07 Mayıs 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C

"BAŞARI HİKAYESİ YAZMAYA BAŞLADIK"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, politikaları kararlılıkla hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

"Başarı hikayesi yazmaya başladık"

19 Ekim 2018 Cuma 11:03

Son 1 ayda risk priminin iyileştiğini, Türk Lirası’nın dolara karşı yüzde 21 değer kazandığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, politikaları kararlılıkla hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti. Albayrak, Türkiye’nin yeni bir ekonomi başarı hikâyesi yazmaya başladığını söyledi.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türk Lirası’nda sağlanan ciddi güçlenmenin, Türk özel sektörünü sıkı bir şekilde motive ettiğini ifade ederek, “Kesinlikle gevşemeyeceğiz. Politikalarımızı kararlılıkla hayata geçirmeye hükümetimiz olarak devam edeceğiz. Risk primlerimiz düşmeye, bu anlamdaki temellerin daha da sağlamlaşması için, zayıflıklarımızı güçlendirecek adımları aynı motivasyonla atmaya devam edeceğiz.
 
Türkiye yeni bir ekonomi başarı hikayesi yazmaya başlamıştır” dedi. Albayrak, 2018 BRICA İstanbul Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye olarak hep ticarette korumacılığa karşı çıktıklarına dikkat çekerek “Rekabetçiliğin ancak inovasyon ve verimlilikle geleceğini savunduk. Bu duruşumuzu, söylemimizi savunmaya devam edeceğiz.
 
Zaten Türkiye olarak ekonomi politikalarımızı da yenilikçiliği, teknolojik gelişmeyi ve verimliliği destekleyecek şekilde kurguluyoruz. Bu yönde değişim ve dönüşüm adımlarını attık, atmaya devam ediyoruz” dedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi