeland
Türkiye'deki tüm konut projelerini tek çatı altında toplayan Projeland ile projelerle ilgili tüm detayları şeffaf bir şekilde kullanıcılarla paylaşmaya devam ettiklerinin altını çizen Bozay, "Projeland ile piyasada ciddi bir boşluğu doldurmuş durumdayız, son kullanıcılar proje sayfalarımıza adım attıklarında o projenin sadece statik bilgilerine değil, projenin tüm yorumlarına, görsellerine, videolarına ve ulaşım detaylarına erişebiliyor. Böylece kullanıcıların o projeyi ziyaret etmeden bilgi sahibi olmalarını sağlıyor, onlara daha fazla seçeneğe ulaştıkları ve direkt olarak satın almaya gidebildikleri bir model sunuyoruz" diyor.
Dijital dönüşümün önemi artmaya devam ediyor
2019 Hürriyet Emlak için dijital dönüşümün yaşanacağı bir yıl olacak. Hayallerindeki gayrimenkulü bulmayı hedefleyenler ve ilan bakanları hızlı ve en doğru eşleşme ile buluşturacak teknoloji ve pazarlama yatırımlarına devam edecek olan Hürriyet Emlak, başta emlak ofisleri ve inşaat firmaları olmak üzere tüm gayrimenkul sektörü arz paydaşlarının platform üzerinden daha fazla gelir elde etmesini sağlamak için çalışmaya devam ediyor. Hem son kullanıcının hem de emlak ofislerinin çok daha rahat kullanabilecekleri ve ev arama sürecini kolaylaştıracak arayüz geliştirme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.
Altın fiyatlarında 7 ay sona bir ilk!Küresel piyasalarda son günlerde sert dalgalanmalar yaşayan altın fiyatları, kritik ekonomik veriler öncesinde yeniden yükseliş eğilimine girdi.11 Haziran 2026 Perşembe 09:55EKONOMİ
Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! Faizsiz kredi veren bankalar belli olduDenizBank, Garanti BBVA ve Albaraka Türk gibi birçok banka, belirli koşullar ve vadeler kapsamında 100 bin liraya kadar faizsiz kredi, nakit avans ve finansman imkânı sunuyor.08 Haziran 2026 Pazartesi 11:20EKONOMİ
Sigaraya zam üstüne zam!Sigara fiyatlarına yönelik artışlar sürerken, Türkiye'de en çok tüketilen markalardan bazılarını üreten Philip Morris grubunun ürünlerine yeni bir zam daha geldi.06 Haziran 2026 Cumartesi 12:58EKONOMİ
Mayıs ayında Bursa'da 3,4 milyar dolarlık ihracatUludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) 2026 yılı Mayıs ayı ihracatı, 3 milyar 389 milyon 682 bin dolar olarak gerçekleşti.06 Haziran 2026 Cumartesi 12:56EKONOMİ
Araç sahipleri dikkat! Tabela gece yarısı değiştiAkaryakıt fiyatlarında yaşanan hareketlilik sürerken, gece yarısı benzin istasyonlarında tabelalar yine değişti.06 Haziran 2026 Cumartesi 09:33EKONOMİ
İşte meslek meslek yeni memur maaşlarıEnflasyon farkı eklenen memur ve memur emeklisinin garantilediği oran ise yüzde 12,40'a ulaştı. Bu hesapla en düşük memur maaşı 72.388,67 TL’ye, öğretmen maaşı ise 82.472,97 TL’ye yükseldi.05 Haziran 2026 Cuma 12:40EKONOMİ
Dikkat! Haziran ayı kira zam oranı belli olduTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son enflasyon verisiyle birlikte kira artışlarında esas alınan tavan oran da belli oldu.05 Haziran 2026 Cuma 12:17EKONOMİ
Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta yeni fiyatlar yoldaAkaryakıt fiyatlarında tabelalar yeniden güncelleniyor. Benzine 2,10 TL'lik indirim beklentisi gündeme gelirken, eşel mobil sistemi nedeniyle pompaya yansıyacak net düşüş miktarı da netleşti. İşte tüm ayrıntılar...05 Haziran 2026 Cuma 12:03EKONOMİ
Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu!Enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71 artarken, yıllık bazda ise yüzde 32,61 oldu05 Haziran 2026 Cuma 11:20EKONOMİ
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte yeni tahminlerTemmuz ayında yapılacak maaş artışları öncesinde enflasyon verilerine odaklanan milyonlarca SSK, Bağ-Kur emeklisi ile memur ve memur emeklisi için kritik süreç devam ediyor.03 Haziran 2026 Çarşamba 11:17EKONOMİ
Bitcoin'de 4 ay sonra bir ilk! Milyonlar buhar olduBitcoin, yüzde 6,5 değer kaybederek 66 bin 100 dolara kadar geriledi ve son 4 ayın en sert günlük düşüşünü yaşadı.03 Haziran 2026 Çarşamba 09:25EKONOMİ
Akaryakıtta yeni zam! Bursa'da güncel fiyatlar...Akaryakıt fiyatlarında beklenen artış pompaya yansıdı. Benzin ve motorinde yapılan son zamların ardından İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da güncel litre fiyatları yeniden şekillendi.03 Haziran 2026 Çarşamba 09:12EKONOMİ
Markette kartı çalışmayınca hayatı değişti!Van'da yaşayan Azerbaycan kökenli bir vatandaşın başına gelen sıra dışı olay, görenleri hayrete düşürdü.02 Haziran 2026 Salı 11:40EKONOMİ
Aracı olanlar dikkat! Bursa'da tabelalar yeniden değişiyorKüresel petrol fiyatları ve döviz kuru artışı nedeniyle Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarında zam bekleniyor. Motorinde litre başına yaklaşık 98 kuruş, benzinde ise 47 kuruş artış öngörülüyor.02 Haziran 2026 Salı 10:48EKONOMİ
Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?SGK Başuzmanı İsa Karakaş, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 4 aylık enflasyon farkının %14,64 olarak kesinleştiğini ve Temmuz'da %18,58’i bulabileceğini belirtti.01 Haziran 2026 Pazartesi 12:32EKONOMİ
Erken emeklilikte yeni dönem! SGK'dan 8 kritik uyarıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, erken emeklilik sürecinde sigorta başlangıcı ve prim günleri gibi detayları netleştirirken, SGK sahte sigortalılık ve usulsüz emeklilik denetimlerini artırdı.01 Haziran 2026 Pazartesi 11:31EKONOMİ
Bugün son gün... Ödemeyi unutan yandı!Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemelerinde ilk taksit dönemi sona eriyor.01 Haziran 2026 Pazartesi 11:26EKONOMİ
Emekli promosyonlarında rekabet kızıştı! 90 bin TL'yi buluyorTemmuz öncesi bankalar, SGK emeklilerine nakit, faizsiz kredi ve bonus içeren 90 bin TL'ye varan avantaj paketleri sunuyor. Ziraat Bankası ve özel bankalar rekabeti artırırken, emekliler taahhüt ve ek şartlara dikkat etmeli.31 Mayıs 2026 Pazar 12:17EKONOMİ
Kiracılar dikkat! Paranızı e-Devlet'ten alabilirsiniz!Yargıtay, kiracıların evden çıkarken boya yapma zorunluluğu olmadığını ve doğal yıpranmalardan sorumlu tutulamayacağını kararlaştırdı. Bu karar, tahliye ve depozito iadesi uyuşmazlıklarında yeni hukuki çerçeve oluşturdu.29 Mayıs 2026 Cuma 11:40EKONOMİ
Ev ve arsa sahipleri dikkat! Ev vergisi için süre doluyorTürkiye genelinde milyonlarca taşınmaz sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemelerinde geri sayım başladı.29 Mayıs 2026 Cuma 11:28EKONOMİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.