28 Mart 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

TÜRKOĞLU’NDAN ULAŞIM ZAMMINA TEPKİ

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu: Yalan söylüyorlar Bursa en pahalı şehir...

Türkoğlu’ndan ulaşım zammına tepki

06 Temmuz 2022 Çarşamba 11:31

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’nın en pahalı şehirlerden biri olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, “Ulaşıma yapılan yüzde 25 oranındaki acımasız zam, bunun en büyük kanıtıdır” dedi.

Bursa haber...       

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, “Ulaşım, ekmek ve su fiyatlarında Türkiye’nin en büyük 5 şehri arasında, en ucuz şehir Bursa” iddiasının lafta kaldığını belirten Türkoğlu, “Birim maliyet hesabı baz alındığında, aslında en pahalı şehir Bursa. Vatandaşı saf yerine koyanlar, önlerine konacak ilk sandıkta yiyecekleri tokatla bunun bedelini ağır biçimde ödeyecekler” şeklinde konuştu.

Türkoğlu şunları söyledi:

“Bursa’da açıklanan yeni ulaşım tarifeleri zaten geçim sıkıntısından anası ağlayan vatandaşı haklı olarak isyan ettirdi. Tam bilet fiyatı 5,25 liradan 6,50 liraya, indirimli bilet 4,50 liradan 6 liraya, öğrenci bileti ise 2,25 liradan 3 liraya yükseldi.

Aynı şekilde otobüs bileti kısa hatlarda 5,50 liradan 6,50 liraya yükselirken, indirimli bilet 6 lira, öğrenci bileti de 3 lira oldu. Uzun hatlarda tam bilet 6,25 liradan 7,50 liraya, indirimli bilet 7 liraya, öğrenci bileti de 3,75 liraya çıktı. Aylık 160 binmelik abonman kartı ise 325 lira iken 410 lira yapıldı.

Şimdi diyecekler ki, ‘Ey milletimiz, Bursa’daki bu rakamlar yine İstanbul, Ankara ve İzmir’deki fiyatların altında. Biz halen en ucuz şehiriz!’

Sakın ha inanmayın!..

Tıpkı su fiyatlarında sakladıkları ‘birim maliyet’ hesabını, ulaşımda da gizleyerek gerçekleri saptırıyorlar.
Nasıl ki Bursa’da içme suyunun, kente getirilmesindeki birim maliyet fiyatı diğer büyükşehirlere göre çok düşük olmasına karşın, metreküp bazındaki fiyatı çok yüksekse; ulaşımda da kilometre başına maliyet hesaplandığında aynı durum var.

Bursa’daki şehir içi ulaşımda kat edilen mesafe ile İstanbul, Ankara ve İzmir’de kat edilen mesafeyi kilometre bazında karşılaştırdığımızda, maalesef Bursa en pahalı şehir konumunda.

Bu üç büyükşehirde duraklar arası mesafeler, km bazında yol uzunlukları, trafikte geçirilen zaman ve dolayısıyla harcanan yakıt miktarı; Bursa’dan en az 3 kat fazla, hatta bazı hatlarda 5 kat daha yüksek.

Uzun sözün kısası, kimse kimseyi öyle ucuz hesaplarla kandırmasın! Sonuç olarak AKP İktidarı Türkiye’yi, sizler de Bursa’yı yönetemiyorsunuz.

Bu zamla birlikte 2022 yılında Bursa’da ulaşım zammını % 50’nin üzerine çıkarmayı marifet sayıyorsunuz.
Bir yanda sadece yüzde 30 artan asgari ücret, temel ihtiyaç maddelerinin elde edilmesindeki kayıpları dahi karşılamamış…

Diğer yanda açlık sınırı 6 bin TL’yi, yoksulluk sınırı da 19 bin TL’yi aşmış…Ama siz halen yalan söyleyip, masal anlatmaya devam ediyorsunuz!”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet