20 Nisan 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C

'BLACK FİRDAY'DE SATIŞLAR ARTTI

AppsFlyer, verileri paylaştı...

'Black Firday'de satışlar arttı

06 Aralık 2021 Pazartesi 16:42

Pazarlama ölçümü ve deneyimi platformu AppsFlyer’ın verileri, Türkiye’de alışveriş uygulamalarının toplam yüklemelerinin Kasım ayında önceki üç Cuma gününün ortalamasına kıyasla %14 arttığını ve harcamaların %313 gibi etkileyici bir şekilde arttığını gösterdi.

COVID-19 ve sosyal mesafe önlemleri, mobil pazarlama sektörünün geçen yıl büyük bir hızla büyümesini sağladı. Tüm dünyadaki tüketiciler, e-ticaret web sitelerini ve uygulamalarını hızla benimsedi. Pandemi başladığından bu yana gördüğümüz eğilimlere dayanacak olursak, Black Friday’in uygulama yükleme ve satışlarda yine büyük rakamlar göreceği açıktı. Yaklaşık %15 genç nüfusa sahip bir ülke olan Türkiye, bu yılki rakamlarla mobil pazarlama yatırımları için olan büyük potansiyelini bir kez daha kanıtladı.

Pazarlama ölçümü ve deneyimi platformu AppsFlyer’ın verileri, Türkiye’de alışveriş uygulamalarının toplam yüklemelerinin Kasım ayında önceki üç Cuma gününün ortalamasına kıyasla %14 arttığını ve harcamaların %313 gibi etkileyici bir şekilde arttığını gösteriyor. Bu, diğer ülkelere kıyasla çok daha yüksek bir rakam olmasıyla dikkat çekiyor. (İngiltere - %138, İspanya - %195, Rusya - %75, Almanya - %209, Fransa - %151, Birleşik Arap Emirlikleri - %99). Bu veriler ışığında söyleyebiliriz ki, Black Friday geçen yıl da olduğu gibi Türkiye'de hala büyük bir alışveriş günü olarak görülüyor. AppsFlyer’a göre, genç nüfusun mobil pazarlama uygulamalarını eski nesillere göre daha fazla kullanmaya meyilli olduğu ve istedikleri şeyleri satın almak için özel alışveriş günlerini beklediği bir sır değil. Türkiye'nin genç nüfusunun, bu istatistikler üzerinde etkisi olan en önemli faktörlerden biri olduğu açıkça görülüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi