21 Eylül 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C

U.Ü O TESİSİ TAHLİYEYE HAZIRLANIYOR

Hukuki işlemler sona erdi

U.Ü o tesisi tahliyeye hazırlanıyor

09 Haziran 2017 Cuma 17:37

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, mülkiyetinde bulunan sosyal tesisle ilgili yasal süreçle hakkında bir açıklama yayınladı. Uludağ Üniversitesi’nin mülkü olan işletme hakkındaki açıklama şöyle;

“Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Kükürtlü Caddesi Çekirge Yolu üzerinde bulunan mülkümüz, 2010 yılında dönemin Uludağ Üniversitesi yönetimi tarafından, işletilmesi amacıyla özel bir firmaya kiraya verilmiştir. Kira sözleşmesi 5 yıl içerisinde bir kez de yenilenmiştir.

Bu husus, resmi sözleşmesi 2015 yılı sonunda biten tesis kiracısına bildirilmiş ve sözleşme yenilenmeyeceği de belirtilmiştir. Fakat Uludağ Üniversitesi’nin bu haklı talebi kiracı tarafından dikkate alınmamış, kira sözleşmesi yenilenmemesine rağmen kiracı faaliyetlerine devam etmiştir. Fuzuli işgal durumuna düşen kiracı hakkında Uludağ Üniversitesi Hukuk Bürosu tarafından 2016 yılında ise tahliye davası açılmıştır.

Açılan dava mahkeme tarafından haklı görülmüş ve işletme sahibi şahsın hemen mülkü boşaltması yönünde karar verilmiştir. Ardından kiracı tarafından bu karar istinafa götürülmüş, oradan da Uludağ Üniversitesi lehine karar çıkmıştır.

Bu sürecin doğal sonucu olarak da Uludağ Üniversitesi tarafından mahkeme kararı uygulamaya konulmuştur. Kanun emrini ve mahkeme kararını dikkate almamak yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmayı da kabul etmek olduğu gibi, Uludağ Üniversitesi tamamen hukuk çerçevesinde doğal hakkı olan gayrimenkulünün tahliyesi istemiştir.

Burada yapılması istenen; yaklaşık 2 yıl önce biten kira sözleşmesine rağmen mülkü terk etmeyen kiracının mahkeme kararına uygun olarak tahliyesinin gerçekleştirilmesidir. Bu tahliye ve tüm mahkeme sürecine ilişkin bilgi ve gelişmeler, Uludağ Üniversitesi Hukuk Bürosu tarafından zamanında kiracıya bildirilmiştir.

Uludağ Üniversitesi’nin hukuk çerçevesinde kendi mülkü üzerinde her türlü tasarrufta bulunmaya hakkı vardır. Uludağ Üniversitesi yönetimi, söz konusu sürecin ardından Bursa’nın en güzel bölgelerinden birinde bulunan bu teisisi yaklaşık 70 bin personel, akademisyen ve öğrencimizin kullanımına dönük bir sosyal tesis konumuna getirmeyi planlamaktadır. Tüm Bursalı hemşerilerimiz ve misafirlerimiz de buradan daha da artan kalitede hizmet almaya ve keyifle yararlanmaya devam edecektir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet