29 Nisan 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C

VİYANA AŞK ŞEHRİ

Viyana’nın en güzel yazı

Viyana Aşk şehri

Sıcak yaz günlerinde Viyana’ya fırsat verin, pişman olmayacaksınız. ‘Dünyanın en güzel bulvarı’ da denilen Viyana’nın Ringstrasse’si 150’inci yaşını kutluyor. Doğumgünü şerefine şehrin müzeleri, konser salonları etkinliklerle dolu. Tuna Nehri’nin süslediği zarif Viyana, en güzel yazını yaşıyor.

YÜKSEK FİYATA DEĞER

Sofitel Oteli’nin 18’inci katına çıkın. Şehrin en ünlü restoranlarından biri orada. Das Loft, Viyana’yı tüm görkemiyle ayaklarınızın altına seriyor. Biraz tuzlu ama fiyatlar manzara için değer. Haftasonu gidecekseniz rezervasyon şart.

EN ÜNLÜ TACI GÖRMEK İÇİN

Şehrin kalbinde, 13’üncü yüzyılda inşa edilen ve imparatorlara ev sahipliği yapan Hofsburg Sarayı duruyor. Erken kalkın; sabah dokuzdan evvel orada olun ki kuyruk beklemek zorunda kalmayın. Kutsal Roma İmparatoru’nun taktığı mücevherle süslü, ünlü tacı ‘Reichskrone’ sarayda sergilenen en önemli parça.

SARAYIN HAYVANLARI

Viyana’ya birkaç günden fazla vakit ayırdıysanız, Schoenbrunn Sarayı’ndaki hayvanat bahçesini görmeden dönmeyin. Burası, Avrupa’da hayvanların en özenli bakıldığı bahçelerden... Bütün günü burada geçirebilirsiniz. Tropik bölümü muhakkak görün. (Giriş: Yetişkinler 16.5, çocuklar 8 Euro).

150’NCİ YAŞINA BASAN CADDE


Benzersiz kafelerin havasını solumak için, her fırsatta kahve için.

Avusturya Parlamentosu, Devlet Opera Binası, Güzel Sanatlar Müzesi, Doğal Tarih Müzesi, Urania Gözlemevi, parklar, bahçeler, heykeller... Viyana’nın merkezini çevreleyen dört kilometrelik Ringstrasse onlarca seçenek sunuyor.

GİTMEDEN SEYREDİN

Viyana’ya âşık olmak da mümkün, Viyana’da âşık olmak da. Şehre giden trende tanışan Amerikalı Jesse (Ethan Hawke) ve Celine (Julie Delply), gün doğana kadar Viyana’da dolaşırlar... Richard Linklater’in 1995’te çektiği ‘Gün Doğmadan’ sinema tarihinin en güzel aşk filmlerinden..

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seyahat