YILDIRIM'DA DUDAK UÇUKLATAN HARCAMALAR!
Milyonlar havada uçuşuyor!

06 Mayıs 2020 Çarşamba 16:50
Bursa- Yıldırım Belediyesi'nin 186 milyonluk araç kiralama haberinin yankıları sürerken bir açıklamada CHP'den geldi.
CHP Yıldırım İlçe Başakanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediyesinin bir parka 67 milyon lira, bir konağa ise 7 milyon lira harcadığını belirterek, belediyenin ayrıca 282 günde 1 milyon 291 bin 812 TL'lik çiçek aldığını dile getirdi.
Bursa haber...
Borç batağındaki Yıldırım Beldiyesi'nde dudak uçuklatan harcamalar ortaya çıkmaya devam ediyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş yaptığı açıklamada, Belediyenin araç kiralama,, park ve bahçe düzenlemesi, Sular Vadisi, Mahalle Konakları gibi projelere aktardığı paraları gündeme taşıdı.

67 MİLYONLUK PARK!
Açıklamasında Yenimahalle’de yapımı gerçekleştirilen Sular Vadisi projesindeki yüksek maliyetli harcamalara değinen Yeşiltaş, ”Bahsi geçen parka tam olarak 67 milyon 642 bin 292 TL harcanmıştır. Bu projenin tamamlanması için alınan kredilere tam olarak 20 milyon 160 bin 977 TL faiz ödenmiştir. Eski parayla 20 trilyon 160 milyar 977 bin TL harcanmış. Ancak Bursa’ya, Yıldırım’a ve mahalleye değer katacak bir yapıt ortaya çıkmamıştır.
Bu kadar yüksek maliyetli bir harcama mahalle sakinlerini de mutlu etmemiştir. Bugün Bursa’da sorulduğunda, ya da Yıldırım’da sorulduğunda insanların bilmediği yüksek maliyetli görsel güzelliği olmayan bir taş yığını doğal güzellikleri de yok etmiştir” dedi.
7 MİLYONLUK KONAK!
CHP İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş , faaliyet raporlarında da yer alan ve hedeflenen projeler için Yeşilova Mahalle Konağı ve Yıldırım’daki mahalle konakları için 7 milyon TL bütçe ayrılırken bu parayla sadece Yeşilyayla Mahalle Konağı yapıldığını söyledi.
Yeşiltaş; ’“Bir konağın maliyeti 7 milyon mudur?” diye sorulduğunda Maltepe Taziye Evi ve Yavuzselim Taziye Evi yapılacağı söylenmişti. Bu projeler için de 2 milyon TL ayrılmış ancak bu projeler iptal edilmiştir.
Bu projeler için bütçeden ayrılan kaynağın nereye aktarıldığı bilinmemektedir.’ İfadelerine yer verdi.

Yıldırım Belediyesi’nin 18/12/2018-30/09/2019 tarihleri arasındaki 282 gün için 1 milyon 291 bin 812 TL park ve bahçe düzenlemelerinde kullanılmak üzere süs bitkisi, ağaç, çim, gübre işleri için harcandığını, 4 TL değerindeki peyzaj gülü 8 TL’den alındığını ifade eden Yeşiltaş, "Yıldırım’da park ve bahçelerde yapılan çalışmalar herhangi bir yeşil alan oluşturulmamışken 282 günde 1 milyon 291 bin 812 TL’nin Belediye’nin kıt kaynaklarının yüksek maliyetli ve önceliği olmayan harcamalara gittiği gözlenmiştir” dedi.
İLGİLİ HABER...

Yıldırım'da araç kiralamaya 186 milyon!
Yıldırım Belediyesi'nin, 90 adet araç kiralama işine 94 milyon 840 bin lira para ödediği ortaya çıktı. Borç batağındaki belediyenin 6 yıllık araç kiralama bedelinin ise, 186 milyon 310 bin liraya ulaşacağı öğrenildi. Belediyenin söz konusu dönemde bu araçları kiralamak yerine satın alması halinde, 130 milyon lira gibi dev bir bir tasarrufta bulunabileceği hesaplandı.MHP Yıldırım Meclis Grup Başkanvekili İhsan Bilgili, 'Kara Delik' uyarısında bulundu.
Bursa haber...
Bursa'da astronomik rakamlara ulaşan borçlarıyla dikkat çeken Yıldırım Belediyesi, bu kez de hizmet aracı kiralamalarına verdiği yüksek ücretlerle gündeme geldi. Yıldırım Belediyesi'nin 3 yılda toplam 90 adet araç kiralama işine 94 milyon 840 bin lira ödediği saptandı. 2019-2022 dönemiyle birlikte, araç kiralama karşılığında belediyenin kasasından çıkacak olan para miktarının 186 milyon 310 bin liraya ulaşacağı belirtildi.
BİLGİLİ'DEN "KARA DELİK" UYARISI!
MHP Yıldırım Meclis Grup Başkanvekili İhsan Bilgili, AK Parti yönetimine tasarruf çağrısına bulundu. Yıldırım Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında sözalan Bilgili, "Lüzumsuz ve fantastik harcamalardan mutlaka kaçınmamız gerekir. Sizlere emanet edilen fakir fukaranın vergilerinden oluşan paraların doğru ve yerinde kullanılması bir sorumluluktur. Biz de takipçisiyiz." diye konuştu.

Konuşmasında çarpıcı rakamlar paylaşan ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yıldırım ile belediye yönetimine tasarruf çağrısında bulunan İhsan Bilgili, şunları söyledi:
"Kara delik diye gördüğüm temizlik işleri için araç kiralama, park bahçeler için araç kiralamalar ve fidan alımları, fen işleri için iş makinası kiralamaları ve asfalt yaptırılması ve yine hizmet aracı kiralamaları gibi uygulamaların yeniden masaya yatırılması ve bu kalemlerden ne kadar tasarruf edebilir diye ciddi bir çalışma yapılması gerekmektedir. Bir örnek verecek olursak: Yıldırım Belediyesi 69 mahallenin tamamında çöp toplama ve temizlik hizmetleri için sadece araç kiralama işine 2016-2019 dönemi (32 ay) 1.bölge mahalleler için 40.427.028.-, 2.bölge mahalleler için ise 54.413.067.-TL olmak üzere toplam 94.840.095.-TL ödeme yapıyor.
Yine bu durum 2019-2022 dönemi (36 ay) için ise ara ödemelerde dahil edildiğinde 91.470.529.-TL ödeniyor. Sadece 6 yıllık araç kiralama toplamımız 186.310.624.-TL dır. Personel zaten belediyeden... Şimdi üzerinde düşünmek gerekmiyor mu? Toplam 90 aracın kiralanması için bu kadar para verilir mi? Bu araçları Belediye olarak ikinci eli 25 milyon, sıfırı fabrika çıkışı azami 50 milyona alınabilir. Sadece bir dönem için tasarruf miktarı 130 milyon olacaktır. Bu araçlar artık devamlı olarak sadece amortisman giderleriyle Belediye hizmetlerinde kullanılacaktır."
SADECE BİR BİLBOARDIN AYLIK ELEKTRİK GİDERİ 5 BİN LİRA!
Belediyenin elektrik harcamalarından da örnek veren İhsan Bilgili, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Küçük bir örnekte elektrik sarfiyatından verelim. Cazibe merkezinin sadece bir aylık (Mayıs 2019) elektrik gideri 22 bin 341.TL. Aynı tarihte Barış Manço Kültür Merkezi'nin 20 bin 346. Vişne caddesindeki tanıtım panosu yani bilboardın doğu yüzünün 2 bin 660, -batı yüzünün 2 bin 425 olmak üzere aylık gideri 5 bin 85 TL dır. Bu ve benzeri örneklerde görüleceği üzere bir tasarruf bilincinin oluşmasını ve önlemler hususunda ciddi düşünülmesini tavsiye ediyoruz.
Çöp toplamada yeni yöntemler bulmalıyız. Çöpün evlerden az çıkması veya ayrıştırılarak bırakılması için bilinçlendirme çalışması yapılmalı, evhanımları bir ödül sistemiyle teşvik edilmelidir. İmar planlarına maddeler koymak suretiyle modern şehirlerde olduğu gibi ortak mekanlarda çöplerin toplanması sağlanmalıdır. Caddelerde veya sokakların müsait yerlerine konulacak sabit çöp konteynerleri vasıtasıyla her evin önünde değil belirlenmiş alanlardan çöp toplanmak suretiyle daha az zaman, personel, araç ve yakıtla bu hizmetin verilmesi rahat sağlanabilir.
Ulaşım konusunda Yıldırımda tıkanan cadde ve sokakların açılması ve şehrin rahatlaması için Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına koymalıdır. Yıldırımda ulaşım ana arterlerinin açılması için bir tespit yapılmış ve 24 noktanın öncelikli olarak açılması Büyükşehirden istenmiştir. 2035 yılı ulaşım master planını Büyükşehirde kabul ederken de ifade etmiş olduğumuz üzere metro ve hafif raylı sistem uygulamalarını çok önemli görmekle birlikte öncelikli olarak Yıldırımda açılması gereken arterlerin plana dahil edilmesi ve Büyükşehir Belediyesinin yatırım yapması gerekmektedir. Yıldırımın talihini değiştirmek hususunda hep birlikte elele vermeliyiz."
Yorumlar
Bursa Manşet
Bursa'da saniye saniye kaza! Yayaya çarptıBursa’nın Nilüfer ilçesinde park halindeki araçların arasından yola çıkan yayaya otomobil çarptı. Kaza anı saniye saniye kaydedildi...31 Ocak 2026 Cumartesi 10:06BURSA MANŞET
Bursa'da ters yöne giren otomobil paniğe neden olduBursa'da seyir halindeki bir otomobilin ters yöne girmesi trafikte paniğe neden oldu.31 Ocak 2026 Cumartesi 10:04BURSA MANŞET
Uludağ'da teleferik kuyruğu metrelerce uzadıKış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da teleferiği kullanmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.31 Ocak 2026 Cumartesi 10:00BURSA MANŞET
Uludağ yolunda kontrolden çıkan araç bariyerlere böyle girdiUludağ yolundan şehir merkezine seyreden bir otomobil virajı alamayarak bariyerlere çarptı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.31 Ocak 2026 Cumartesi 09:54BURSA MANŞET
Uludağ'da sömestr yoğunluğu sürüyorTürkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ’da sömestr tatilinin son günlerinde yoğunluk sürüyor. Tatilciler soğuk hava ve sise rağmen kayak ve snowboard sevdasınadn vazgeçmedi.31 Ocak 2026 Cumartesi 09:39BURSA MANŞET
Bursa'da trafikte uçan tekmeli kavgaBursa'da iki sürücü arasında 'yol verme' tartışması nedeniyle çıkan kavgada tarafların birbirine uçan tekmeyle saldırdığı anlar kameraya yansırken, kavgayı yoldan geçen kurye ayırdı.31 Ocak 2026 Cumartesi 07:35BURSA MANŞET
Bursa'da "Ben kaçmadım" dedi, uyuşturucu şüphelisi çıktıBursa'da bekçinin ‘dur' ikazına rağmen kaçan şüpheli yaklaşık 20 dakika süren kovalamacada yakalandı. Çıkan arbedede bekçinin parmağını ısırarak yaralayan şüphelinin üzerinden uyuşturucu madde çıktı.30 Ocak 2026 Cuma 10:37BURSA MANŞET
Bursa'da silahlı kavga... 1 yaralıBursa’nın İnegöl ilçesinde sabaha karşı çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.30 Ocak 2026 Cuma 10:36BURSA MANŞET
Türkiye bembeyaz olacak! Kar sağanağı Bursa'yı da vuracak!Meteoroloji Genel Müdürlüğü 60 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca kar sağanak ve fırtınaya karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği belirtildi. Uzmanlar Bursa'da da kar ihtimalinin olacağını belirtiyor.30 Ocak 2026 Cuma 09:39BURSA MANŞET
Bursa'da motor arızası veren otomobil alev alev yandıMudanya Yolu'nda motor arızası nedeniyle duran otomobil, kısa sürede alevlere teslim oldu.30 Ocak 2026 Cuma 09:30BURSA MANŞET
Bursa'da kalp krizi geçiren yolcuyu otobüsle acile taşıdıBursa'da şehir içi halk otobüsünde kalp krizi geçiren bir yolcu, şoförün refleksi ve otobüste bulunan sağlık görevlilerinin zamanında müdahalesi sayesinde hayata tutundu.30 Ocak 2026 Cuma 09:27BURSA MANŞET
Bursa dahil 23 ilde dev zehir operasyonu!Jandarma ekipleri, Bursa dahil 23 ilde 6 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirdi.30 Ocak 2026 Cuma 09:20BURSA MANŞET
Bursa'da iki gencin sokak ortasındaki kavgası kameradaBursa'da iki genç sokak ortasında tekme ve yumruklarla birbirine saldırdı, yaşanan kavga cep telefonu kamerasına yansıdı.29 Ocak 2026 Perşembe 10:00BURSA MANŞET
Bursalılar dikkat! Sıcaklık birden düşecek...Bu sene sert geçen kış geçtiğimiz günlerde yerini birkaç günlük bahar havasına bırakmıştı. Yeni bir soğuk dalgası geliyor. Meteoroloji Bursa dahil olmak üzere 20 il için sarı kodlu uyarı verdi.29 Ocak 2026 Perşembe 09:49BURSA MANŞET
Emekliye bayram ikramiyesi! '17 bin 500 TL' detayı...Emekli aylıklarının belli olmasının ardından bayram ikramiyelerine ne kadar zam geleceği de merak edilmeye başlandı.29 Ocak 2026 Perşembe 09:43BURSA MANŞET
Altın o eşiği de aştı!Altın 29 Ocak 2026'ya yeni bir rekor ile başladı. Gram altın 7 bin 725 TL ile güne başladı. Kapalı Çarşı'da ise gram altın 8 bin TL'yi geçti.29 Ocak 2026 Perşembe 09:40BURSA MANŞET
Başkan Bozbey, Bursa'nın ulaşım haritasını açıkladıBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2026 yılında ulaşım alanında yapacakları çalışmaları ve projeleri anlattı.29 Ocak 2026 Perşembe 09:35BURSA MANŞET
Bursa'da yanan fabrikadaki hasar gün ağarınca ortaya çıktıBursa'da gece saatlerinde alevler teslim olan kimyasal kaplama fabrikası sabahın ilk ışıklarında dronla görüntülendi.29 Ocak 2026 Perşembe 09:23BURSA MANŞET
Bursa'da talaş yüklü tır devrildi! Genç sürücü can verdiBursa'nın İnegöl ilçesinde talaş yüklü tır devrildi. Dorsenin altında kalarak sıkışan sürücü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.29 Ocak 2026 Perşembe 09:03BURSA MANŞET
Bursa’da minibüste kalp krizi! Şoför hastaneye yetiştirdiBursa’da belediye minibüsünde kalp krizi geçiren bir yolcu, şoförün hızlı müdahalesiyle Bursa Şehir Hastanesi’ne yetiştirildi.29 Ocak 2026 Perşembe 08:58BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.