10 Mayıs 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

UZMANLAR UYARDI!

Grip salgını son günlerde ülkemizde tedirginlik yarattı.

Uzmanlar uyardı!

25 Ocak 2019 Cuma 17:19

Bulgaristan'ı bir haftadır etkisi altına alınan grip salgını nedeniyle biri çocuk 6 kişi yaşamını yitirmesi, son günlerde grip vakalarının arttığı ülkemizde tedirginlik yarattı.

Bulgaristan'da yaşayanların 3'te birini etkileyen salgın nedeniyle 1071 okulda eğitime hafta sonuna kadar ara verilerek 12 ilde  'grip alarmı' ilan edildi.

Türkiye'de de son günlerde artan grip vakaları sonrası gazeteniz bursabakis.com uzmanlardan yaşanan salgınla ilgili görüş aldı. Uzmanlar, Türkiye'de yaşanan grip vakalarına karşı  önemli uyarılarda bulundular.

Bursa haber....

Bulgaristan’da son bir haftadır yaşanan grip salgını şiddetini giderek artırırken, ölümlere de neden oldu. Ülkenin Blagoevgrad kentinde 5 yaşındaki bir çocuk ile Filibe kentinde 4, Pazarcık’ta ise 1 kişi olmak üzere toplam 6 kişi gribe bağlı olarak öldü.

Ülkenin 12 kentinde grip alarmı verilirken, Burgas, Eski Zağra, Şumnu, Pazarcık, Smolyan, Yambol, Pernik, Varna, Sliven, Haskova ve Sofya’nın da aralarında bulunduğu kentlerdeki toplam 1071 okulda eğitimlere 27 Ocak tarihine kadar ara verildi.

Bursa haber...
 
Bulgaristan'dan gelen haberler, grip vakalarının hızla arttığı  görülen Türkiye'de de tedirginlik yarattı.  Çok kısa sürede hastayı yataklık eden ve yüksek ateşle seyreden hastalıkla ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, özellikle el hijyeni konusunda vatandaşların dikkatli olmalarını istiyor. 

Halsizlik hisseden vatandaşların şiddetli baş ve kas  ağrısı, kuru öksürük, yüksek ateş gibi belirtilere dikkat ederek en yakın sağlık merkezine gitmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, kalabalık ortamlarda çok fazla zaman geçirilmemesi konusunda da uyarılarda bulunuyorlar.


 Bol su için ellerinizi yıkayın!

Uzmanlar, bu gribin ana belirtilerini yüksek ateş, eklemlerde ağrı, halsizlik, nezle, öksürük olarak belirlerken, hemen doktora başvurulmazsa, gripin zatürreye dönüşebileceğine de dikkat çekiyorlar.

Bütün ilaç ve tedavileri sağlık görevlisinden alınması gerektiğini dile getiren uzmanlar, "hastanın evde kalıp, toplu yerlerden uzak durması gerekir. Bol sıvı ve vitamin de tüketilmelidir. Asla kimse tek başına tedaviye kalkmasın, hemen doktora başvursun. " diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet