01 Mayıs 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara16°C

YARATICILIK ENGELLERİ AŞIYOR

“SES - Sanata Engel Sığmaz” sergisi engelliler için sanatla buluşuyor...

Yaratıcılık engelleri aşıyor

18 Nisan 2024 Perşembe 12:34

Sanata dair hiçbir sınırlama yoktur. Sanat, engelleri aşar ve insan ruhunu özgürce ifade etmenin en güçlü yollarından biridir. Bu düşünceyle yola çıkan Ressam Burcu Erkal Salman ve destek veren diğer ressamlar “Ses Sanata Engel Sığmaz” isimli bir sergi düzenliyor.

Bu özel sergi, engellilik konusunda farkındalık yaratmayı ve engelli bireylerin sanata erişimini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Engelli bireylerin sanata olan ilgisini artırmayı ve sanatın ruhsal ve zihinsel iyileştirici etkilerini vurgulamayı hedefleyen ve 22-28 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek sergi, engellilik konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı ve engelli bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekiyor.

118Y Khalkedon Lions Kulübü ve Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği’nin koşulsuz destekleriyle hayata geçirilen ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen “SES-Sanata Engel Sığmaz” usta ressamların özel olarak seçilmiş eserlerine ev sahipliği yapacak. Her bir eser, engellilik konusunu farklı bir perspektiften ele alacak ve izleyicilere derin duygusal deneyimler yaşatacak. Sanatçıların eserleriyle destek vereceği özel sergide satışlardan elde edilecek gelir derneğe bağışlanacak.

Bu anlamlı projenin küratörlüğünü üstlenen sanatçı Burcu Erkal Salman, “Sanata Engel Sığmaz” sergisinin, engelli bireylerin sanata olan ilgisini artırmak ve toplumsal farkındalık yaratmak adına büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti: “Sanata Engel Sığmaz sergisi, engelli bireylerin sanata olan ilgisini artırmak ve toplumsal farkındalık yaratmak adına büyük bir fırsat sunuyor. Engellilerin sanatla buluşması, sadece onların duygularını ifade etme ve yaratıcılıklarını sergileme şansı değil, aynı zamanda toplumda engellilik konusunda daha derin bir anlayış ve empati oluşturma potansiyeline de sahiptir. Bu serginin amacı, sanatın sınırları olmadığını ve engellerin üstesinden gelmenin her zaman mümkün olduğunu vurgulamaktır. Umuyoruz ki bu sergi, toplumumuzun engelli bireylere daha fazla destek olması ve onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olması için bir adım olur. Herkesi bu anlamlı etkinliğe katılmaya ve engellilerin sanatla buluşmasına destek olmaya davet ediyoruz.”

Projeye destek veren sanatçılar; Ahmet Özel, Aliye Altunbilek, Atila Aktürk, Burcu Erkal Salman, Esra Meral, Ferhan Atalay, Figen Batı, Halit Aker, Hülya Düzenli, İclal Erentürk Güçsav, Korkut Tiryaki, Lale Acun, Mehtap Özdemir, Nermin Ekin, Nilüfer İnaltong, Nurgül Ulu, Ruşen Eşref, Sıla Güven

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür