ÖZDAĞ’DAN FON YOLSUZLUĞU ÇAĞRISI: MİLLET KOMİSYONUNU KURALIM
“Fon yolsuzluğu, seçim ihtiyacını bir kez daha ortaya koydu”

10 Ekim 2026 Cumartesi 12:03
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Antalya ziyaretleri kapsamında Manavgat İlçe Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, fon yolsuzluğu iddialarının araştırılması için muhalefet partilerine ortak bir soruşturma komisyonu kurma çağrısında bulundu. Özdağ, Yeni Parti’ye de iddialara ilişkin ellerindeki isim listesini açıklamaları yönünde çağrı yaptı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Antalya ziyaretinin üçüncü durağı olan Manavgat’ta Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Manavgat İlçe Başkanlığı’nda basın mensuplarına açıklama yapan Özdağ; tarım ve turizm sektörlerinde yaşanan sorunlara, ekonomik sıkıntılara ve kamuoyunda gündeme gelen fon yolsuzluğu iddialarına değindi.
“Antalya’da tarım ve turizm hayal kırıklığı yaşıyor”
Antalya’nın Türkiye tarımı ve turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu belirten Özdağ, yanlış tarım ve destekleme politikalarının sektörde ciddi sorunlara yol açtığını savundu.
Devlet Planlama Teşkilatı’nın kapatılması, köylerin hukuki yapısındaki değişiklikler, köy okullarının kapatılması ve genç nüfusun tarımdan uzaklaşmasının üretimi olumsuz etkilediğini öne süren Özdağ, yaşanan tablonun AK Parti’nin 24 yıllık iktidarının sonucu olduğunu ifade etti.
Antalya turizminin de beklenen turist sayılarına ulaşamadığını dile getiren Özdağ, uygulanan ekonomi politikalarının Türkiye’yi hem yerli hem de yabancı turistler açısından pahalı bir destinasyon hâline getirdiğini söyledi. Turizm Bakanı’nın sektöre kalıcı ve stratejik katkı sağlayan politikalar ortaya koyamadığını savunan Özdağ, turizm sektörünün ağır bir darbe aldığını belirtti.
“Fon yolsuzluğu, seçim ihtiyacını bir kez daha ortaya koydu”
Ekonomik sıkıntıların toplumun geniş kesimlerini etkilediğini, buna karşılık rant elde eden belirli bir kesimin kazanç sağladığını ileri süren Özdağ, Türkiye’nin erken seçime gitmesi gerektiğini savundu.
Fon yolsuzluğu iddialarının seçim ihtiyacını yeniden gündeme getirdiğini belirten Özdağ, Türkiye’de hukuk uygulamalarının siyasi konuma göre farklılaştığını öne sürerek, “Muhalefete ayrı, iktidara ayrı yasal uygulamaların gerçekleştiği bir Türkiye’de yaşıyoruz” dedi.
Fon yolsuzluğu iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın gerçeği ortaya çıkarıp çıkaramayacağı konusunda şüpheleri bulunduğunu kaydeden Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde araştırma komisyonu kurulmasına yönelik teklifin reddedildiğini hatırlattı.
Muhalefet partilerine ortak komisyon önerisi
Özdağ, muhalefet partilerinin genel başkanlarına çağrıda bulunarak fon yolsuzluğu iddialarını araştırmak üzere ortak bir komisyon kurulmasını önerdi.
Muhalefet partilerinin katılımıyla oluşturulacak komisyonun iddiaları incelemesini ve ulaşılan sonuçların bir rapor hâlinde kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen Özdağ, şöyle konuştu:
“Madem fon yolsuzluğu konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonu kurulamıyor, o zaman millet komisyonunu bu konuda kuralım.”
Özdağ, önerisini muhalefet partilerinin genel başkanlarına telefonla da ileteceğini belirtti.
Gazetecilere yönelik işlemleri eleştirdi
Fon yolsuzluğu iddiaları hakkında haber ve açıklamalar yapan gazetecilerin ifadeye çağrılmasına ve gözaltına alınmasına da tepki gösteren Özdağ, gazeteci Şaban Sevinç’in gözaltına alınmasını eleştirdi.
Özdağ, iddiaları araştıran gazeteciler hakkında işlem yapılırken, fonlardan yüksek miktarlarda kazanç elde ettiği öne sürülen kişilere yönelik süreçlerin farklı ilerlediğini savundu. Bu durumu adalet ve eşitlik ilkeleri açısından eleştiren Özdağ, “Bu mu adalet?” diye sordu.
Konuya ilişkin paylaşımlar yapan bazı X hesaplarına erişim engeli getirilmesini de hukuka aykırı bulduğunu ifade eden Özdağ, suç unsuru bulunmadan hesapların kapatılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, “Türkiye’yi Kuzey Korelileştirmeyin” dedi.
Yeni Parti’ye isim listesini açıklama çağrısı
Özdağ, açıklamasının son bölümünde fon yolsuzluğu iddiaları üzerinden Yeni Parti’ye de çağrıda bulundu. Söz konusu iddialara karıştığı öne sürülen kişilerin isim listesinin Yeni Parti’nin elinde bulunduğunun kendilerine aktarıldığını belirten Özdağ, listenin kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.
Özdağ, “İktidar açıklamıyorsa siz açıklayın. Bir an önce millet kim ne yapmış öğrensin” ifadelerini kullandı.
Yeni Parti’nin elindeki bilgileri açıklayamaması durumunda bunları Zafer Partisi ile paylaşabileceğini söyleyen Özdağ, iddialara ilişkin bilgilerin bir an önce kamuoyuna duyurulması gerektiğini dile getirdi.
Özdağ’ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar; tarım ve turizmde yaşanan sorunlar, erken seçim çağrısı, fon yolsuzluğu iddialarının araştırılması için muhalefet bünyesinde komisyon kurulması ve iddialara ilişkin bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması oldu.
Bursa’da ortalık karıştı! İki aile birbirine girdiBursa’da iki aile arasındaki kavga kamerada10 Ekim 2026 Cumartesi 12:08BURSA MANŞET
Özdağ’dan fon yolsuzluğu çağrısı: Millet komisyonunu kuralım“Fon yolsuzluğu, seçim ihtiyacını bir kez daha ortaya koydu”10 Ekim 2026 Cumartesi 12:03BURSA MANŞET
Özgür Şahin’den Bursa için 17 projelik yol haritası“Güçlü örgüt, ortak karar, birlikte başarı”09 Ekim 2026 Cuma 19:06BURSA MANŞET
Osmangazi'ye Büyükşehir eliBüyükşehir'den Osmangazi'de altyapı hamlesi09 Ekim 2026 Cuma 19:01BURSA MANŞET
Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yolları yenilendiBüyükşehir, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yollarını yeniledi09 Ekim 2026 Cuma 18:58BURSA MANŞET
63 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulunduİnegöl’de 63 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu09 Ekim 2026 Cuma 18:34BURSA MANŞET
'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak“ORTAK GAYEMİZ DAHA GÜVENLİ BİR BURSA”09 Ekim 2026 Cuma 17:54BURSA MANŞET
BTSO’da Zafer Özer Matlı’nınBTSO’da Yeni Dönem: Başkan Özer Matlı09 Ekim 2026 Cuma 13:15BURSA MANŞET
Gökçe Alkan’ın ailesinden adalet çağrısıGökçe Alkan’ın ailesinden çağrı: "Talebimiz intikam değil, adalet"08 Ekim 2026 Perşembe 12:27BURSA MANŞET
Gemlik’te Zeytin Hasadı Şenlikle BaşladıGemlik’te Zeytin Sezonu Dualarla Açıldı08 Ekim 2026 Perşembe 12:19BURSA MANŞET
BUSKİ'den Kesinti Uyarısı!Nilüfer ve Orhangazi'de su kesintisi...08 Ekim 2026 Perşembe 12:11BURSA MANŞET
Osmangazi’de 6,5 Ton Küflü Gıda İmha Edildi6,5 Ton Sağlıksız Gıdaya El Konuldu08 Ekim 2026 Perşembe 12:01BURSA MANŞET
Hasanağa Deresi’nde 800 metrelik çalışmaBüyükşehir’den Nilüfer’de kapsamlı dere ıslahı08 Ekim 2026 Perşembe 11:53BURSA MANŞET
Bozbey’in Tutukluluğu Devam, 6 Sanık TahliyeBozbey’in Tutukluluğu Sürüyor: 6 Tahliye08 Ekim 2026 Perşembe 09:13BURSA MANŞET
Gökçe Alkan’ın Katil Zanlısı TutuklandıGökçe Alkan Cinayetinde Karar: Zanlı Tutuklandı08 Ekim 2026 Perşembe 08:06BURSA MANŞET
Uludağ eteklerinde yangın! Aynı anda 3 noktada başladıBursa'nın Kestel ilçesinde Uludağ'ın eteklerindeki çam ormanlarında aynı anda yakın 3 farklı noktada yangın çıktı. Alevlere karadan ve havadan müdahale ediliyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.24 Ağustos 2026 Pazartesi 11:05BURSA MANŞET
Bursalı dağcı, Cilo Dağı’nda kaybolduBursalı dağcıdan 3 gündür haber alınamıyor17 Temmuz 2026 Cuma 13:16BURSA MANŞET
649 yıllık gelenek Babasultan’da yaşatıldıBursa’da 649 yıllık Geyikli Baba geleneği yaşatıldı17 Temmuz 2026 Cuma 13:14BURSA MANŞET
Millet Bahçesi’ne estetik dokunuşBursa Büyükşehir Belediyesi, Millet Bahçesi’nde bakım ve onarım ihtiyacı bulunan yürüyüş ve koşu yolunu sil baştan yeniliyor.13 Temmuz 2026 Pazartesi 15:27BURSA MANŞET
Şehitliğe anlamlı ziyaretHükümlü ve cezaevi personelinden şehitliğe anlamlı ziyaret13 Temmuz 2026 Pazartesi 15:26BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.