27 Nisan 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

EGİAD BELÇİKA PAZARINDA

Ege Genç İş İnsanları Derneği, Belçika pazarına açılıyor...

EGİAD Belçika pazarında

22 Eylül 2022 Perşembe 11:24

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Belçika pazarına açılıyor. Türkiye ve Belçika arasında ticaret hacminin artırılması amacıyla yapılan iş birliği için EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, EGİAD olarak dış ticareti, yabancı ülkelere yatırımı ve Türkiye’ye yabancı sermaye gelmesine önemsediklerini belirterek, Belçika’nın stratejik bir avantaja sahip olduğunu ve iş kültürü açısından da EGİAD’ın yakın markajında olduğunu söyledi. 

EGİAD Dış Ticaret Elçileri çerçevesinde yurtdışı ile işbirliği, ortaklık ve iş gezilerine önem veren Ege Genç İş İnsanları Derneği son olarak Belçika ile işbirliği için kolları sıvadı. Türkiye’nin 17. büyük ticaret ortağı Belçika ile ticari bağlantıların geliştirilmesine öncelik veren Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Dış Ticaret Elçileri Projesi dahilinde, hedef pazarları arasına Avrupa Birliği’nin (AB) merkezi Belçika’yı aldı. Belçika’nın ekonomisi, coğrafi konumu, gelişmiş ulaşım ağı ve çeşitli endüstriyel ve ticari yapılarının masaya yatırıldığı etkinlikte, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması hedeflendi.

Dernek Merkezinde gerçekleşen “Invest in Brussels” başlıklı toplantıya, EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ev sahipliği yaptı. Yönetim Kurulu üyesi ve Belçika Dış Ticaret Elçisi Pınar Berberoğlu’nun katkılarıyla gerçekleşen organizasyona; Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ateşesi Stefano Missir di Lusignano, Brüksel Bölgesi Ticaret ve Yatırım Temsilcisi Müge Kaçar, Belçika Türkiye Ticaret Odası Başkanı Tuğrul Şeremet, Brüksel Barosu Avukatı ve Yatırım Uzmanı Başar Yılmaz, Brüksel Barosu Avukatı ve Yatırım Uzmanı Burak Karakaya, IZFAŞ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Tuğçe Cumalıoğlu konuşmacı olarak katıldı. 

Belçika’ya ihracatta motorlu taşıtlar, yedek parça ve aksesuarları, çinko cevheri, mücevher eşyası, tekstil ürünleri, makine ve teçhizat, plastik ürünlerinde ilk sıralarda yer alan Türkiye, ithalatta ise dökme demir, petrol yağları, etilen polimer, ilaç sanayi, kimya ve ilişkili sanayi ürünleri, plastik, otomobil parçaları kısmında önemli yer tutmakta. Sanayi, liman, kanal, demir yolu ve otoyol altyapıları ile Avrupa’nın en gelişmiş ekonomileri arasında yer alan Belçika, tekstil, demirçelik, rafinaj, gıda işlemi ve üretimi, kimyasal sanayi, ilaç, otomobil, elektrik elektronik ve makine üretimi ile EGİAD’lı genç iş dünyasının markajına girmeyi de başardı. 
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi