23 Nisan 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

BAKAN DÖNMEZ, BAKÜ’YE GİDİYOR

Bakan Fatih Dönmez’in enerji diplomasisi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam ediyor...

Bakan Dönmez, Bakü’ye gidiyor

02 Şubat 2023 Perşembe 11:38

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Güney Gaz Koridoru 9. Danışma Kurulu Toplantısı için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gidiyor.   

Bakan Dönmez, son aylarda gerçekleştirdiği enerji diplomasisi trafiğine yeni bir durak daha ekliyor.  Son olarak Bulgaristan ve Kuzey Makedonya’ya ziyarette bulunan Dönmez, şimdi de Güney Gaz Koridoru 9. Danışma Kurulu Toplantısı için Bakü’ye geçiyor. 

AB Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson ile görüşecek 

Açılış konuşmasını Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yapacağı toplantıda Dönmez ise Bakanlar Oturumunda açıklamalarda bulunacak. Açıklamalarında Dönmez, Türkiye’nin enerji ticaret merkezi hedefinde geldiği son noktaya dair bilgi paylaşımında bulunması öngörülüyor. Ayrıca Dönmez, 14-15 Şubat’ta gerçekleşecek İstanbul Gaz Zirvesi’yle ilgili de mevkidaşlarına ve sektör temsilcilerine davette bulunacak. 

Konuşmaların ardından Dönmez, ikili görüşmeler de gerçekleştirecek. 

Dönmez’in Bakü’de Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isimle ikili görüşme yapması da bekleniyor. 

Bulgaristan ile anlaşma imzalanmıştı 

Dönmez’in Sofya ziyaretinde, Boru Hatları ile Petrol Taşıma (BOTAŞ) ile Bulgargaz ile Şirketi arasında anlaşma imzalanmıştı. Anlaşmayla Bulgaristan Türkiye’den yılda 1,5 milyar metreküp olmak üzere 13 yıl süre ile gaz tedarik edecekti. Ardından Dönmez, Kuzey Makedonya’da da temaslarda bulunmuştu. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi