20 Eylül 2024
  • Bursa25°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara21°C

DOLAR GÜNE NASIL BAŞLADI? İŞTE SON RAKAMLAR

Dolar ne kadar oldu?

Dolar güne nasıl başladı? İşte son rakamlar

25 Nisan 2018 Çarşamba 09:46

Erken seçim kararı sonrası siyasi belirsizliğin azalacağı beklentisi ile geçen hafta 4 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL bu sabah karar öncesi seviyelerde hareket ediyor.

Dolar/TL’nin 4.20’li seviyelerden kısa sürede 4’e doğru gerileme eğilimi, petrol fiyatlarında yaşanan sert yükseliş ve gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik artan satış baskısıyla Cuma günü yerini yükselişe bırakmıştı. Bu sabah ise ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 3 seviyesine gelmesi ve dolar endeksindeki yükseliş eğilimi TL dahil gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı yaratıyor.

Yurtiçinde ise erken seçime yönelik gelişmeler piyasalarda yakından izlenirken, bu haftanın en önemli gündem maddesi yarınki PPK toplantısı olacak.

Merkez Bankası’nın (TCMB) Nisan ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında kısa vadeli faizleri, ortalama fonlama maliyetini yüzde 12.75’ten 25 ile 75 baz puan artıracak şekilde yükseltmesi bekleniyor.

Ankete katılan 15 kurumun üçü önümüzdeki hafta ortalama fonlama maliyetinin yüzde 12.75’te sabit kalmasını, dördü 25 baz puan artırılmasını, beşi 50 baz puan artırılmasını, üçü 75 baz puan artırılmasını bekliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi