ULUDAĞ'DA ALARM! ORMANLAR 24 SAAT GÖZALTINDA
Bursa Uludağ'da jandarma, orman yangınlarına karşı havadan ve karadan 24 saat nöbet tutuyor. Ziyaretçilere kimlik kontrolü yapılıyor, riskli alanlar sürekli denetleniyor.

13 Haziran 2026 Cumartesi 12:16
Bursa'da geçtiğimiz yıllarda Gürsu-Kestel ve Harmancık-Orhaneli bölgelerinde yaşanan orman yangınlarının ardından, benzer acıların tekrar yaşanmaması için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentin en önemli doğal miraslarından biri olan Uludağ'da hem havadan hem karadan geniş kapsamlı denetim ve kontrol faaliyetleri yürütüyor.
Uludağ'da 24 Saat Kesintisiz Güvenlik Önlemi
Bursa'nın "yeşil kalbi" olarak bilinen Uludağ, jandarma ekiplerinin sürekli gözetimi altında tutuluyor. Özellikle yaz aylarında artan ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle bölgede denetimler sıklaştırılırken, ormanlık alanlarda olası risklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve asayiş timleri, koordineli şekilde görev yaparak Uludağ'ın en ücra noktalarına kadar kontrol sağlıyor. Ekipler, gece gündüz demeden bölgede devriye faaliyetlerini sürdürüyor.
Havadan ve Karadan Yoğun Denetim
Orman yangınlarına karşı alınan önlemler kapsamında sadece kara ekipleri değil, hava destekli unsurlar da aktif şekilde kullanılıyor. Dronlar, termal kameralar, dürbün sistemleri ve arazi araçlarıyla desteklenen operasyonlarda, ormanlık alanlarda sürekli tarama yapılıyor.
Özellikle riskli bölgelerde yapılan kontroller sayesinde hem yangın ihtimaline karşı erken müdahale imkânı sağlanıyor hem de insan kaynaklı tehlikelerin önüne geçilmeye çalışılıyor. Ekipler, Uludağ'ın farklı noktalarında günün her saatinde devriye görevini sürdürüyor.
Ziyaretçilere Sıkı Kimlik ve Güvenlik Kontrolü
Uludağ'a gelen ziyaretçiler de güvenlik tedbirleri kapsamında detaylı kontrollerden geçiriliyor. Bölgeye giriş yapan vatandaşların kimlik kontrolleri yapılırken, geliş amaçları da güvenlik ekipleri tarafından sorgulanıyor.
Özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde yoğunluk artarken, jandarma ekipleri ziyaretçi akışını kontrol altında tutarak hem düzeni sağlıyor hem de olası riskleri minimize ediyor. Bu uygulama, bölgedeki güvenlik standardının artırılmasına katkı sağlıyor.
Orman Yangınlarına Karşı Önleyici Strateji
Geçmiş yıllarda Türkiye genelinde yaşanan büyük orman yangınları, Bursa'da da ciddi etkiler yaratmıştı. Bu deneyimlerden yola çıkan güvenlik birimleri, bu yıl daha proaktif bir yaklaşım benimseyerek erken önlem ve sürekli denetim sistemini devreye aldı.
Uludağ'ın farklı noktalarında konuşlandırılan ekipler, en küçük duman veya riskli durumu bile anında merkeze bildirerek hızlı müdahale imkânı oluşturuyor. Bu sayede olası yangınların büyümeden kontrol altına alınması hedefleniyor.
"Yeşil Vatan" İçin Nöbet Devam Ediyor
Bursa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, doğanın korunmasının yalnızca güvenlik güçlerinin değil tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu vurguluyor. Vatandaşlardan, ormanlık alanlarda gördükleri şüpheli durumları vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmeleri isteniyor.
Uludağ'da sürdürülen bu yoğun denetimlerin, hem bölgenin doğal yapısını korumak hem de turizm faaliyetlerinin güvenli şekilde devam etmesini sağlamak açısından kritik öneme sahip olduğu ifade ediliyor. Jandarma ekipleri, "yeşil vatan"ı koruma görevini aralıksız şekilde sürdürmeye devam ediyor.
Özgür Özel, Mudanya’daYeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya Mütarekesi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Bursa’nın Mudanya ilçesinde düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya geldi.12 Ekim 2026 Pazartesi 11:20BURSA MANŞET
Bursa’da 11 haneye yas düştü: Acı veda bugünAkhisar’daki feci kaza Bursa’yı yasa boğdu: 11 eve ateş düştü12 Ekim 2026 Pazartesi 11:16BURSA MANŞET
Bursa’da zincirleme kaza: 1’i bebek 10 yaralıBursa’nın İnegöl ilçesinde üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’i 9 aylık bebek olmak üzere 10 kişi yaralandı.12 Ekim 2026 Pazartesi 08:07BURSA MANŞET
Büyükşehir ekiplerinden ulaşımda gece mesaisi2 BİN TON ASFALT SERİMİ...12 Ekim 2026 Pazartesi 07:12BURSA MANŞET
Manisa’da katliam gibi kaza11 kişi öldü 26 kişi de yaralandı.11 Ekim 2026 Pazar 11:10BURSA MANŞET
Bursalı sürücüler dikkat!Bursa’da bu gece o caddeler trafiğe kapanacak! Sürücülere uyarı10 Ekim 2026 Cumartesi 21:51BURSA MANŞET
BTSO Başkanı Matlı’dan ilk mesaj: “Şimdi hizmet zamanı”“60 bin üyenin tamamının başkanıyım”10 Ekim 2026 Cumartesi 21:48BURSA MANŞET
Bursa’da ortalık karıştı! İki aile birbirine girdiBursa’da iki aile arasındaki kavga kamerada10 Ekim 2026 Cumartesi 12:08BURSA MANŞET
Özdağ’dan fon yolsuzluğu çağrısı: Millet komisyonunu kuralım“Fon yolsuzluğu, seçim ihtiyacını bir kez daha ortaya koydu”10 Ekim 2026 Cumartesi 12:03BURSA MANŞET
Özgür Şahin’den Bursa için 17 projelik yol haritası“Güçlü örgüt, ortak karar, birlikte başarı”09 Ekim 2026 Cuma 19:06BURSA MANŞET
Osmangazi'ye Büyükşehir eliBüyükşehir'den Osmangazi'de altyapı hamlesi09 Ekim 2026 Cuma 19:01BURSA MANŞET
Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yolları yenilendiBüyükşehir, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yollarını yeniledi09 Ekim 2026 Cuma 18:58BURSA MANŞET
63 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulunduİnegöl’de 63 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu09 Ekim 2026 Cuma 18:34BURSA MANŞET
'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak“ORTAK GAYEMİZ DAHA GÜVENLİ BİR BURSA”09 Ekim 2026 Cuma 17:54BURSA MANŞET
BTSO’da Zafer Özer Matlı’nınBTSO’da Yeni Dönem: Başkan Özer Matlı09 Ekim 2026 Cuma 13:15BURSA MANŞET
Gökçe Alkan’ın ailesinden adalet çağrısıGökçe Alkan’ın ailesinden çağrı: "Talebimiz intikam değil, adalet"08 Ekim 2026 Perşembe 12:27BURSA MANŞET
Gemlik’te Zeytin Hasadı Şenlikle BaşladıGemlik’te Zeytin Sezonu Dualarla Açıldı08 Ekim 2026 Perşembe 12:19BURSA MANŞET
BUSKİ'den Kesinti Uyarısı!Nilüfer ve Orhangazi'de su kesintisi...08 Ekim 2026 Perşembe 12:11BURSA MANŞET
Osmangazi’de 6,5 Ton Küflü Gıda İmha Edildi6,5 Ton Sağlıksız Gıdaya El Konuldu08 Ekim 2026 Perşembe 12:01BURSA MANŞET
Hasanağa Deresi’nde 800 metrelik çalışmaBüyükşehir’den Nilüfer’de kapsamlı dere ıslahı08 Ekim 2026 Perşembe 11:53BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.