05 Ekim 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara14°C

YA CHP OLUR, YA DA MHP

“Hükümet kurulacak. Türkiye hükümetsiz kalmaz” diyen Arınç, hükümet kurmakla ilgili görevlendirmenin uzadığı süreçte “muhalefetin kimyasının bozulduğunu” savundu

Ya CHP olur, ya da MHP

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon turları öncesinde ilginç çıkış yaptı. TBMM’deki sohbetinde seçim ihtimalinin daha da güçlendiğine ilişkin soru üzerine, “Hazır ol cenge ister isen sulh ile salah (barış istiyorsan savaşa hazır ol) Yapacağımız cenk değil tabii. Hazır ol seçime eğer istersen hükümet” diye konuştu. 

“Her halukarda hükümet kurulur” diyen Arınç, “Velilerden birilerine sormuşlar: ‘Koskoca bir deve küçük bir iğne deliğinden geçer mi?’ Veli demiş ki ‘geçer’. Ya ‘nasıl geçer’ demişler. ‘Allah dilerse ya deveyi küçültür geçirtir, ya iğne deliğini büyütür geçirtir’. Hükümet kurulacak, Türkiye hükümetsiz kalmaz. Ya MHP ya CHP ile kurulacak. Başka ihtimal yok” anekdotunu anlattı. Görevlendirmenin uzadığı süreçte muhalefetin kimyasının bozulduğunu belirten Arınç, “Ak Parti’nin 7 Haziran şoku” ifadesi için, “Vecdi Bey bile döndü ne şoku” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın yetki vermeyi geciktirerek erken seçim şartlarını hazırladığı eleştirilerine ise Arınç, “Seçim oldu, ayın 18’inde YSK resmi sonuçları açıkladı, bunu öne alabilir misiniz? 5 gün sonra Meclis Başkanı seçimi süreci başladı, 5 gün sonra adaylar ortaya çıktı, bunlarda bir geciktirme olabilir mi? Olmadı” karşılığını verdi.

Kız mı erkek mi?

Arınç, koalisyon ihtimalinin sadece CHP ve MHP ile mi sınırlı kalacağı konusunda, “Siyasette her türlü ihtimal vardır ama burada sadece iki ihtimal var; CHP ve MHP. Çocuk doğacak kız mı erkek mi ikisinden başka ihtimal yok ki...” değerlendirmesini yaptı.



Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/ya-chp-olur-ya-da-mhp/siyaset/detay/2086263/default.htm



Etiketler: TBMM , Video , YSK , Bülent Arınç , Ak Parti

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset