03 Mayıs 2024
  • Bursa11°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

EKONOMİ BAKANINDAN DOLAR AÇIKLAMASI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci...

Ekonomi Bakanından dolar açıklaması

13 Ocak 2017 Cuma 12:35

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kurun gidişatına ilişkin yorumlarda bulunuyor. Zeybekci yaptığı açıklama, "Her daim olan spekülatörler var. Ellerinde 50-60 milyon dolar günlük işlem hacmi ile o dalgalanmalarda dalgaboyunun yüksek olduğu aralıkta aşağı doğru inerken de piyasayı speküle edince maksimum kâr almaya çalışan bir ekip var" dedi.
 
Ekonomi Bakanı: 50-60 milyon dolarla spekülatif bir ekip var
 
İşte Zeybekci’nin açıklamalarından satırbaşları:
Milletin demokrasi destanının yazıldığı sivil Türk devrimi olarak geçecek bir gündü. Dolar 5 olacak 10 olacak 20 olacak. O gün enflasyonla ilgili şuraya çıkacak faiz şöyle olacak.
Bunun öyle olmasını isteyenler var. Türkiye ekonomik anlamda güçlü bir ülkedir. Dünyanın 16. büyük ekonomisidir. Avrupa’nın 6. büyük ekonomisinden bahsediyoruz.
12 bin dolarlık milli geliri olan bir ülkeden bahsediyoruz. Türkiye buna asla meydan vermeyecektir. Bugüne kadar söylediklerimizin arkasındayız.
Her daim olan spekülatörler var. Ellerinde 50-60 milyon dolar günlük işlem hacmi ile o dalgalanmalarda dalgaboyunun yüksek olduğu aralıkta aşağı doğru inerken de piyasayı speküle edince maksimum kâr almaya çalışan bir ekip var.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi