28 Nisan 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

'YILDIZLARA BAKMAK' SEYİRCİ İLE BULUŞUYOR

Halk Kürsüsü Derneği’nden bir sosyal kültürel faaliyet daha…

'Yıldızlara Bakmak' seyirci ile buluşuyor

09 Kasım 2023 Perşembe 09:53

Halk Kürsüsü Derneği, Kocaeli Kent Konseyi ile beraber Behçet Necatigil’in Yıldızlara Bakmak adlı tiyatro eserini, radyo tiyatrosu şeklinde halkımızla buluşturmak üzere oyuncuları ile çalışmalarına duraksız devam ediyor.

Bursa haber...    

Halk Kürsüsü Derneği Başkanı Ramazan Sevinç yaptığı açıklamada “Oyun yönetmenimiz Salıh Sarıçalı yönetiminde oyuncularımız Yasemin Çiftçi, Sema Aslan, Sevgi Selamet, Serap Hanım, Oktay Yaşar, Osman Oral, Mustafa Söğüt ve görme engelli oyuncumuz Ferhat ile beraber, Behçet Necatigil’in tiyatro oyununu halkımıza sunacağız” dedi.

Devamla, “Fakat çok farklı bir konsept ile çok fazla denenmemiş bir şekilde sunacağız bu oyunumuzu. Sosyal fayda elde etmek, hem engelli insanlarımızı hayatın içine almak hem de engelli olmayan insanlarımızın engelli insanlarımıza empati yapabilmelerine olanak sağlamak üzere, çok değişik bir formatla hazırlıyoruz oyunumuzu” dedi.

Ve ekleyerek “ Dikkat ederseniz genç oyuncumuz görme engelli, Yasemin Çiftçi dostumuz bedensel engelli ama gayette hayatın içindeler. Ve genç oyuncumuzun dışındaki tüm oyuncularımız kitapları olan yazarlarımız, şairlerimiz, sivil toplum kuruluşu başkanı veya yöneticileri. Halkımıza, toplumumuza mesajlarımızı çok doğru vermek istiyoruz” dedi.

Oynanacak oyunun diğer tiyatrolardan farkını ise oyunun yönetmeni Salih Sarıçalı’ya sorduk. “Bir zamanlar evlerimizde var olan radyolarının başına geçen Türk Milleti, hayal ve gerçek arasında gidip gelen Arkası Yarın programları ile zihin dünyasını genişletir evlerimizde yarın ne gibi bir senaryo ile karşılaşacaklarını birbirleriyle konuşurlarken aslında bir kültürel gelişim içinde olurlardı. Teknolojinin bu kadar geliştiği sanal ortamlarda hızlı ve çabuk harcanan bir duygu yoğunluğu yaşayan insanlarımızın, kaybettiği ve özlediği günleri hatırlatmak, bilmeyenlere de tanıtmak amacıyla hazırladığımız gölge radyo tiyatrosu çalışmalarına başlamıştır. Hem görme engelli hem de engelli oyuncularımız ile asıl engelin zihinlerde olduğunu hatırlatarak dokunabildiğimiz kadar insana dokunmak ve hayatlarında bir başka açıdan bakacağı bir pencere açmak istiyoruz. Oyunumuzun adı gibi herkesi " Yıldızlara bakmaya" davet ediyoruz.” Dedi

Tüm Kocaeli’leri, oyunlarının Aralık ayı ortalarında, değişik ilçelerdeki salonlardaki temsillerinin başlaması ile seyretmeye ve topluma katkı sunmaya çağırdı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür