18 Nisan 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara23°C

ATP, İKİNCİ ÇEYREK SONUÇLARINI AÇIKLADI

Ana Ortalık Net Karı %86,7 artarak 50,3 Milyon TL olarak gerçekleşti..

ATP, İkinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

17 Ağustos 2022 Çarşamba 14:16

ATP Ticari Bilgisayar Ağı ve Elektrik Güç Kaynakları Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş. (ATP) 2022 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını yayınladı.  Şirketin 2022 yılı ilk altı ayında cirosu %85,3 büyüyerek 191,2 Milyon TL’ye olarak gerçekleşirken, Brüt Karı %120,0 artarak 91,6 Milyon TL’ye ulaştı. Ana Ortalık Net Karı %86,7 artarak 50,3 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Sonuçları değerlendiren ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, “Şirketimiz 2022 yılının ilk yarısında iyi bir performans sergiledi. Dünya ekonomilerinin belirsizlikler yaşadığı ve ana pazarlarımızdan Çin’in pandemi önlemleri çerçevesinde kapanmalar uyguladığı bir dönemde büyümemizi sürdürdük.” dedi. Geçen sene aynı döneme göre ATP’nin finanslar metriklerde pozitif yönde ilerlemeler kaydettiğini belirten Cinali “Şirketimiz yüksek enflasyon ortamında gerçekleştirdiği real büyüme ile iş geliştirme ve hedeflerine ulaşma yeteneği gösterdi. Pandeminin etkilerinin azalması ile yurtdışı pazarlarındaki aktivitelerimiz hızlanmakta. Önümüzdeki fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” diye ekledi.   

Yılın ilk yarısında önemli stratejik atılımlar yaptıklarını paylaşan Cinali: “Nisan ayında ATP Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin (GSYO) kurulumunu gerçekleştirdik. Amacımız global pazarlarda büyüme potansiyeline sahip teknoloji girişimlerine yatırım yapmak ve şirketlerin hedeflerine erişimine destek sağlayarak değer yaratmaktı. İlk yatırımımızı AtaExpress şirketinin %1 hissesini alarak gerçekleştirdik. Tamamını almak için de bir opsiyon oluşturduk. Hedefimiz AtaExpress’in hizmet verdiği marka sayısını arttıracak ve yönetecek teknolojilere destek olarak şirketin on-line sipariş ve teslimat sektörlerinde değerini ortaya çıkarmak olacaktır” dedi.  

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi