18 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara18°C

ULUDAĞ'A ÇIKACAKLARA 'AYI' UYARISI!

"Yavrusunu korumak isteyen anneler saldırabiliyor.

Uludağ'a çıkacaklara 'Ayı' uyarısı!

08 Ağustos 2017 Salı 14:02

Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilci Nazif Makas, Uludağ’a çıkacakları, yavru ayı konusunda uyardı. Makas, "Yavrusunu korumak isteyen anneler saldırabiliyor." dedi.
 
Bursa son dakika haberleri...
 
Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas, hem dağcılık il temsilciliği, hem de doğa yürüyüşleri sayfasından yaptığı uyarında, Uludağ’ın güney yamacında bulunan Aras Şelalesi’ne gideceklere uyarıda bulundu. Bölgede dolaşan yavru ayı ve onu korumaya çalışan annesi olduğununa dikkat çeken
Makas, şu ifadeleri kullandı:
 
“Aras şelalesi' ne gidecek ekiplerin dikkatine; Ketenlikten Aras deresine giden patikanın dere çıkışında ayı yavrusu dolaşıyor .Anne ayı da yakınında görünüyor. Giden grupların dikkatli olması yavru ayıya fazla yaklaşılmaması tavsiye olunur. Yakınlarda ayı ini olabilir. Soğukpınarlılar da bunu teyit etmişlerdir. Bu uyarıyı geçen hafta şelaleye giderken yavru ayı ile karşılaşılmış, dönüşte anne ayı da patikanın girişinde arkadaşlara uyarıda bulunmuş. Grup patikaya girememiş, yollarını değiştirmişlerdir.”
 
 
SALDIRI TEHLİKESİ
 
Nazif Makas, yaptığı açıklamada, Uludağ’da çok sayıda ayı bulunduğunu ve artık insanların bulunduğu bölgelere gelerek yiyecek aramaya başladıklarını dikkat çekti. Makas,“Ancak yavru ayılar konusu çok önemli. Çünkü anneleri onlara bir zarar geleceği korkusuyla saldırabiliyor o yüzden dikkatli olunması gerekiyor.” diye konuştu.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet