22 Aralık 2025
  • Bursa7°C
  • İstanbul10°C
  • Ankara4°C

ALİYEV: ENERJİ POLİTİKAMIZ BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ FORMATINA DÖNÜŞMÜŞTÜR

BAKÜ - Azerbaycan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Asya Kalkınma Bankası(AKB) 48. Genel Kurul Toplantısı'nda katılan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptığı konuşmasında bölgesel işbirliğinin gü

Aliyev: Enerji politikamız bölgesel işbirliği formatına dönüşmüştür

BAKÜ - Azerbaycan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Asya Kalkınma Bankası(AKB) 48. Genel Kurul Toplantısı'nda katılan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptığı konuşmasında bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesine önem verdiklerini söyledi. Enerji güvenliği konusunda ülkesinin dünyada ve bölgede önemli rolü olduğunu dile getiren Aliyev, Azerbaycan doğalgazının Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşmasını sağlayacak Güney Gaz Koridoru projesinin hayata geçilmesiyle 100 yıl Avrupa ve komşu ülkelerin enerji tedarikçisi olacaklarını bildirdi. Azerbaycan'ın jeopolitik öneminin giderek arttığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Aliyev, söz konusu projeye 10 ülkenin katıldığını hatırlattı.
Azerbaycan'ın dünyanın ulaşım merkezi haline de dönüştüğünü dile getiren Aliyev, "Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi, Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan'ı birleştirecek yeni İpek Yoludur. ^Bu proje, Avrupa ve Asya'nı birleştirecek en kısa ve en rahat bir yol olacak." dedi.
Başkent Bakü'de Haydar Aliyev Merkezi'nde yapılan AKB'nın 48. Genel Kurul Toplantısı'na yaklaşık 3 bin kişi katılıyor. "Kalkınma Adına İşbirliğinin Güçlendirilmesi" başlığı altında yapılan toplantıda üye ülkelerin maliye bakanları, merkez bankası yöneticileri, uluslararası ekonomi kuruluşları temsilcileri, uzmanlar, ilim adamları araştırmacılar yer alıyor. 2 Mayıs'ta başlayan söz konusu toplantı yarın son bulacak.
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi