16 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara21°C

AĞIR AYAKKABI VE ÇANTAYA DİKKAT!

Çantalar ağır olmamalı, tek omuza asılmamalı!

Ağır ayakkabı ve çantaya dikkat!

18 Eylül 2018 Salı 14:48

Okulların açılmasına sayılı günler kala aileler de çocuklarının okul ihtiyaçlarını tamamlamak için harekete geçti. Çanta ve ayakkabı seçiminin doğru yapılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, çocukların yük taşımaması gerektiğinin altını çizdi.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Abdullah Şarlak, okul alış verişi yapacak ailelere önerilerde bulundu.

"Çantaların ergonomik olması gerekiyor. Ergonomik sözcüğü dokuya, vücuda uygun anlamına geliyor" diyen Uzm. Dr. Abdullah Şarlak,

"Çocukların, çok yüklenmemesi gerekiyor. Yani okulda mutlaka çocukların dolabının olması gerekiyor. Her gün tüm kitap, defter vb. gereçleri evine getirip, okula geri dönmemesi yani yük taşımaması gerekiyor. İkincisi bu çantaların mutlaka sırta, her iki omza eşit yük binecek şekilde asılması gerekiyor. Çocukların belki yaşının verdiği asilikle tek bir omza takma, eğri takma ya da çok fazla kitap getirip götürme gibi gerekçelerle sırt ağrıları oluşabilir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşam