04 Mayıs 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

AKARYAKIT FİYATLARI CEP YAKIYOR

Araç sahipleri çaresiz...

Akaryakıt fiyatları cep yakıyor

18 Nisan 2019 Perşembe 16:57

Akaryakıt fiyatlarının rekor düzeye ulaşması, araç sahiplerini kara kara düşündürüyor. Bursa'da benzinin litre fiyatı 7.15 liraya ulaştı. Motorin litresi 6.43 TL'den, LPG'nin litresi ise 3.59 liradan satılıyor.
 
Bursa haber...
 
Üst üste yapılan zamlarla, akaryakıt fiyatları astronomik rakamlara çıktı. Son olarak 16 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine zam yapıldı ancak ÖTV'den karşılanarak pompa fiyatlarına yansıtılmadı.
 
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) açıklamasına göre, benzinin litre satış fiyatında 22, motorinin litre satış fiyatında ise 18 kuruşluk zam yapıldı.
 
Söz konusu zam ÖTV düzenlenmesi ile fiyatlara yansıtılmadı. Ancak bu düzenlemeye rağmen, benzinin litresi 7 liranın da üstüne çıktı. Bursa'da kurşunsuz benzin litresi 7.10 TL'den, motorin 6.43 'tel'den, otogaz ise 3.59 TL'den satılıyor.
 
 
ARAÇ SAHİPLERİ TEPKİLİ
 
Akaryakıt fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar, benzinliğe gitmeye korkar hale geldiklerini söylediler.
 
Artan enflasyon karşısında alım gücünün giderek düştüğüne dikkat çeken vatandaşlar, "Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Yakıt alırken bir değil, bin defa düşünüyoruz. Her yakıt aldığımızda ocağımıza ateş düşüyor. Bu işin sonu nereye varacak, bilmiyoruz." diye konuştular.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi